Login
 • Date & time: 08/30/20 - 12/27/20
 • Comment: Joen Liitokiekon viikkokisat 2020 (Syksy-sarja). Kilpailut ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Tervetuloa pelaamaan! Kts. COVID19-ohjeet, säännöt, yms. oheiselta INFO-sivulta.

Discmania         LaserMedia         


VIIKKOKISOISSA NOUDATETAAN SYKSYLLÄ 2020 SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

- Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen: JLKn-viikkokisat-COVID19-ohjeet-pelaajille-v25052020.pdf + SFL:n uusien koronaohjeistuksien (voimassa 1.7. alkaen) myötä voimassa viikkokisoja koskien: Caddiet ovat sallittuja - heitä koskevat samat ohjeet kuin pelaajiakin ja pelaaja vastaa itse oman caddiensä toiminnasta kuten normaalistikin.

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

- SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla (tulee löytymään myös ratojen ilmoitustauluilta): https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

- Em. ohjeita tullaan päivittämään tarvittaessa. JLK seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita.


YLEISTÄ

- Joen Liitokiekon viikkokisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset.

- Pelattavat radat:

- Syksy-sarjassa on yhteensä 18 kilpailua - ensimmäinen 30.8.2020 ja viimeinen 27.12.2020 eli viikkokisat pelataan syksyllä sunnuntaisin.

- Kierros alkaa aina tasan klo 11:00. Muistathan syksyllä 2020, että:

 • Ilmoittautuminen Metrixissä sulkeutuu automaattisesti tasan klo 10:00 ja ryhmät lähtöväylineen julkaistaan tämän jälkeen viimeistään klo 10:15 mennessä.
 • Pelaajien tulee huolehtia itse siitä, että ovat oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00. Mikäli pelaajalta väyliä jää pelaamatta myöhästymisen vuoksi, niin ko. väyliltä tulokseksi merkitään par + 4.
 • Ryhmät yleensä arvotaan aina eli toiveita ryhmäkavereista ei voi esittää, eikä jälki-ilmoittautumisia klo 10:00 jälkeen oteta vastaan.
 • Lämmittely suositellaan tehtäväksi lähtöväylällä, mutta luonnollisesti mahdolliset muut pelaajat huomioiden eli viikkokisojen ratavaraus alkaa klo 11:00. Muille pelaajille kannattaa kertoa alkavasta viikkokisasta ja pyytää heitä poistumaan radalta klo 11:00 mennessä ja toivottakaa heidät aina myös tervetulleiksi seuraavan viikon koitokseen!

- Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta seuraavin poikkeuksin:

       a.) kiekoissa saa käyttää naruja (*)

       b.) hankioloissa markkerin sijaan heittopaikan merkintään saa käyttää muitakin esineitä

       (* Lost discit pelataan normaalien sääntöjen mukaan, joten naruja kannattaa käyttää, jos on lunta.)

- Tulosten allekirjoitus -toiminto on viikkokisoissa Metrixissä päällä, mutta allekirjoitusta ei viikkokisoissa ole pakko tehdä.


TASOITUSKISA - YHTEISTYÖSSÄ HEINOSEN LEIPOMO

- Tasoituskisa: Sarjan aikana pelataan kaikissa viikkokisoissa myös tasoituksellisen tuloksen voitosta seuraavaan periaatteen mukaisesti: Esim. jos pelaajan Metrix-rating on 900 ennen kilpailua ja radalla 1000 pisteen Metrix-ratingin saa tuloksella 54 ja "1 pisteen rating arvo" on 10,5, niin tasoitus 900 ratingin omaavalle pelaajalle on (1000 - 900) / 10,5 = 9,52. Eli jos pelaaja saa lopputuloksen 62, hänen tasoitettu tuloksensa on 62 - 9,52 = 52,48. Tuloksissa näytetään pelaajalle annettava tasoitus ja sekä raaka- että tasoitustulos. Matalimman tasoitetun tuloksen saanut pelaaja voittaa tasoituksellisen kilpailun. Mikäli sama tasoitettu voittotulos on useammalla pelaajalla, niin palkinnon voittaa pienimmän Metrix-ratingin pelaaja - mikäli Metrix-rating on sama, niin palkinnon saaja arvotaan.

- Kahvi + hillomunkki -lahjakorttipalkinnon voittajalle tarjoaa Heinosen Leipomo!

- Huom! Mikäli jossakin kisassa tasoituskisaa ei voida pelata sen vuoksi, että käytössä on uusi / tilapäinen layout (ts. radan rating -laskenta uupuu), niin tällöin ko. viikon palkinto siirtyy lisäpalkinnoksi seuraavalle viikolle. Tällöin palkitaan siis kaksi parasta tasoitustulosta, jne.


KUUKAUSIARVONTA - YHTEISTYÖSSÄ DISCMANIA

- Syksyllä 2020 perinteisiä CTP-oheiskilpailuja ei järjestetä, joten jokaista kuukautta kohden (syys-loka-marras-joulu) arvotaan yksi Discmanian kiekko. Kuukausikohtaisessa arvonnassa mukana ovat kaikki ko. kuukauden aikana viikkokisoihin osallistuneet pelaajat. Elokuun yksittäiseen kisaan osallistuneet ovat mukana syyskuun arvonnassa.

