Login

05/09/20 10:00|Valls Herrgård 2021_1|SWEDEN, Gävleborg, Gävle

Gävle #1  05/09/20 10:00

Nyhetsutskick 24 april

04/25/20

Bästa discgolfvänner!

Vi kör i Gävle 9 maj. Det blir, som jag skrivit tidigare, förändringar i spelform - några av er spelar på förmiddagen, andra på eftermiddagen. Se till att bekräfta er plats genom betalning (swish, se info flik)

Viktiga punkter:

  • Läs informationstexten nedan!
  • Är något oklart, kontakta mig
  • Sena avhopp måste meddelas omgående
  • Vika, deltävling 2, öppnar i veckan
  • Discgolfmetrix är källan för uppdateringar, grupper, nyheter
  • Regeltips - https://discgolfaction.com/disc-golf-foot-fault/

Med goda förberedelser kommer ni långt. Tänk till i förväg så får vi alla en bra och säker dag 

Skulle RF göra ytterligare inskränkningar som påverkar touren kommer nya besked.

Nu blickar vi framåt med fokus på säkerhet och att sätta södra norrland i rörelse!

Mellansvenska DiscgolfTouren 2020

Detta brev går ut till samtliga anmälda till deltävlingen i Gävle. Samma text läggs också ut på huvudtävlingens informationssida och som länk på Discgolf Mitt faceboksida.

Här kommer viktig information angående tävligen. Det ärmycket info och det är viktigt att du läser allt!

  • Tävlingen i Gävle 9 maj blir av
  • Poolspel - några spelar förmiddag, andra eftermiddag
    Kolla vilken pool du spelar i
  • DU har ansvar för din omgivning, stanna hemma om du har symptom!
    Mer om ditt ansvar nedan
  • Ingen samling/spelarmöte, start exakt på klockslag för respektive runda/pool
    sena avhopp – meddela TD så resten av gruppen inte hamnar i trubbel
  • Discexpress finns på plats!

Score och kontroll av score

EN i gruppen fyller i allas score efter varje hål. Se till att ALLA i gruppen är tydliga med sin score och repetera gärna för att bekräfta. Ytterligare en i gruppen bör hålla koll att rätt score fylls i (på rätt hål!) samt för att minska risken för fel/fusk. Det går enkelt att filtrera på just er grupp. När ni spelat klart alla hål ser ni till att ”trycka er vidare” tills det står att all data har rapporterats in. Ta gärna en minut och ögna igenom ditt resultat hål för hål.

Klass Pool FM/EM
MA2/intermediate A FM

MA3/motion & 

DAM

B EM

MA4/

Nybörjare

A FM
Junior A/B FM/EM*

Grupper / starthål och uppvärmning

Klasser är indelade enligt ovan tabell – justeringar kan endast i undantagsfall ske. Varje grupp spelas med 3-4 personer.

Grupperna samt starthål kommer presenteras på Discgolfmetrix kvällen innan tävlingen. Båda rundorna spelas i samma grupp och med samma starthål. OBS! kontrollera Discgolfmetrix på tävlingsdagen före start vilket hål du ska starta på då mindre förändringar kan ske pga av sena avhopp etc. Se till att du befinner dig på rätt hål ca 10 min innan start. Vi rekommenderar att du värmer upp i anslutning till ditt starthål.

Endast kort paus mellan rundorna

En kort paus/lunch erbjuds, 30 min. Medtag egen mat och dryck då ni INTE hinner åka iväg mellan rundorna. Du ansvarar själv för att var på rätt hål vid rätt tid se till att planera din fm/em!

Toalett och vatten

På grund av rådande omständigheter finns inga toaletter i direkt anslutning till området. Se till att ni har med er det ni behöver för att hantera detta. Vatten kan komma att finnas i liten omfattning.

