Login

KISAINFO

Vuoden 2021 syyskauden lisenssitön ja kaikille avoin viikkokisojen sarja käynnistyy Sunnuntaina 5.9.2021 klo 10:00. Kisoja pelataan joka viikko aina joulukuun 5. päivään saakka. Kaikki voivat tulla rohkeasti mukaan iästä, sukupuolesta tai taitotasosta riippumatta! Viikkokisat ovat hyvänmielen kisoja ja hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja :)

Viikkokisoja pelataan vuoroviikoin Huuhanmetsässä ja Puijolla. Huuhanmetsässä pelataan 24-väyläistä layouttia. Puijolla pelataan lokakuun puoleen väliin saakka, kunnes rata suljetaan talvea varten. Järjestäjä varaa oikeuden muuttaa kisassa käytetävää rataa.

Aika: Sunnuntaisin 5.9.2021 - 5.12.2021, klo 10:00
Radat: Huuhanmetsä DGP (parilliset viikot), Puijo DG (parittomat viikot)
Osallistumismaksu: Ei ole, kisat ovat ilmaiset.
Luokat:

 • yli 935 (metrix rating: >935)
 • alle 935 (metrix rating: 900-935)
 • alle 900 (metrix rating: 850-900)
 • alle 850 (metrix rating: 800-850)
 • alle 800 (metrix rating: <800)

Huuhanmetsän kilpailuihin mahtuu 96 pelaajaa ja Puijon 84. Pelaajamäärän ollessa Puijolla yli 72, muutamalta väylältä lähtee kaksi ryhmää.

Ilmoittautuminen Metrix-järjestelmän kautta. Osakilpailuihin rekisteröityminen aukeaa kisaa edeltävänä maanataina klo 12:00 ja se sulkeutuu kisapäivänä klo 8:00. Ryhmät julkistetaan mahdollisimman pian ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen.

Kisoihin ilmoittautumisessa on käytössä Metrixin jonotusjärjestelmä. Kilpailuun voi ilmoittautua rekisteröintiajan puitteissa ja ilmoittautjien määrän mennessä yli maksimiosallistujamäärän, pelaajat menevät jonoon. Jonosta voi päästä kisaan, jos aikaisemmin ilmoittautuvat päättävät kisasta vetäytyä. Rekisteröinnin sulkeuduttua (pelipäivänä klo 8:00) jonossa olevat pelaajat poistetaan kilpailusta ja heille lähetetään ilmoitus.

Pelaajat voivat poistaa oman rekisteröitymisensä ennen rekisteriöitymisajan sulkeitumista. Kisat ovat usein täynnä ja kisoihin on myös jonoa. Jokaisen ilmoittauneen tulee huolehtia rekisteröitymisen poisto (jos kisaan ei pääse), jotta muut jonossa olevat voivat päästä mukaan kisaan. Toistuvasti ilmoittamatta jääneiden poisjääntien (ja rekisteröitymisen poistamattomuuden) kohdalla järjestäjät varaavat oikeuden asettaa pelaajalle muutaman kilpailun mittaisen osallistumiskiellon.

Tupakointi ja alkoholin käyttö kisan aikana

Alkoholin tai muiden huumausaineiden käyttö kisan aikana on kielletty. Selkeästi päihtyneenä kisaaminen on kielletty.  Kisassa sovelletaan Suomen frisbeegolfliiton sääntöä tupakointiin, kts https://frisbeegolfliitto.fi/sfln-kilpailusaannot-ja-kurinpito/

Paikallissäännöt

Huuhanmetsä DGP:n väylien läheisyydessä kulkee lenkkiratoja, jotka luontevasti rajaavat väylien pelialuetta. Lenkkiradat, sekä niiden takana olevat alueet, ovat OB-alueita. Lenkkiratojen ”väylän puoleinen reuna” merkitsee OB-rajaa. OB-raja määritellään lenkkipolun ns. "nurmirajasta", lenkkipolun reunassa olevista valkeista täplistä (mikäli niitä on havaittavissa) tai 18. väylän reunoilla olevista valkeista tikuista.


Lähtöväylät

Ryhmänumero kertoo pääsääntöisesti lähtöväylän (kisan sivulla ylälaidassa kisan ajankohdan ja paikan yhteydestä löytyvä "näytä ryhmä"). Poikkeuksia aiheuttavat kuitenkin Huuhanmetsän lyhyemmät layoutit ja Puijon ylimääräiset ryhmät.

Huuhanmetsässä aloitusväylä ja ryhmän numerot voivat olla erilaisia riippuen siitä mitä layouttia radalla pelataan. Jos Metrix-järjestelmän "ryhmät" -sivulla ryhmän numeron perässä on sulkeissa numero, esim. 16(24) niin suluissa oleva numero kertoo aloitusväylän: ryhmä 16 aloittaa väylältä 24.

Puijolla pelaajamäärien mennessä yli seitsemänkymmenen kahden (72) osa ryhmistä joutuu odottamaan aloitusväylän heittopaikalla kunnes samalta väylältä aloittava ensimmäinen ryhmä on päässyt lähtemään. Odottava ryhmä lähtee pelaamaan heidän perään. Ylimääräisten ryhmien väylät on valittu siten, että ne hidastavat kisan läpiviemistä mahdollisimman vähän. Puijon kisassa olevat ylimääräiset ryhmät ja lähtöväylät ovat:

 • Ryhmä 19 - väylä 2
 • Ryhmä 20 - väylä 6
 • Ryhmä 21 - väylä 13
   

Pelaajakokoukset

Pelaajakokouksia ei järjestetä. Pelaajien menevät itsenäisesti lähtöväylälleen ja aloittavat kierroksen klo 10:00. Kenttien harjoitusalueilla lämmittely on sallittu turvavälit huomioon ottaen.

