Login
 • Comment: Joen Liitokiekon viikkokisat 2021 (Syksy-sarja). Kilpailut ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Tervetuloa pelaamaan! Kts. COVID19-ohjeet, säännöt, yms. oheiselta INFO-sivulta.

  Discmania         LaserMedia         


  1. VIIKKOKISOISSA NOUDATETAAN SYKSYLLÄ 2021 SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

  - Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen: JLKn-viikkokisat-COVID19-ohjeet-pelaajille-v25052020.pdf (Huom! Ohje on vuosimallia 2020, mutta yhä pätevä tämänhetkisessä vuoden 2021 tilanteessa - päivitetään tarvittaessa syksyn/talven aikana.)

  - Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

  - SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla (tulee löytymään myös ratojen ilmoitustauluilta): https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

  - Em. ohjeita tullaan päivittämään tarvittaessa. JLK seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita.


  2. YLEISTÄ

  - Joen Liitokiekon viikkokisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset.

  - Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72-80 pelaajaa, riippuen pelattavasta radasta.

  - Radat:

  • Vakiolayoutit:
  • Pelataan lähtökohtaisesti ratojen vakiolayouteja niiden virallisten sääntöjen mukaisesti.
  • Mikäli jollain viikolla radalla on jotakin vakiosta poikkeavaa, niin tästä tiedotetaan pelaajille Metrixin kautta ennen kilpailun alkua.
  • Huom! Viikkokisojen ratakierto on alustavasti seuraava (muutokset mahdollisia, jos talvi yllättää, yms. - seuratkaa tiedotuksia JLK:n kanavissa):
   • Viikot 36-46: Pelataan viidellä eri radalla.
   • Viikot 47-51: Pelataan Utran Talvi -layoutilla.
  • JLK:n kalenteri: Joen Liitokiekon www-sivujen kalenteri >>

  - Syksy-sarjassa on yhteensä 16 (*) kilpailua - ensimmäinen 12.9.2021 ja viimeinen 26.12.2021 eli viikkokisat pelataan syksyllä sunnuntaisin.

  (* Huom! Muutokset mahdollisia koronatilanteen tai liian hankalien rataolosuhteiden (jäätiköt, tulvat, ym.) vuoksi.)

  - Kierros alkaa aina tasan klo 11:00. Muistathan syksyllä 2021, että:

  • Ilmoittautuminen Metrixissä sulkeutuu automaattisesti tasan klo 10:15 ja ryhmät lähtöväylineen julkaistaan tämän jälkeen viimeistään klo 10:30 mennessä.
  • Pelaajien tulee huolehtia itse siitä, että ovat oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00. Mikäli pelaajalta väyliä jää pelaamatta myöhästymisen vuoksi, niin ko. väyliltä tulokseksi merkitään par + 4.
  • Ryhmät yleensä arvotaan aina eli toiveita ryhmäkavereista ei voi esittää, eikä jälki-ilmoittautumisia klo 10:15 jälkeen oteta vastaan.
  • Lämmittely suositellaan tehtäväksi lähtöväylällä, mutta luonnollisesti mahdolliset muut pelaajat huomioiden eli viikkokisojen ratavaraus alkaa klo 11:00. Muille pelaajille kannattaa kertoa alkavasta viikkokisasta ja pyytää heitä poistumaan radalta klo 11:00 mennessä ja toivottakaa heidät aina myös tervetulleiksi seuraavan viikon koitokseen!

  - Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta.

  - Tulosten allekirjoitus -toiminto on viikkokisoissa Metrixissä päällä, mutta allekirjoitusta ei viikkokisoissa ole pakko tehdä.

  - Talviolosuhteissa (maassa lunta/jäätä) voimassa seuraavat säännöt:

         a.) kiekoissa saa käyttää naruja (*)

         b.) hankioloissa markkerin sijaan heittopaikan merkintään saa käyttää muitakin esineitä

         c.) ilman erillistä TD:n ilmoitusta saa heittää avauksen joko tiin takaa tai max metrin verran tiin sivusta molemmin puolin

         (* Lost discit pelataan normaalien sääntöjen mukaan, joten naruja kannattaa käyttää, jos on lunta.)

  -  Utran tiipaikkojen pressujen käyttö viikkokilpailun aikana:

  • Jos sataa lunta, niin suljetaan pressut avausten jälkeen.
  • Muutoin muistisääntö on tämä: Ryhmän tulee katsoa, että mikä on perässä tulevan ryhmän lopetusväylä ja pressut suljetaan ko. väylää seuraavilta väyliltä.
  • Harjan mukaanottamista kierroksille suositellaan lumisateilla tai jos uutta lunta on yöllä satanut.

