Login
  • PDGA: Ratings
  • Comment: Kahden kierroksen PDGA-kilpailu Hangossa

Ratatiedot

08/22/22

Kilpailussa pelataan Lillmärssanin 21-väyläistä muokattua Lohi-layoutia (kiinteän layoutin väylät 1-7, X1-X5 ja 10-18).

RATAKARTTA

  • Meri on aina OB, vaikka sitä ei olisi erikseen mainittu. Mikäli merkattua linjaa ei ole, OB:n rajana toimii vesiraja.

Väyläkohtaiset huomiot

#1 -

#2 OB korin takana jyrkänteellä, OB-linja merkattu maalilla kallioon. Jos kiekko jää OB:lle, jatko dropzonelta rangaistuksen kera (PDGA:n poikkeuslupa).

#3 -

#4 SAARIVÄYLÄ. Jos avausheitto ei jää saareen, jatko dropzonelta rangaistuheiton kera (PDGA:n poikkeuslupa). Kaikki jatkoheitot dropzonelta ja saaresta normaalin OB-säännön mukaan.

#5 -

#6 OB vasemmalla (meri), OB:n rajana on vesiraja.

#7 SAARIVÄYLÄ. Jos avausheitto ei jää saareen, jatko dropzonelta rangaistuheiton kera (PDGA:n poikkeuslupa). Kaikki jatkoheitot dropzonelta ja saaresta normaalin OB-säännön mukaan.

#X1 OB vasemmalla (meri), OB:n rajana on vesiraja. Mikäli kiekko päätyy OB:lle, jatkoheitto rangaistuksen kera ylimenokohdasta, edelliseltä heittopaikalta tai dropzonelta. Väylällä ei siis ole pakotettua dropzone-jatkoa.

#X2 OB vasemmalla (OB-raja tikutettu) ja korin takana (meri), OB:n rajana on vesiraja. Mikäli kiekko päätyy OB:lle, jatkoheitto rangaistuksen kera ylimenokohdasta, edelliseltä heittopaikalta tai dropzonelta. Väylällä ei siis ole pakotettua dropzone-jatkoa.

#X3 OB tiin edessä ja vasemmalla (meri), OB:n rajana on vesiraja. Mikäli kiekko päätyy OB:lle, jatkoheitto rangaistuksen kera ylimenokohdasta, edelliseltä heittopaikalta tai dropzonelta. Väylällä ei siis ole pakotettua dropzone-jatkoa.

#X4 Kaksi erillistä MANDOA, pakollinen reitti mandojen välistä. Huom. Mandoja ei ole merkattu ratakarttaan. Missatusta mandosta jatko dropzonelta rangaistuksen kera.

#X5 MANDO kierrettävä vasemmalta. Missatusta mandosta jatko dropzonelta rangaistuksen kera. Keskellä väylää tikutettu OB-alue. Mikäli kiekko päätyy OB:lle, jatkoheitto rangaistuksen kera ylimenokohdasta, edelliseltä heittopaikalta tai dropzonelta.

HUOM! Väyliä X6, 8 ja 9 ei pelata tässä kilpailussa.

#10 -

#11 MANDO kierrettävä vasemmalta. Missatusta mandosta jatko dropzonelta rangaistuksen kera.
#11 OB vasemmalla (tie), OB-linja tikutettu.

#12 OB vasemmalla (tie), OB-linja tikutettu.

#13 MANDO kierrettävä oikealta. Huom. Mandolinja merkattu viistosti takavasemmalle. Missatusta mandosta jatko dropzonelta rangaistuksen kera.
#13 OB korin takana oleva muuri ja sen toinen puoli (Muuri on OB). OB-linja merkattu maalilla kallioon ja puihin.

#14 OB-alue ennen koria oikealla (suo), merkattu puihin valkoisella.

#15 Väylä pelataan lyhyempään par3-koriin. OB kauempana korin takana oleva asfalttitie.

#16 OB-alue väylän puolivälissä (suo), merkattu puihin ja kepein valkoisella.
#16 OB-alue korin vieressä oikealla (suo), merkattu puihin ja kallioon valkoisella. Huom. OB-aluetta ei ole merkattu ratakarttaan.

#17 OB vasemmalla (tie), OB-linja tikutettu.

#18 OB vasemmalla (tie) ja korin takana, OB-linja tikutettu.


Mandot ja dropzonet

Jokaisen mandon mandolinja jatkuu merkintätavan mukaisesti äärettömyyteen mandosta poispäin. Mandolinja on voimassa vain väylällä, jossa mando on (mandolinja ei siis vaikuta muihin väyliin).

Mando ja mandolinja rajaavat yhdessä pystysuoran kielletyn tason. Jos jokin osa heitettyä kiekkoa edes osittain läpäisee tämän tason, mando on missattu. Sillä, mistä suunnasta kiekko läpäisee tason tai mihin kiekko lopulta päätyy, ei ole merkitystä.

Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta yhden rangaistuksen kera.

Share

What would you like to share?