Pelaajakokouksen puuttuessa metrixin kautta lähetetään sähköpostilla Pelaajainfo, jossa ilmoitetaan kilpailun johtajan (TD, tournament director) nimi sekä puhelinnumero. Kilpailun johtaja on harjoitusalueiden läheisyydessä muistuttamassa turvaväleistä ja ohjaamassa pelaajia lähtöväylilleen. TD ratkoo kisan aikana ilmenevät sääntöjen tulkinnasta tulevat ristiriitatilanteet sekä tekee päätöksen kisan keskeyttämisestä (mikäli esim. ukkosrintama tulee radan ylle).
 

Sarjan pisteytys

Sarjan päätyttyä palkitaan 3 parasta pelaaja.

Osakilpailujen pisteytys:
1. sija = 26p
2. sija = 20p
3. sija = 18p
4. sija = 17p
5. sija = 16p
6. sija = 15p
7. sija = 14p
8. sija = 13p
9. sija = 12p
10. sija = 11p
11. sija = 10p
12. sija = 9p
13. sija = 8p
14. sija = 7p
15. sija = 6p
16. sija = 5p
17. sija = 4p
18. sija = 3p
19. sija = 2p
20. sija = 1p

Pisteiden lasku: Syyssarjan pisteet ja sijoitus määräytyvät osakilpailun raakatuloksen mukaan riippumatta siitä, missä luokassa pelaaja on pelannut. Kesäsarjan yhteispisteisiin lasketaan kultakin pelaajalta maksimissaan kymmenen osakilpailun pisteet. Jos pelaaja on osallistunut useampaan kuin kymmeneen osakilpailuun, lasketaan hänen yhteispisteensä niistä kymmenestä osakilpailusta, joissa hän on saanut eniten pisteitä. Sarjan voittaa pelaaja, jonka yhteispistemäärä on sarjan päätyttyä suurin.

Tasatilanteessa viikkokilpailussa ei ratkaista voittajaa ”sudden death” -menetelmällä. Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kilpailussa tasatulokseen, saa kukin näistä pelaajista sen sijoituksen mukaiset pisteet. Jos esimerkiksi sijalla 3 on neljä pelaajaa, pelaajat saavat jokainen 18 pistettä. Seuraavaksi sijoittunut pelaaja saa 14 pistettä ja merkitään 7. sijalle. Kilpailun keskeyttäneille ei jaeta pisteitä.

Yhteispisteet: Jos useampi pelaaja päätyy sarjan lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin. Paremman loppusijoituksen saavuttaa pelaaja, jolla on enemmän osakilpailuvoittoja. Jos ollaan edelleen tasatilanteessa, verrattaan kakkossijoja, sitten kolmossijoja jne. Mikäli pelaajat ovat saavuttaneet täsmälleen samat sijoitukset, sijoitus jaetaan.

Viikkokisasarjan osakilpailuissa kisan johtaja voi vaihtua. Johtajan nimi ja puhelinnumero tulevat näkyville kyseisen kisan kisasivulle tai se ilmoitetaan rekisteröityneille pelaajille muulla tavoin.

 

KORONAINFO

Aluehallintoviranosto on 30.7 todennut, että Pohjois-Savossa yleisötilaisuuksien sekä yleisten kokousten rajoittaminen ei ole tarpeellista. Koska koronavirusepidemia on edelleen ajankohtainen viikkokisat järjestetään aiemmin annettuja ohjeita (koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi) noudattaen. Kisoissa noudatetaan seuraavia käytäntöjä:

 • Pelaajakokouksia ei pidetä: tällä varmistetaan se, että väkeä ei kokoonnu liian tiivisti liian pienelle alueelle.
 • Osakilpailut toteutetaan aina yhteislähdöllä, jossa pelaajaryhmät (4hlö per ryhmä) ovat levittäytyneet radan eri väylille. Pelaajia ohjeistetaan menemään omatoimisesti aloitusväylilleen.
 • Pelaajien ei tule osallistua kilpailuun mikäli pelaajalla on minkäänlaisia koronatautiin viittaavia oireita.
 • Riskiryhmiin kuuluvien tulee harkita kisaan osallistumiseen liittyviä riskejä: vastuu osallistumisesta on loppukädessä pelaajalla itsellään.
 • Pelaajia muistutetaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi: ei fyysistä kontaktia toiseen kierroksen aikana, ei nostella turhaan muiden kiekkoja tai tavaroita jne. Jokaisella pelaajalla on koronaepidemian aikana velvollisuus muistuttaa tarvittaessa muita ryhmässä kulkevia pelaajia turvaväleistä sekä hyvästä hygieniasta.
 • ns. "Sudden Death" ratkaisupelejä ei pelata, eikä pelaajien siten tarvitse kokoontua kisan jälkeen
 • Kisaajien tulee (niin halutessaan) tuoda omat käsidesit. Radalla ei ole käsienpesumahdollisuuksia.

Linkkejä korona-ajan ohjeistukseen:

Share

What would you like to share?