Login

Väylä 7-8, ob-tulkinta

07/24/23

Viimevuotiseen tapaan väylät 7 ja 8 on yhdistetty kisassa yhdeksi par 4 väyläksi. Kaupunki on tehnyt ko. väylillä pulkkamäkeen liittyviä muokkauksia ja ne vaikuttavat hieman väylän pelaamiseen. Vasempaan reunaan on ilmestynyt valli, jolle kiipeämistä pitää välttää. Sen päälle on vielä tulossa verkkoaita, joka osaltaa hankaloittaa ylikiipeämistä muista kuin katkoskohdista.

Mikäli verkkoaita on jo asennettu, on se pysyvästi sama kuin ob-linja. Erillisiä valkoisia keppejä ei siihen kannata asentaa. Tällöin linjasta voi ottaa enemmän kuin normaalin metrin väylälle aina vallin juurelle saakka ja siitä metri väylälle, jottei vallilta tarvitse ottaa lietä.

Mikäli verkkoaitaa ei ole, tulkitaan ob-linjan olevan vallin ja tasamaan taitteessa väylän puoleisessa reunassa. Taitos on tällä hetkellä erittäin selkeä, joten tulkintaongelmia ei luulisi olevan, eikä siihen kannata tuhlata maalia 150 m matkalle. Vallin reunasta voi ottaa normaalisti metrin väylälle. Tulkintatilanteissa muistetaan pelaajan etu.

Peliä siis jatketaan aina väylältä tasamaalta eikä vallilta.

Tätä yhdistelmäväylää lukuunottamatta pelataan ihan normaali vielä voimassa oleva lay out, jossa ei vielä ole muutettu loppupään kiertoa. Alunperin infotekstissäkin viitattiin ko. väyliin nykyisestä poikkeavalla numeroinnilla, mutta teksti on tältä osin korjattu.

Share

What would you like to share?