Login
 • Comment: Joen Liitokiekon LED-cupin kilpailut ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Tervetuloa pelaamaan! Kts. COVID-ohjeistus ja säännöt INFO-sivulta.

Discmania   
    LaserMedia       

LED-KISOISSA NOUDATETAAN SYKSYLLÄ 2020 SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

- Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen: JLKn-viikkokisat-COVID19-ohjeet-pelaajille-v25052020.pdf + SFL:n uusien koronaohjeistuksien (voimassa 1.7. alkaen) myötä voimassa viikkokisoja koskien: Caddiet ovat sallittuja - heitä koskevat samat ohjeet kuin pelaajiakin ja pelaaja vastaa itse oman caddiensä toiminnasta kuten normaalistikin.

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

- SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla (tulee löytymään myös ratojen ilmoitustauluilta): https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

- Em. ohjeita tullaan päivittämään tarvittaessa. JLK seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita.


YLEISTÄ

Pelataan neljä osakilpailua käsittävä Joen Liitokiekon LED-cup 2020 seuraavan aikataulun mukaisesti:

 • I osakilpailu: TI 13.10.2020 Kirkkopuisto (2x9 väylää ilman taukoja) (max 45 pelaajaa) | Kierros alkaa klo 19:00 (Ryhmän ensin mainittu hakee korivalot klo 18:40 mennessä P-paikalta.)
 • II osakilpailu: TI 20.10.2020 Karsikko (2x9 väylää ilman taukoja) (max 45 pelaajaa) | Kierros alkaa klo 19:00 (Ryhmän ensin mainittu hakee korivalot klo 18:40 mennessä P-paikalta.)
 • III osakilpailu: TI 27.10.2020 Liperi (1x18 väylää) (max 72 pelaajaa) | Kierros alkaa klo 18:00 (Ryhmän ensin mainittu hakee korivalot klo 17:40 mennessä P-paikalta.)
 • IV osakilpailu: TI 3.11.2020 Utra (talvilayout, 1x18 väylää) (max 72 pelaajaa) | Kierros alkaa klo 18:00 (Ryhmän ensin mainittu hakee korivalot klo 17:40 mennessä P-paikalta.)

- Kisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset.

- Kilpailuluokat: MPO (avoin) ja FPO (naiset, avoin)

- LED-cupin pisteytys: Huonoin kisatulos jätetään huomioimatta eli kolme parasta kisaa lasketaan mukaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille.

- Kunkin osakilpailun voittajat ratkotaan tarvittaessa CTP-kilpailulla.

- Mikäli cupin kokonaiskilpailun pisteet menevät tasan, niin kokonaiskilpailun voiton ratkaisee voittojen määrä, mikäli nekin ovat tasan tarkastellaan kakkossijoja, jne.

- Tästä artikkelista löytyy juttua LED-pelaamisen välineistöstä.

Sarjataulukko >>


PALKINNOT

- LED-cupin kokonaiskilpailun voittajat palkitaan pokaalein sekä InnovaStore -lahjakortein (25 Eur).

- Lisäksi kaikkien LED-cupiin osallistuneiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:

 • 1 kpl Autohuolto Susiraja -lahjakortti (50 Eur) >> voittaja: Jarkko Puustinen
 • 2 kpl InnovaStore -lahjakortti (25 Eur) >> voittajat: Kari Kontkanen & Tomi Varpalahti

- Holareista palkintona Discmanian kiekko.

- Liperin ja Utran kilpailuissa pelataan myös Metrix-ratinkiin pohjautuva Heinosen Leipomon tasoituskisa (säännöt samat kuin viikkokisoissa) - palkintona kahvi+munkki -lahjakortti.


SÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta seuraavin poikkeuksin:

- Heitettävässä kiekossa tulee olla valonlähteenä LEDin tai kiekon tulee olla pimeässä hehkuvaa ns. "Glow"-muovia - ainoa poikkeus edelliseen on, että puteissa (10 m tai alle korista) saa käyttää valotonta/Glow-muovitonta normikiekkoa.

- Otsa- ja taskulamput ovat heittäessä kiellettyjä, mutta niitä saa ryhmän luvalla käyttää siirtymillä sekä kiekon etsintään tapauksissa, joissa esim. LED on kiekosta irronnut.

- Mikäli LED irtoaa kiekosta heiton aikana, niin:

   a.) jos kiekko löytyy --> jatketaan kiekolta,

   b.) jos vain LED löytyy --> jatketaan LEDiltä,

   c.) jos kumpaakaan ei löydy --> normaali "lost disc" (eli edellinen heittopaikka ja tulokseen +1)

- Jos on lunta, niin narut kiekoissa ovat sallittuja. 

- Minikiekon ohella heittopaikan merkintään saa käyttää myös kiekkoa (ledillä tai ilman).

- Koska pelaajakokouksia ei pidetä, niin radan säännöt eli Caddy Book ilmoitetaan viimeistään kisaa edeltävänä iltana kunkin osakilpailusivun alareunassa - lähtökohtaisesti pyritään pelaamaan ratojen vakiosääntöjen mukaisesti.


ILMOITTAUTUMISOHJEET

- Ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista. Muista myös perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään paikalle - kiitos!

- Käytössä on nykyisin Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

- Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina kisaa edeltävänä keskiviikkona klo 00:00 ja päättyy kisapäivänä 45 min ennen kierroksen alkua.

- Ryhmät julkaistaan Metrixissä viimeistään 30 min ennen kierroksen alkua ja ryhmän ensin mainitun pelaajan tulee hakea radan P-paikalta mukaan korivalot viimeistään 20 min ennen kierroksen alkua seuraavan logiikan mukaisesti:

 • Tarvittava valojen määrä on aina 1 + vapaiden väylien lukumäärä ennen edellä menevän ryhmän lähtöväylää. Esim. jos lähtöväylä on 3 ja seuraava ryhmä lähtee väylältä 6, niin valoja ryhmän mukaan tällöin: 1 + 2 = 3 kpl
 • Vastaavasti ryhmän tulee katsoa, että mikä on perässä tulevan ryhmän lopetusväylä ja valot kerätään pois ko. väylää seuraavilta väyliltä.

- Lyhyt ja ytimekäs kisaohje-/infopaketti pelaajille löytyy täältä.


YHTEYSTIEDOT

LED-kisoja ovat järjestämässä seuraavat Joen Liitokiekon pelaajat:

 • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 13.10. / 20.10. / 27.10. / 3.11.)
 • Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)

Kullakin kisalla on nimetty TD, joka on tavoitettavissa kilpailun aikana myös puhelimitse (äänet päällä), vaikka pelaisikin itse. "Päivystysvuorot" löytyvät ohesta - listattu sulkuihin nimen ja yhteystietojen perään. Ja lisäksi kunkin yksittäisen kisan tiedoissa ilmoitetaan päivystävän TD:n yhteystiedot.


Joen Liitokiekko ry

Share

What would you like to share?