Regler och rutiner för att minska smittspridning

  • Är du sjuk, stanna hemma
  • Håll avstånd till varandra
  • Ta inte med dig vänner som publik eller caddy
  • Skaka inte hand inför och efter rundan
  • Vi plockar inte upp varandras discar ur tex korg eller på driving range
  • Bra kast och HIO firas med jubel istället för kroppskontakt
  • Handsprit för att hålla god handhygien
  • Tanka och handla på hemmaplan

Vinster, vinnare och prisutdelning

1-3 i varje klass kommer att vinna priser i form av presentkort eller varor. Dessa delas ut direkt efter att runda två är avslutad. Vi samlas inte i samband med prisutdelningen, så endast prisvinnarna och eventuell fotograf tack!

Spelarpaket och utlottningar

Du hämtar ditt spelarpaket EFTER genomförd runda. Håll avstånd och återkom/skicka kompis att ta med till dig också. Priser lottas ut så att alla har chansen att vinna något!

Under rådande omständigheter kommer vi göra det liter annorlunda. Vi kommer lotta ut detta på förhand och lägger upp film på facebook och discgolfmetrix. Vinnarna meddelas genom live-lottning på kvällen före och vinnarna söker upp td på plats för att hämta sitt pris.

Försäljning

Discexpress kommer att finnas på plats. Samma regler kring att hålla avstånd mm gäller.

Spelregler och sanktion

Vi spelar enligt PDGA’s regelverk, nedan finner ni de vanligaste sakerna att tänka på.

Fotfel    Var noga var/hur du sätter foten vid kast och vid putt hur du visar kontroll efter att du släppt discen. Vid fotfel räknas kastet man gjort men man får ett extra kast i plikt på sin score på hålet. Titta gärna på denna video för detaljer:
https://discgolfaction.com/disc-golf-foot-fault/

Markering   Markeringsdisc (mini) ska användas om du ska kasta samma disc 2 ggr i rad. Gäller även om din disc hamnar ob eller uppe i träd

Tid    Du har 30 sekunder på att göra ditt kast. Det är vitkigt att du är förberedd för din tur att kasta så att vi får flyt i spelet. Spelare ska vara beredd att gå fram längs fairway – att vara scout i gruppen.

Lost Disc    Alla i gruppen MÅSTE hjälpa till att leta efter ”lost disc”. Ta tid direkt ni börjar leta då ni har 3 minuter på er att hitta discen. Hittar ni inte discen innan 3 min har gått så kastar ni nästa kast från föregående läge med ett extra kast i plikt på hålet. OBS! hittar ni discen efter 3 min gått räknas discen ändå som ”lost” och ni måste kasta om med plikt från föregående läge.

Många är med i denna motions-tävling för första gången, hjälp varandra med reglerna så att dom lär sig. Ni som är nya, var inte rädda för att fråga medspelarna om något är oklart. I USA säger man: ”Don’t be the dick in your group ????”. Ingen rökning är tillåten under rundorna, cäller även e-cigg / vape.

Tävlingen är inte PDGA-sanktionerad, vilket innebär att de med PDGA-medlemskap INTE får tillgodose sig någon rating för rundorna.

Tävling, bankarta och frågor/spelarmöte

Denna tävling är en motionstävling för nybörjare och motionärer med syfte att sätta discgolfare i rörelse, spela under lite mer tävlingslika förhållanden, lära sig regler och få en extra utmaning i sitt spel på banor i närheten. Bankarta finns tillgänglig på discgolfmetrix och spelarmöte/info ges på film eller i text på discgolfmetrix. Eventuellt sker ett spelarmöte ”live” på facebook dagen före för de som kan/vill.

Avhopp, återbetalning mm

Skulle du av någon anledning behöva ge upp din plats i tävlingen har du företräde till att spela någon av de andra deltävlingarna. Som ett sista alternativ återbetalning som är ett krångligt förfarande pga redovining av moms.

Välkommen!
Åke Wallbäcks, TD
Arrangör Mellansvenska DiscGolfTouren
WBX T&C AB

ake.wallbacks@gmail.com   / 070-200 24 32

 

Share

What would you like to share?