  3. SYKSY-SARJAN KOKONAISKILPAILU 

  - Syksy-sarjan kokonaiskilpailun voittanut pelaaja palkitaan 30 Eur -arvoisella InnovaStore -lahjakortilla seuraavissa viidessä eri kilpailuluokassa: Metrix-rating >= 900, Metrix-rating < 900, Metrix-rating < 825, Metrix-rating < 750, Metrix-rating < 675

  - Pelaajan kahdeksan (8) parasta kisaa ko. kilpailuluokassa lasketaan mukaan yhteispisteisiin.

  - Tarkemmat kilpailuluokkien määrittelyt ja muut kokonaiskilpailun säännöt löytyvät tämän INFO-sivun kohdasta 7 (Syksy-sarjan säännöt).


  4. TASOITUSKISA - YHTEISTYÖSSÄ HEINOSEN LEIPOMO

  - Tasoituskisa: Sarjan aikana pelataan kaikissa viikkokisoissa myös tasoituksellisen tuloksen voitosta seuraavaan periaatteen mukaisesti: Esim. jos pelaajan Metrix-rating on 900 ennen kilpailua ja radalla 1000 pisteen Metrix-ratingin saa tuloksella 54 ja "1 pisteen rating arvo" on 10,5, niin tasoitus 900 ratingin omaavalle pelaajalle on (1000 - 900) / 10,5 = 9,52. Eli jos pelaaja saa lopputuloksen 62, hänen tasoitettu tuloksensa on 62 - 9,52 = 52,48. Tuloksissa näytetään pelaajalle annettava tasoitus ja sekä raaka- että tasoitustulos. Matalimman tasoitetun tuloksen saanut pelaaja voittaa tasoituksellisen kilpailun. Mikäli sama tasoitettu voittotulos on useammalla pelaajalla, niin palkinnon voittaa pienimmän Metrix-ratingin pelaaja - mikäli Metrix-rating on sama, niin palkinnon saaja arvotaan.

  - Kahvi + hillomunkki -lahjakorttipalkinnon voittajalle tarjoaa Heinosen Leipomo!

  - Huom! Mikäli jossakin kisassa tasoituskisaa ei voida pelata sen vuoksi, että käytössä on uusi / tilapäinen layout (ts. radan rating -laskenta uupuu), niin tällöin ko. viikon palkinto siirtyy lisäpalkinnoksi seuraavalle viikolle. Tällöin palkitaan siis kaksi parasta tasoitustulosta, jne.


  5. KUUKAUSIARVONTA - YHTEISTYÖSSÄ DISCMANIA

  - Syksyllä 2021 jokaista kuukautta kohden (syys-loka-marras-joulu) arvotaan yksi Discmanian kiekko. Kuukausikohtaisessa arvonnassa mukana ovat kaikki ko. kuukauden aikana viikkokisoihin osallistuneet pelaajat.

  Arvontavoittajat:

  • Syyskuu: Niko Assinen
  • Lokakuu: Elias Väänänen
  • Marraskuu: Juho Ahveninen
  • Joulukuu: Jari Kuronen

  Kiekon voi pyytää mukaansa viikkokisoista.


  6. HOLARIPALKINTO

  - Syksyllä 2021 kaikki sarjan aikana holarin heittäneet palkitaan kiekolla! Erillistä holaripottia ei siis tänä syksynä kisoissa ole.


  7. SYKSYSARJAN SÄÄNNÖT

  - Syksyn 2021 viikkokisoissa kilpailuluokkia on 6 kpl:

  • Metrix-rating >= 900 (--> Aidosti avoin luokka, ei mitään rajoituksia.)
  • Metrix-rating < 900 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 825 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 750 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 675 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating <= 0 (--> 0-ratingin pelaajat voivat osallistua tämän luokan lisäksi toki myös avoimeen eli >= 900 luokkaan. Kolmen reitatun kierroksen jälkeen pelaajalle tulee Metrix-rating, jonka jälkeen voi sen perusteella osallistua myös ratingiltaan rajoitettuihin luokkiin. Tämän luokan voittajaa ei palkita sarjan kokonaiskilpailussa, vaikka sarjapisteet lasketaankin.)

