Login

Yleistä Oulun osakilpailusta

Kesäkuussa Prodigy Disc Pro Tour rantautuu Ouluun ja Pikkaralan radalle. Kilpailun järjestää Oulun frisbeeseura ry yhdessä Pikkarala Frisbeegolfin kanssa. Pikkaralan rata on yksi maamme pisimmistä ja haastavimmista, joten pelaajat pääsevät todellakin näyttämään kykynsä vanhan maanottamon alueella sijaitsevissa mäntymetsissä.

Pikkaralan rata on melko tuore isojen kisojen näyttämönä, vaikka järjestävällä seuralla on yli 20 vuoden kokemus kisojen järjestämistä, pienistä kisoista aina SM- ja EM-kisoihin asti. Pikkaralassa pelattiin syksyllä 2017 junioreiden ja amatöörien SM-kisa, ja sekä järjestelyt että rata keräsivät kiitosta osallistujilta – vaikka toki radan haastavuuttakin nostettiin esiin.

Oulun osakilpailun yhteydessä järjestetään myös pituusheittokisa perjantaina 15.6. Heinäpään tekonurmikentällä keskustan kupeessa. Heittopituuksia pääsee mittauttamaan klo 14-17. Kenties nähdään uusia Suomen ennätyksiäkin?

Pikkaralan radasta

Pro-tourissa kisaratana toimii Pikkaralan pro-rata, jonka par-luku on 65 ja jolla on mittaa huikeat 2890 metriä. Annetaan ratamestari Riku Kaajakarin esitellä rata:

”Pro-rataa suunniteltiin auttamaan etenkin alueen huippuheittäjiä kehittymään edelleen ja uusia pelaajia kehittymään huippuheittäjiksi. Muutamalla väylällä on väyläpuita tuomassa vaihtelua ja tarkkuuden vaatimusta draivilinjoille. Joillakin väylillä on puiden päällä kulkevat sky-heitot mahdollisia. Risk and reward -tyylisesti ne voivat olla isokätisille tarkasti heitettynä hyvinkin palkitsevia, mutta voivat ne tuottaa katastrofinkin. Väylät ovat mahdollisia teknisillä väyläheitoilla pelata par-lukemaan, ja siten voi ehkä kuitenkin päätyä parempaan lopputulokseen. Radalla ei pärjää pelkällä pitkällä draivilla eikä myöskään vain tarkalla teknisellä neppailulla. Niitä tarvitaan molempia sekä mieluusti vielä pitkää ja tarkkaa väyläpeliä.”

Rataan voit tutustua myös videon kautta, tässä SkyBlue Disc Golfin kuvaama rataesittely:

SkyBlue Disc Golf tulee muuten paikalle kuvaamaan myös Pro Tourin osakilpailua.

Kuka voi osallistua

Vuonna 2018 pelaajan kelpoisuusvaatimukset luokkiin ovat seuraavat:

MPO
Luokka on avoin kaikille pelaajille ilman ikä- tai sukupuolivaatimuksia.
FPO
Luokka on avoin kaikille naispelaajille ilman ikävaatimuksia.
MP40
Luokka on avoin kaikille pelaajille jotka ovat yli 40-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 40 vuotta.
FP40
Luokka on avoin kaikille naispelaajille jotka ovat yli 40-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 40 vuotta.
MP50
Luokka on avoin kaikille pelaajille jotka ovat yli 50-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 50 vuotta.
MP60
Luokka on avoin kaikille pelaajille jotka ovat yli 60-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 60 vuotta.

Vuoden 2018 pro-tourille osallistuminen on avoin kaikille pelaajille, jotka täyttävät luokkakohtaisten vaatimusten lisäksi seuraavat ehdot:

Suomalaiset pelaajat:
SFL:n kilpailulisenssi, joka tulee olla voimassa kilpailuun ilmoittauduttaessa ja kilpailun aikana. PDGA sääntökoe (CO-testi) suoritettuna ja voimassa kilpailuhetkellä.

Ulkomaalaiset pelaajat:
PDGA:n jäsenyys, joka tulee olla voimassa kilpailuun ilmoittauduttaessa. PDGA sääntökoe (CO-testi) suoritettuna ja voimassa kilpailuhetkellä.

Osallistumismaksu on 70 euroa joka luokassa.

Prodigy Disc Pro Tourin täydellisiin sääntöihin voit tutustua täällä.

Tervetuloa kisaan!

– Kilpailunjohtaja Kajsa Wickström –


Tervetuloa Ouluun!

Kesäkuussa Prodigy Disc Pro Tour rantautuu Ouluun ja Pikkaralan radalle. Kilpailun järjestää Oulun frisbeeseura ry yhdessä Pikkarala Frisbeegolfin kanssa. Pikkaralan rata on yksi maamme pisimmistä ja haastavimmista, joten pelaajat pääsevät todellakin näyttämään kykynsä vanhan maanottamon alueella sijaitsevissa mäntymetsissä.

Tietoa ilmoittautumisesta

Ilmoittautuminen aukeaa joka vaiheessa klo 18.00, ja maksamattomat poistetaan ennen seuraavan vaiheen alkua. Maksut tarkistetaan vaiheen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeisenä päivänä klo 16.00 mennessä.

  1. vaihe auki 9.-15.5. MPO 960+, FPO 850+, MP40 920+, FP40 820+, MP50 900+, MP60 880+.
  2. vaihe auki 16.-22.5. MPO 940+, muissa luokissa ei rating-rajaa.
  3. vaihe auki 23.-30.5. Kaikki luokat ja ratingit sekä tourin kokonaispisteiden mukaiset henkilökohtaiset kiintiöpaikat.

Tämän jälkeen jälki-ilmoittautuminen on mahdollista ottamalla yhteyttä kilpailunjohtajaan. Kilpailunjohtaja varaa kolme villiä korttia, joita voi hakea myöhemmin ilmoitetulla tavallla.

Oulun osakilpailuun varataan villeinä kortteina 35 henkilökohtaista paikkaa, joilla varmistetaan että tourin yhteispisteissä MPO:n 15 parasta, MP40:n ja FPO:n viisi parasta, MP50:n neljä ja muiden luokkien kolme parasta pääsevät varmasti mukaan kilpailuun niin halutessaan. Nämä paikat jaetaan maanantaina 28.5. Tammisaaren kilpailun jälkeen.

Mikäli näitä paikkoja ei vahvisteta maksamalla osallistumismaksu 3. vaiheen aikataulun mukaisesti, tai jos oikeutetut pelaajat muutenkin ehtivät normaalissa ilmoittautumisessa sisään, ne jaetaan seuraaville normaaliin tapaan.

Suosittelemme maksun tekemistä heti ilmoittautumisen yhteydessä, jotta maksu siirtyy seuran tilille ennen maksuajan umpeutumista. Osallistumismaksu on 70 euroa kaikissa kilpailuluokissa. Oulun frisbeeseuran kisatilin tilinumero on FI27 5741 4020 0719 78 (OP), käytäthän maksaessasi viitenumeroa 1423.

Share

What would you like to share?