Login
 • Show groups: click here
 • Comment: Kaikille avoimet ja ilmaiset viikkokisat. Kierros alkaa klo 11:00. Katso lisätiedot ja säännöt sarjasivulta (oheisen valikon ylin rivi) ja COVID19-ohjeet lisäksi myös tällä sivulla.

Utran talvi-OB:t

01/01/22

Versio 1.1.2022

 • Koska lunta on jo reilusti ja suurin osa OB-tolpista on lumen alla, niin viikkokisoissa ajalla 2.1. - 19.4.2022 OB-rajat ovat Utrassa seuraavan taulukon mukaiset. Tiistaista 26.4. alkaen normaalit rajat eli tolpat näkyy jo.
 • Kevään aikana em. taulukon OB-ohjeistusta päivitetään tarvittaessa.
Väylä OB:t
#1 Normaalin tolpituksen viereiset pyörätiet väylän oikealla/takana, raja kulkee auratun alueen reunassa.
#2 Oikealla pyörätie, raja kulkee auratun alueen reunassa. Eli oja on IB.
#3 Luistelukenttä oikealla. Raja kulkee jäädytetyn alueen reunassa.
#4 -
#5 Oikealla raja kulkee latukoneen ajaman alueen reunassa. Takana pyörätie, raja kulkee auratun alueen reunassa.
#6 -
#7 Vasemmalla pyörätie, raja kulkee auratun alueen reunassa. Nurmikenttä on IB.
#8 -
#9 Vasemmalla pyörätie, raja kulkee auratun alueen reunassa.
#10 -
#11 -
#12 -
#13 -
#14 Vasemmalla pyörätie, raja kulkee auratun alueen reunassa. Ja kaukana takavasemmalla raja kulkee latukoneen ajaman alueen reunassa.
#15 Vasemmalla raja kulkee latukoneen ajaman alueen reunassa. Myös takaouttina on latukoneen ajaman alueen reuna, mutta vain jos ko. nurmikentälle johtava latu on ajettu. Oikealla rinteen alla ei ole outtia.
#16 -
#17 Vasemmalla raja kulkee latukoneen ajaman alueen reunassa.
#18 Vasemmalla pyörätie, raja kulkee auratun alueen reunassa. Takana pulkkamäki, raja kulkee siinä missä metsän näkyvillä oleva kasvillisuus loppuu.

 

Mandoista:

 • Väylien #1, #3 ja #6 mandot ovat voimassa normaalisti.
 • Huomatkaa 1.1.2022 alkaen voimaan tullut (ja jo maaliskuulla tarkennettu) sääntömuutos mandoja koskien:
  • 804.01 Määrätyt reitit ja kierrettävät kohteet (mandot):
   • A. Määrätty reitti rajoittaa heiton sallittua reittiä.

   • B. Yhdellä tai useammalla kohteella (mando) rajataan pystysuora taso (mandolinja), joka määrittää kielletyn reitin.

   • C. Jos pelaajan heittämä kiekko läpäisee tämän tason edes osittain, pelaajalle lisätään yksi rangaistusheitto, ja hän heittää seuraavan heittonsa joko mandolle määritellyltä drop zonelta tai jos drop zonea ei ole määritelty, edelliseltä heittopaikalta.

   • D. Jos merkkauskiekon takareuna on eri puolella mandolinjan pystysuoraa tasoa kuin heitetty kiekko irtoamishetkellä, pelaaja on suorittanut mandon väärin ja peliä jatketaan kohdan 8.04.01.C mukaan. 

    Mando on siis suoritettu väärin heti, kun kiekko rikkoo mandolinjan pystysuoran tason riippumatta suunnasta ja riippumatta mihin kiekko lopulta päätyy. Eikä mandolinjan yli voi kurkottaa rikkomatta mandolinjaa.

   • Säännöt suomeksi: https://frisbeegolfliitto.fi/frisbeegolfin-virallinen-saantokirja-ja-kilpailuopas/
 • Huom! Toki mandolinjojen tolpatkin ovat mahdollisesti kokonaan lumen alla, mutta epäselvät tilanteet ryhmä tuomaroitsee parhaansa mukaan kuten normaalistikin enemmistöpäätöksellä.
 • Huom! Nykysäännöillä "mandolinjan" ylityssuunnallakaan ei ole mitään merkitystä ja samoin pelilinja kulkee aina korille riippumatta mandojen sijainnista. Tarkemmin mandosäännöistä voi lukea mm. tästä UDiscin blogin artikkelista.

Sponsors

DisCats

- Kierros alkaa aina tasan klo 11:00. Muistathan keväällä 2022, että:

 • Ilmoittautuminen Metrixissä sulkeutuu automaattisesti tasan klo 10:15 ja ryhmät lähtöväylineen julkaistaan tämän jälkeen viimeistään klo 10:30 mennessä.
 • Muista aina perua ilmoittautumisesi (klo 10:15 mennessä), jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos! Myös "karenssikäytäntö" voimassa - lisätietoja sarjan INFO-sivulta (kohta 8).
 • Pelaajien tulee huolehtia itse siitä, että ovat oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00. Mikäli pelaajalta väyliä jää pelaamatta myöhästymisen vuoksi, niin ko. väyliltä tulokseksi merkitään par + 4.
 • Ryhmät yleensä arvotaan aina eli toiveita ryhmäkavereista ei voi esittää, eikä jälki-ilmoittautumisia klo 10:15 jälkeen oteta vastaan.
 • Lämmittely suositellaan tehtäväksi lähtöväylällä, mutta luonnollisesti mahdolliset muut pelaajat huomioiden eli viikkokisojen ratavaraus alkaa klo 11:00. Muille pelaajille kannattaa kertoa alkavasta viikkokisasta ja pyytää heitä poistumaan radalta klo 11:00 mennessä ja toivottakaa heidät aina myös tervetulleiksi seuraavan viikon koitokseen!

- Katso kaikki tiedot ja säännöt viikkokisasarjan INFO-sivulta.


VIIKKOKISOISSA NOUDATETAAN KEVÄÄLLÄ 2022 SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

- Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen: JLKn-viikkokisat-COVID19-ohjeet-pelaajille-v25052020.pdf (Huom! Ohje on vuosimallia 2020, mutta yhä pätevä tämänhetkisessä tilanteessa - päivitetään tarvittaessa talven/kevään aikana. Tärkeimpänä: Älä osallistu kilpailuihin mikäli sinulla on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.)

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

- SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla: https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

- Em. ohjeita tullaan päivittämään tarvittaessa. JLK seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita.


KILPAILUN PÄIVYSTÄVÄ TD (puhelimessa äänet päällä kierroksen aikana)

Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com

Share

What would you like to share?