Login

Pelaajaohje

05/06/21

Tervetuloa Ainon päivän kisaan 6.5.2021

Kisan järjestää Oulun frisbeeseura, kilpailun johtajana toimii Kajsa Wickström, apulaiskilpailunjohtajia ovat Simo Pätsi ja Heikki Riekki. Ainon päivän kisa on tänä vuonna osa PDGA:n Womens Global Event ja naiset ovat pääosassa, toivottavasti päivästä tulee mukava ja ikimuistoinen heille kaikille. Mukana on myös PDGA-ensikertalaisia, hienoa! Lämmin kiitos kaikille naisille ja herrasmiehille osallistumisesta, ja tervetuloa kisaan.

Korona vaikuttaa kisajärjestelyihin, ja pyydämme kaikkia pelaajia huomioimaan yleisiä koronaohjeita; huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta, pitämään turvavälit muihin tai käyttämään maskia, mikäli tämä ei ole mahdollista. Kisaa varten olemme saaneet Oulun kaupungin tartuntatautilääkärin luvan.

Kisassa ei järjestetä fyysistä pelaajakokousta, joten on pelaajan vastuu lukea tämä virtuaalinen pelaajakokous ja toimia sen mukaan.

Pysäköinti

Pysäköinti Virpiniemen asfaltoidulle parikkipaikalle. Ylämajalla pysäköinti sallittu vain kilpailun toimitsijoille.

Liiton koronaohje

Tällä hetkellä lisenssikilpailujen järjestäminen on sallittua ilman yleisöä noudattaen SFL:n koronaohjetta: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/ ja suosittelemme, että pelaajat tutustuvat ohjeeseen ennen kisaa.

Alla tärkeimmät poiminnat ohjeesta:

  • Viranomaisten ohjeiden mukaan yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • PDGA-kilpailujen järjestäminen on sallittua ilman yleisöä, koska AVI:n määritelmän mukaan lisenssin vaativat kilpailut eivät ole yleisötilaisuuksia (AVI: ”Yleisötilaisuuksia eivät ole lajiliittojen alaiset viralliset ottelut ja kilpailut, joihin osallistuminen edellyttää lähtökohtaisesti urheilijalisenssiä. Edellytyksenä on myös, ettei paikalla ole yleisöä.”)
  • Vältä väkijoukkoja ja kokoontumista kilpailualueella tai sinne saapuessa. Viranomaisten ohjeistus on, että tapahtumien aikana pidetään vähintään 2 metrin turvavälit. Pelaajat on ohjeistettava välttämään väkijoukon syntymistä esimerkiksi parkkialueella, lämmittelyalueella, wc-tilojen luona tai kilpailutoimiston ympäristössä.
  • Vältä kaikkia läheisiä kontakteja kuten kättelyjä ja ylävitosia.
  •  Käytä vain omia pelivälineitäsi ja puttaa vain tyhjään koriin.

Kisapaikalla ilmoittautuminen

Tällä hetkellä Suomen frisbeegolfliitto tai AVI ei suosittele fyysisiä pelaajakokouksia, joten mekään emme sellaista järjestä. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajalle siirtyy vastuu siitä, että hän on oikeaan aikaan oikealla tiillä ja tietää, mitä väyliä pelataan ja miten. Jos sinulla on tämän kirjelmän lukemisen jälkeen kysymyksiä, voit esittää ne TD:lle Metrixin kautta tai Whatsappilla/tekstiviestillä.

Ennen ensimmäistä kierrosta on pakollinen ilmoittautuminen kisatoimistolla Ylämajalla. Sään salliessa ilmoittautuminen tapahtuu ulkona, muulloin sisällä. Muistakaa turvavälit myös ilmoittautumisessa!

Ennen toista kierrosta ei ole virallista ilmoittautumista kisatoimistolla. Tarkista oma lähtöväyläsi Metrixisistä ja siirry sinne ennen kierroksesi alkamista. Huomioi, että toisella lohkolla voi olla vielä peli kesken, joten etene varovasti ja huomioi muut kisaajat.

DNF, eli kisan keskeyttäminen

Jos keskeytät kisan kesken kierroksen tai ennen toista kierrosta, ilmoita siitä TD:lle WhatsApilla tai tekstiviestillä numeroon 040 5297911. Muista siis ilmoittaa, jos et tule toiselle kierrokselle tauon jälkeen!

Tuloskirjaus

Kisassa käytetään Metrixiä ensisijaisena tuloskirjausmenetelmänä. Kisatoimistolta on kuitenkin saatavilla paperisia tuloskortteja, joita ryhmä voi hakea mukaan varalta niin halutessaan.

Metrixissä on tulosten allekirjoitus käytössä ja se vaaditaan kaikilta kierroksen jälkeen. Mikäli joku kilpailija ei pysty allekirjoittamaan tulosta Metrixissä, tulee hänen henkilökohtaisesti pyytää TD:tä allekirjoittamaan hänen tuloksensa. Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, ja siitä seuraa sääntöjen mukainen rangaistus.

