Login

05/09/20 10:00|Valls Herrgård 2021_1|SWEDEN, Gävleborg, Gävle

Gävle #1  05/09/20 10:00

Grupper 9/5 och viktig info

05/08/20

Läs denna text, gäller även senaste nytt om regler och OB linjer på banan!
Hör av dig om du saknar information.

Nu är PRELIMINÄRA grupper och starthål publicerade i metrix inför morgondagen.
OBS! Det kan komma att ske förändringar i grupperna, i händelse av att det faller bort spelare. Så håll koll både här på metrix inför starten av era rundor. Länkar

FM, runda 1 för MA2 och Nybörjare samt Casper Amren START 08:30
https://discgolfmetrix.com/1223601  
 

EM, runda 1 för Motion (MA3), dam och resterande juniorer START 14:00
https://discgolfmetrix.com/1223609
 

Bankarta se länk. Kolla på bankarta var nästa tee finns. Kommunen tillåter inga next tee skyltar

https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&view=news&ID=1149267&news_id=2746

Inget spelarmöte kommer att hållas, utan rundorna startar på utsatt tid, så se till att vara på plats vid era starthål i god tid så att ni hinner komma i ordning i gruppen, startordning, föra score.

Speltempo – redo med disc i handen

Den som matar in score berättar kastordning på nästa hål, gör dig redo även om det inte är din tur. Var uppmärksam på var andras disc hamnar och ”fixa” med dina saker, drick vatten när ni ändå väntar.

INGA avvikelser från hålkartor
Gävle FDC har gjort ett kanonjobb och uppdaterat banan med tydliga ob linjer. SAMTLIGA kartor är korrekta och vi gör INGA undantag från dem

INGEN incheck, meddela frånvaro!
Vi kommer INTE att använda oss av incheckning  imorgon, då det kan skapa förvirring. Jag räknar med att ni alla är på plats när ni ska och där ni ska vara. Använd översiktskartan för att hitta rätt. Se till att logga in på metrix för att hitta din grupp

Sulle det nu vara så att ni mot förmodan blir förhindrade att bli med, hör av er och meddela det så att det hinns med att parera med justeringar i grupperna. Tack!

Start precis på minuten, kom förberedd och i tid
Värm upp i anslutning till ditt starthål, så att vi därigenom kan sprida ut oss på banan och undvika att samlas många på ett och samma ställe. Startar ni eftermiddagen så vill jag påminna om att vara observanta på, visa hänsyn och lämna företräde till de som spelar.

Metrix
Inmatning av score och kontroll av score
En i gruppen behöver skriva in scoren hål för hål och en annan i gruppen behöver verifiera att det är korrekt. Det gör du lättast genom att välja ”följa din grupp” under ”inmatning”.
Efter avslutad runda ska alla i gruppen kontrollera score per hål som en extra säkerhetsåtgärd. Papper finns i sekretariatet vid behov, t ex vid teknikstrul. Kan vara läge att ta med powerbank!

Mat, vatten mellan rundorna
Samma grupper runda 2, ta kort matpaus. Du hinner inte åka iväg. Vatten finns endast i liten omfattning i sekretariatet.

Regler
Några är nya och känner till regler i mindre utsträckning. Hjälp, visa och förklara för varandra utan att vara en ”besserwisser”. Är ni inte säker så spela från två platser och fråga mig efteråt.

Alla ska kunna vanligaste reglerna, t ex fotfel och ”visa balans” inom 10m från korg, "fallande putt". Det finns en youtube länk på info sidan , leta på och gör rätt.

https://discgolfaction.com/disc-golf-foot-fault/

Särspelshål vid lika resultat - nix!
Eventuella särspel om vinst i respektive klass kommer av förklarliga själ INTE att kunna hållas, utan så länge nuvarande restriktioner gäller så delas summan av de poäng som skulle delas ut lika mellan antalet inblandade.

CTP spelas för enkelhetens skull på hål 16 och en flagga/markering kommer att finnas på plats imorgon i god tid innan start. En vinst per pool (fm/em).

Prisstege och värde
1,2,3 vinner varupriser i form av voucher och/eller disc
5st priser lottas ut i förväg
Värde på spelarpaket, priser och utlottning motsvarar lite mer än 60% av anmälningsavgiften.

Lottade priser o pris till 1,2,3
Grattis till

1 Melvin Öhrn 1 disc

2 Peter Klar 1 disc

3 Filip Ek 1 disc

4 Markus GG 1 disc

5 Lennart Wahlgren 1 disc

Hämtas i sekretariatet i samband med spelarpaketet. Får väljas först efter 1,2,3 har fått/valt priser

LYCKA TILL på rundan imorgon och TACK för all förståelse, pepp och hjälp med att få till ett event trots de svårigheter som vi har att brottas med idag!
 

Stort tack till Gävle FDC som har ställt i ordning banan på bästa sätt.
 

Åke Wallbäcks #4598

070-2002432

Share

What would you like to share?