  - Huomioitavaa kilpailuluokista:

  • Aina on sallittua pelata omaa ratinkiaan ylemmissä luokissa (pl. rating = 0) ja näin kannattaakin tehdä mikäli rating pyörii jonkin luokan rajoilla ja haluaa kerätä sarjapisteitä koko sarjan ajan tietyn yhden luokan kokonaiskilpailuun.
  • JLK:n viikkokilpailuissa vain ilmoittautumishetken ratingilla on merkitystä eli pelaaja saa pelata juuri siinä luokassa, johon ilmoittautumishetkellä on pystynyt ilmoittautumaan.
  • Oheiset luokat ja rajat päätettiin syksylle 2021 JLK:n jäsenten Metrix-ratinkien perusteella ja siten että kisoissa tulisi olemaan likimain sopivan tasaiset tasajaot luokittain.
  • Lisätietoja Metrix-ratingin muodostumisesta voi lukea täältä.

  - Sarjan pisteytys: Pelaajan kahdeksan (8) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille:

  • Top-30 pisteet: 100,93,87,82,78,75,72,69,66,63,60,57,54,51,48,45,42,39,36,33,30,27,24,21,18,15,12,9,6,3
  • Tasasijojen tapauksessa pelaajat saavat ko. sijalukujen keskiarvopisteet pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Esim. 2 pelaajan tasapeli sijalla 28 --> (9 + 6) / 2 = 7,50 p.

  - Tarvittaessa jokaisessa luokassa ko. viikon viikkokisan voittaja ratkotaan CTP-kilpailulla (SD vain jos sopii kaikille).

  - Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät ko. kilpailuluokassa tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana ko. luokassa (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne., kunnes ero löytyy, mikäli kaikkien sijalukujen määrä menee tasan, niin voitto jaetaan).

  - Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.


  8. ILMOITTAUTUMISOHJEET

  - Viikkokisojen suuren suosion vuoksi ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista ja viikkokisojen tulokset syötetään vain Disc Golf Metrixiin rekisteröityneille käyttäjille.

  - Lisäksi syksyllä 2021 viikkokisoihin osallistuva pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen: JLKn-viikkokisat-COVID19-ohjeet-pelaajille-v25052020.pdf

  - Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72-80 pelaajaa, riippuen pelattavasta radasta.

  - Muista aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos!

  - Käytössä on nykyisin Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

  - Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina kisaa edeltävänä maanantaina klo 00:00 ja päättyy kisapäivänä klo 10:15. Ryhmät julkaistaan Metrixissä klo 10:30 mennessä ja kukin pelaaja huolehtii itsenäisesti siitä, että on oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00.

  - Lyhyt ja ytimekäs kisaohje-/infopaketti pelaajille löytyy täältä.

  - Uudet pelaajat opastetaan aina tarvittaessa kisapelaamisessa alkuun - tervetuloa kisoihin!


  9. YHTEYSTIEDOT

  Syksyllä 2021 viikkokisoja ovat järjestämässä seuraavat Joen Liitokiekon pelaajat:

  • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 3.10. / 24.10. / 31.10. / 7.11. / 14.11. / 21.11. / 28.11. / 5.12. / 12.12. / 19.12. / 26.12.)
  • Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 12.9. / 26.9.)
  • Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Juhani Rautiainen / p. 040 596 27 90 / jrauti@iki.fi (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Juho Anttila / p. 045 348 14 00 / juho.anttila@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 19.9. / 10.10. / 17.10.)
  • Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Juho Ahveninen / p. 050 531 38 03 / juho.ahveninen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)

  Kullakin viikkokisalla on syksyllä 2021 nimetty TD, joka on tavoitettavissa kilpailun aikana myös puhelimitse (äänet päällä), vaikka pelaisikin itse. "Päivystysvuorot" löytyvät ohesta - listattu sulkuihin nimen ja yhteystietojen perään. Ja lisäksi kunkin yksittäisen viikkokisan tiedoissa ilmoitetaan päivystävän TD:n yhteystiedot.

  Huom! Frisbeegolfin harrastajamäärät kasvavat valtavaa vauhtia, joten yhtälailla myös kisapelaajien määrä kasvaa ja moni kilpailu täyttyy pelaajista alta aikayksikön - täytyy siis järjestää joka vuosi entistä enemmän kisoja. Ja jotta tässä onnistutaan, niin myös kisoja pyörittäviä TD:eitä tarvitaan useita lisää. Mikäli TD-toiminta kiinnostaa, niin ota yhteyttä johonkin em. henkilöistä - kisajärjestämistä on hyvä treenailla viikkokisojen avulla - kaikkiin kisa-asioihin opastetaan. Tervetuloa mukaan toimintaan! t. JLK:n viikkokisa-TD-porukka


  Joen Liitokiekko ry

  Sponsors

  Share

  What would you like to share?