Aikataulu

Kisan aikataulu alla - mikäli sää muuttuu lumimyräkäksi tai hirmumyrskyksi ja hidastaa ensimmäistä kierrosta, tiedotamme aikataulumuutoksista Metrixissä sekä maililla kaikille osallistujille. 

Aikataulu:
Lohko 1 – Kaikki naiset ja juniorit, MPO, MP40 ja MP50

7:00-7:30          Ilmoittautuminen kisapaikalla
7:45                   1. kierros

Lohko 2 – Amatöörit

10:00-10:30      Ilmoittautuminen kisapaikalla
10:45                 1. kierros

Lohko 1

14:00          2. kierros
n. 17:30      Palkintojenjako (heti kierroksen ja mahd. sudareiden jälkeen)

Lohko 2

17:00          2. kierros
n. 20:30      Palkintojenjako (heti kierroksen ja mahd. sudareiden jälkeen)

Arvonta

Amatööriluokissa suoritetaan kisan jälkeen virtuaalinen arvonta, jossa arvotaan virtuaalisia lahjakortteja Melko hyvään frisbeekauppaan Powergrippiin. Arvontatulokset julkaistaan Metrixissä.

Palkintojenjako

Palkintojenjaossa jaetaan pystit luokkien kolmelle parhaalle. Lahjakortit toimitetaan sähköisesti, lahjakortit ovat palkintona amatööriluokissa sekä ctp-kisassa.

Kisarata

Kisassa pelataan muokattua Virpiniemen layouttia.

Aluksi muutama yleiskommentti: rata on varattu meitä varten, mutta pururadoilla voi olla myös muita kulkijoita, jopa hiihtäjiä. Muista, että olet vastuussa heittämistäsi kiekoista, eli älä heitä, jos väylällä tai sen läheisyydessä on ihmisiä. Mikäli jollakin väylällä on vettä, se on tilapäistä vettä ja saat ottaa pelilinjalla taaksepäin niin paljon kuin tarvitset.

Väyläkohtaiset huomiot

Metrixistä löytyy ratakartta, lisäksi tiiltä löytyy päivitetty ja ajantasainen väyläopaste. Kaikilla tiipaikoilla on tiimatto (kiitos siitä Pikkaralan osuuskunnalle!) ja irtokoreina käytämme OFS:n valkopantaiset DisCatcherit.

Väylä 1:

Radan ainoat outit löytyvät tältä väylältä. OB:ta väylän oikealla puolella sekä halkovajan ympärillä korin takana. OB:t on merkattu valkoisin kepein.

Väylä 2:

Ei erikoista.

Väylä 3:

Ei erikoista, huomioi väylän 4 tiillä olevat pelaajat.

Väylä 4:

Ei erikoista.

Väylä 5:

Ei erikoista. Mikäli lunta vielä on, hiihtäjät kulkevat tämän väylän läpi matkalla ladulle.

Väylä 6:

Ei erikoista. Väylällä oli vielä viikolla paljon lunta. Spottaa!

Väylä 7:

Ei erikoista. Väylällä oli vielä viikolla paljon lunta. Spottaa!

Väylä 8:

Ei erikoista. CTP-väylä kierroksella 2. molemmissa lohkoissa.

Väylä 9:

Ei erikoista.

Väylä 10:

Ei erikoista. Väylällä oli vielä viikolla paljon lunta.

Väylä 11:

Ei erikoista.

Väylä 12:

Ei erikoista.

Väylä 13:

Ei erikoista.

Väylä 14:

Ei erikoista.

Väylä 15:

Ei erikoista.

Väylä 16:

Ei erikoista. CTP-väylä kierroksella 1. molemmissa lohkoissa.

Väylä 17:

Ei erikoista.

Väylä 18:

Mando kierrettävä vasemmalta. Mandomissin jälkeen peli jatkuu tiiltä rangaistusheiton kera.

Sudden death, eli sudarit

Vain joka luokan ensimmäinen sija ratkaistaan Sudden death -ratkaisupelillä. Sudareissa pelataan väylät 1-2-3-4-5 (ja uudelle kierrokselle) kunnes ratkaisu saavutetaan.

Tupakointikielto

Ainon päivän kisassa kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka, sähkötupakka) käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 minuutin ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.

Tupakointikiellossa noudatetaan PDGA:n tupakointiohjeistuksen mukaista käytäntöä: Ensimmäisestä käyttäytymisrikkeestä pelaajaa varoitetaan, seuraavasta rikkeestä tulee rangaistus sääntöjen kohdan 812 C mukaan, ja vihoviimeisenä ratkaisuna on diskaus kilpailuoppaan kohdan 3.03 mukaisesti.

Yhteystiedot

Jos teillä on kysyttävää ennen kisaa, voitte ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse Metrixin kautta. Kisan aikana yhteydenotot mieluiten puhelimitse kilpailunjohtajalle. 

Kilpailunjohtaja Kajsa Wickström, 040 5297911
Apulaiskilpailunjohtaja Simo Pätsi 040 5217448
Apulaiskilpailunjohtaja Heikki Riekki 040 5449243

 


Share

What would you like to share?