Arvontavoittajat:

 • Syyskuu: Miro Huttunen
 • Lokakuu: Tero Pääkkönen
 • Marraskuu: Sammy Pylkki
 • Joulukuu: Sami Laukkanen

HOLARIPALKINTO

- Syksyllä 2020 kaikki sarjan aikana holarin heittäneet palkitaan kiekolla! Erillistä holaripottia ei siis tänä syksynä kisoissa ole.


SYKSYSARJAN SÄÄNNÖT

- Syksysarjan kilpailuluokista järjestettiin äänestys ja Metrix-ratingpohjaiset luokat voittivat, joten syksyn 2020 viikkokisoissa kilpailuluokkia on näin ollen seuraavat 4 kpl kuten kesälläkin:

 • Metrix-rating >= 900 (--> Aidosti avoin luokka, ei mitään rajoituksia.)
 • Metrix-rating < 900
 • Metrix-rating < 800
 • Metrix-rating < 700

- Huomioitavaa kilpailuluokista:

 • Aina on sallittua pelata omaa ratinkiaan ylemmissä luokissa ja näin kannattaakin tehdä mikäli rating pyörii jonkin luokan rajoilla ja haluaa kerätä sarjapisteitä koko sarjan ajan tietyn yhden luokan kokonaiskilpailuun.
 • JLK:n viikkokilpailuissa vain ilmoittautumishetken ratingilla on merkitystä eli pelaaja saa pelata juuri siinä luokassa, johon ilmoittautumishetkellä on pystynyt ilmoittautumaan.
 • Oheiset rajat päätettiin syksylle 2020 JLK:n jäsenten Metrix-ratinkien perusteella ja arvioiden myös mahdollisten aloittelevien ("ei-vielä-jäsen") viikkokisapelaajien määrää siten että kisoissa tulisi olemaan likimain tasajaot luokittain.
 • Lisätietoja Metrix-ratingin muodostumisesta voi lukea täältä.

- Sarjan pisteytys: Pelaajan kymmenen (10) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille.

- Tarvittaessa jokaisessa luokassa ko. viikon viikkokisan voittaja ratkotaan CTP-kilpailulla (SD vain jos sopii kaikille).

- Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy jokaisessa luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne.).

- Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.


ILMOITTAUTUMISOHJEET

- Viikkokisojen suuren suosion vuoksi ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista ja viikkokisojen tulokset syötetään vain Disc Golf Metrixiin rekisteröityneille käyttäjille.

- Lisäksi syksyllä 2020 viikkokisoihin osallistuva pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen: JLKn-viikkokisat-COVID19-ohjeet-pelaajille-v25052020.pdf

- Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 80 pelaajaa (Utran kisoissa 72). Muista kuitenkin perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään paikalle - kiitos!

- Käytössä on nykyisin Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

- Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina kisaa edeltävänä maanantaina klo 00:00 ja päättyy kisapäivänä klo 10:00. Ryhmät julkaistaan Metrixissä klo 10:15 mennessä ja kukin pelaaja huolehtii itsenäisesti siitä, että on oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00.

- Lyhyt ja ytimekäs kisaohje-/infopaketti pelaajille löytyy täältä.

- Uudet pelaajat opastetaan aina tarvittaessa kisapelaamisessa alkuun - tervetuloa kisoihin!


YHTEYSTIEDOT

Syksyllä 2020 viikkokisoja ovat järjestämässä seuraavat Joen Liitokiekon pelaajat:

 • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 30.8. / 13.9. / 20.9. / 1.11. / 8.11. / 15.11. / 22.11. / 29.11. / 13.12. / 20.12. / 27.12.)
 • Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 6.9. / 4.10. / 25.10. / 6.12.)
 • Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 18.10.)
 • Juhani Rautiainen / p. 040 596 27 90 / jrauti@iki.fi (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Juho Anttila / p. 045 348 14 00 / juho.anttila@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 27.9.)

Kullakin viikkokisalla on syksyllä 2020 nimetty TD, joka on tavoitettavissa kilpailun aikana myös puhelimitse (äänet päällä), vaikka pelaisikin itse. "Päivystysvuorot" löytyvät ohesta - listattu sulkuihin nimen ja yhteystietojen perään. Ja lisäksi kunkin yksittäisen viikkokisan tiedoissa ilmoitetaan päivystävän TD:n yhteystiedot.

Huom! Frisbeegolfin harrastajamäärät kasvavat valtavaa vauhtia, joten yhtälailla myös kisapelaajien määrä kasvaa ja moni kilpailu täyttyy pelaajista alta aikayksikön - täytyy siis järjestää enemmän kisoja! JLK:n tavoite (kesä)kaudelle 2021 on käytännössä se, että tuplataan kisojen määrä! Ja jotta tässä onnistutaan, niin myös kisoja pyörittäviä TD:eitä tarvitaan useita lisää. Mikäli TD-toiminta kiinnostaa, niin ota yhteyttä johonkin em. henkilöistä - nyt syksyllä ja ensi keväänä on hyvää aikaa treenailla kisajärjestämistä viikkokisojen avulla - kaikkiin kisa-asioihin opastetaan! Tervetuloa mukaan toimintaan! t. JLK:n viikkokisa-TD-porukka


Joen Liitokiekko ry

  

Share

What would you like to share?