Login
 • PDGA: Ratings
 • Comment: Joen Liitokiekon järjestämää JokiLiigaa (PDGA L-tier) pelataan kuutena keskiviikkona peräkkäin 12.5. alkaen Utrassa, Lykynlammella ja Kontiorannassa. Osallistumismaksu on 5 Eur/kisa. Tervetuloa!


JOKILIIGA 1/2021 | PDGA L-TIER | 12.5 - 16.6.2021 | JOENSUU & KONTIOLAHTI, FINLAND


JOKILIIGASSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/-OHJEET

- Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan järjestävän seuran (Joen Liitokiekko ry) ilmoittamaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kilpailun järjestäjälle koronatapauksiin liittyen: KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/OHJEET

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

- SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla (löytyy myös radan ilmoitustaululta / kisatoimistosta): https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

- Kilpailun järjestävä seura seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita


1.) YLEISTÄ

- Joen Liitokiekko ry:n järjestämä JokiLiiga 1/2021 (PDGA L-tier) pelataan keskiviikkoisin 12.5 - 16.6.2021 kuusi liigakilpailua käsittävänä sarjana seuraavasti:

- Huom! Tällä hetkellä voimassa olevien koronaohjeistusten vuoksi: Kilpailun osallistujilta vaaditaan SFL:n kilpailulisenssi (ulkomaiset pelaajat: PDGA-jäsenyys)

Tiedoksi 18.5.2021 --> Keskiviikon 19.5. kilpailusta alkaen Liigakisat ovat avoimia kaikille eli pelaajalla ei tarvitse olla lisenssiä/PDGA-jäsenyyttä. Kaikki muut ilmoitetut säännöt ja erityisjärjestelyt ovat edelleen voimassa.

- Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

- Kilpailulisenssin omaavat pelaajat saavat kierroksistaan virallisen PDGA-ratingin.

- Kilpailuissa pelataan seuraavat luokat:

 • MPO (Avoin)
 • FPO (Naiset, avoin)
 • MP40 (Avoin 40 - Luokka on avoin kaikille pelaajille, jotka ovat yli 40-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 40 vuotta.)
 • FP40 (Naiset, avoin 40 - Luokka on avoin kaikille naispelaajille, jotka ovat yli 40-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 40 vuotta.)
 • MP50 (Avoin 50 - Luokka on avoin kaikille pelaajille, jotka ovat yli 50-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 50 vuotta.)
 • MJ15 (Juniorit 15 - Luokassa voivat pelata kaikki junioripelaajat, jotka ovat alle 15-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 15 vuotta. Mikäli pelaajalla on voimassa oleva PDGA-jäsenyys, tulee pelaajan olla statukseltaan amatööri.)

- Huom! Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13.

- Yksityiskohtaisemmat tiedot JokiLiigasta löytyvät tämän INFO-sivun eri kohdista. Kilpailuissa ei pidetä pelaajakokouksia, joten perehdythän kaikkiin ohjeisiin huolellisesti - kiitos!

- Linkkejä:


2.) ILMOITTAUTUMISOHJEET

- Jokaiseen yksittäiseen liigakilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilman erillisiä luokkakohtaisia kiintiöitä, mukaan maksimissaan 72 tai 80 pelaajaa riippuen radan väylien määrästä (18/20).

- Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina Disc Golf Metrixissä kisaa edeltävänä torstaina klo 12:00 ja päättyy kisapäivänä klo 12:00. Ryhmät julkaistaan Metrixissä kisapäivänä klo 16:00 mennessä. Kts. lisää kohdasta 5 (AIKATAULU) ja kohdasta 6 (CADDY BOOK).

- Liigassa on käytössä Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

Muista aina perua ilmoittautumisesi mahdollisimman ajoissa, jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos!


3.) OSALLISTUMISMAKSUT

- Yksittäisen liigakisan osallistumismaksu kaikissa luokissa on 5 Eur.

- Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitettä: 3023

- Jos maksajana on joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla JLK:n rahastonhoitajalle osoitteeseen: anssi@ana-sport.com

- Huom! Jokaisen pelaajan on esitettävä maksukuitti (kuvankaappaus/tuloste) TD:n päivystyspisteellä ennen kilpailua, pelaamaan pääsee vain kuittia vastaan (käteismaksuja ei oteta vastaan).


4.) PALKINNOT

- JokiLiigan payout on 80 %.

- Kts. tarkemmat tiedot runkosääntöjen Payout ja palkinnot -kohdasta (kohta 8). 

- Lisäksi kaikkien liigaan osallistuneiden kesken arvotaan 2 kpl Discmanian kiekkoja.


5.) AIKATAULU

12:00 Ilmoittautuminen loppuu ja ryhmät julkaistaan viimeistään klo 16:00 mennessä

16:45 - 17:30 Ilmoittautumisen vahvistaminen TD:n päivystyspisteellä:

 1. Jokaisen pelaajan on kuitattava paikalla olonsa ja esitettävä maksukuitti (kuvankaappaus/tuloste), pelaamaan pääsee vain kuittia vastaan (käteismaksuja ei oteta vastaan).
 2. Ryhmän ensimmäisenä mainittu saa mukaansa paperisen tuloskortin.
 3. Siirtymä lähtöväylälle omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää. Huom! Ratavaraus liigakisoissa alkaa klo 17:00, joten pyytäkää tämän jälkeen muita pelaajia poistumaan radalta.

18:00 Kilpailu alkaa.

n. 20:45 - 21:15 eli kierroksen jälkeen:

 • Muistakaa allekirjoittaa tulos Metrixissä (paperikortin on myös täsmättävä Metrixin kanssa ja palauttakaa myös paperikortti).
 • TD:n päivystyspisteellä mahdollisten sääntökysymysten ratkaisut (jos esim. käytetty varaheittosarjaa, tms.).
 • Pelataan SD:t tarvittaessa jokaisen luokan voitosta.

6.) CADDY BOOK

 

Ratojen säännöt

- Utran frisbeegolfrata (18 väylää): Metrix | Väyläopasteet

- Lykynlammen frisbeegolfrata:

- Kontiorannan frisbeegolfrata (20 väylää): Metrix (säännöt kirjallisessa muodossa) | Väyläopasteet

 

Tuloskirjanpito

- Kilpailussa käytetään kaksinkertaista kirjanpitoa (Metrix + paperinen tuloskortti). OMAT KYNÄT MUKAAN!

- Jokaiselle ryhmälle annetaan mukaan paperinen tuloskortti Metrixin ryhmätiedoissa ensin mainitulle pelaajalle.

- Kierroksen jälkeen jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.

- Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.

- Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että paperinen tuloskortti täsmää Metrixin kanssa ja ryhmän pelaajista yksi käy palauttamassa paperisen tuloskortin.

- Kierroksen aikana ryhmä sopii kirjaamisvuoroista tasapuolisesti keskenään, esim. ryhmässä kaksi pelaajaa tekee Metrix-kirjaukset puoliksi ja kaksi pelaajaa kirjaa tulokset puoliksi paperikorttiin. Huom! Koronapandemian aikana paperisen tuloskortin kierrättämistä pelaajalta toiselle ei kuitenkaan suositella, joten vaihtakaa ennemmin Metrix-kirjausvuoroja.

 

Alle 13-vuotiaat pelaajat

- Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13.

 

Mandot ja Drop Zonet

- Kaikille niille väylille, joilla on mando, mutta ei DZ:ää tai DZ on yli 10 metrin päässä mandosta, on haettu liigakisoihin poikkeuslupa PDGA:lta (waiver OK 29.4.2021).


7.) YHTEYSTIEDOT

TD Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com

apu-TD Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com

apu-TD Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com

apu-TD TBA

+ tarvittaessa yksittäisiin kilpailuihin nimetään virallisia toimitsijoita. Kunkin yksittäisen liigakisan tiedoissa ilmoitetaan aina myös päivystävän TD:n/apu-TD:n yhteystiedot.


8.) JOKILIIGAN RUNKOSÄÄNNÖT

Sarjapisteet

- Sarjan pisteytys: Pelaajan neljä (4) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille:

 • Top-30 pisteet: 100,93,87,82,78,75,72,69,66,63,60,57,54,51,48,45,42,39,36,33,30,27,24,21,18,15,12,9,6,3
 • Tasasijojen tapauksessa pelaajat saavat ko. sijalukujen keskiarvopisteet pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Esim. 2 pelaajan tasapeli sijalla 28 --> (9 + 6) / 2 = 7,50 p.

- Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät ko. kilpailuluokassa tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana ko. luokassa (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne., kunnes ero löytyy, mikäli kaikkien sijalukujen määrä menee tasan, niin voitto jaetaan).

- Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.

Jatkoväylät

- Tarvittaessa yksittäisen osakilpailun kunkin luokan voittaja ratkaistaan Sudden Death -pelissä - SD pelataan samoin säännöin kuin SFL:n Pro Tourilla.

- SD-väylät:

 • Utrassa #1, #2, #3, #4 ja #5
 • Lykynlammella #1, #10, #11 ja #19
 • Kontiorannassa #1, #2 ja #17

Payout ja palkinnot

- Payout on 80 %: Jokaisesta osallistumismaksusta menee 2 Eur osakilpailun luokkakohtaiseen palkintopottiin, 2 Eur kokonaiskilpailun luokkakohtaiseen palkintopottiin, 0,50 Eur sanktiointimaksuna PDGA:lle ja 0,50 Eur liigan järjestelykuluihin.

- Palkintojakauma osakilpailupalkinnoissa: MPO-luokassa top-3 palkitaan (50 % / 30 % / 20 %) ja muissa luokissa kaikki voittajalle (100 %)

- Palkintojakauma kokonaiskilpailussa: PDGA Europe Top 25 % -ohjeen mukaan

- Liigan kokonaiskilpailun luokkakohtaisille voittajille myös muistopalkinnot.

- Sekä osakilpailuiden että kokonaiskilpailun palkinnot maksetaan kootusti viimeisen osakilpailun ja kokonaiskilpailun tulosten selvittyä pelaajan ilmoittamalle tilille. Huom! PDGA-liigassa rahana maksetut palkinnot eivät vaikuta pelaajan AM-statukseen.

- Palkintojen verotus: Joen Liitokiekko ry ilmoittaa pelaajan kilpailupalkinnon tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkinnon maksamisesta, mikäli kilpailupalkinnon arvo on suurempi kuin 100 Eur. Tässä tapauksessa palkinnon vastaanottamista varten pelaajan on ilmoitettava henkilötunnuksensa kilpailun järjestäjälle sähköpostitse. Pelaaja voi myös kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa, jolloin palkintoa tarjotaan tuloslistassa seuraavana olevalle. Henkilötietoja ei säilytetä Tulorekisteri-ilmoituksen jälkeen.


Tervetuloa Joensuuhun ja Kontiolahdelle pelaamaan JokiLiigaa!

                              


Sponsors

Share

What would you like to share?