Login
  • Show groups: click here
  • Comment: DIF Ryn järjestämä talvisarja. Kaikille Avoin, ei osallistumismaksua

KISAINFO

Huuhanmetsän Talvi 2022 on viiden osakilpailun mittainen sarja, jonka osakilpailut kisataan Huuhanmetsän radalla. Ensimmäinen osakilpailu pelataan sunnuntaina 30.1.2022 klo 10:00. Osallistumiseen ei vaadita erillistä lisenssiä eikä osallistumismaksua ole. Kaikki voivat tulla rohkeasti mukaan iästä, sukupuolesta tai taitotasosta riippumatta! Kisat ovat pääasiassa hyvänmielen kisoja ja hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja.

Osakilpailut:
- Su 30.1.2022 (klo 10)
- Su 13.2.2022 (klo 10)
- Su 20.2.2022 (klo 10)
- Su 6.3.2022 (klo 10)
- Su 13.3.2022 (klo 10)

Luokat:
- Metrix Rating yli 900
- Metrix Rating 900-835
- Metrix Rating alle 835
- Naiset

Osallistumismaksu: ei ole.
Palkinnot: Jokaisen luokan kolme parasta palkitaan Frisbeemarketin lahjakortein (1.sija 30€, 2. sija 20€, 3. sija 10€)
Holaripotti: Vapaaehtoinen 1,10 €, MobilePay: DIF Holaripotti 80494 (1 € pottiin ja 0,10€ on MobilePayn siirtokulu)

Tupakointi ja alkoholin käyttö kisan aikana: Alkoholin tai muiden huumausaineiden käyttö kisan aikana on kielletty. Selkeästi päihtyneenä kisaaminen on kielletty.  Kisassa sovelletaan Suomen frisbeegolfliiton ohjetta tupakointiin, kts https://frisbeegolfliitto.fi/sfln-kilpailusaannot-ja-kurinpito/


ILMOITTAUTUMINEN

Osakilpailuihin voi osallistua maksimissaan 64 pelaajaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu Metrix-järjestelmässä. Rekisteröityminen aukeaa kisaa edeltävänä maanantaina ja se on auki kisapäivään klo 9.30:aan. Ilmoittautuneet voivat peruuttaa ilmoittautumisen poistamalla itsensä kilpailusta ilmoittautumisajan puitteissa.

Luokka määräytyy Metrix Ratingin perusteella. Muistakaa, että luokka ei vaihdu kesken sarjan: jos Metrix Rating muuttuu sarjan aikana, niin muista ilmoittautua siihen luokkaan, jossa ensimmäisen osakilpailun kisaat.

Viime hetken poisjäännit on ilmoitettava kisan TD:lle (tai kisan ylläpitäjälle).


KILPAILUN ALOITTAMINEN JA LÄHTÖVÄYLÄT

Ryhmät julkaistaan heti ilmoittautumisen sulkeuduttua klo 9:30

Koronatilanne on vielä ajankohtainen ja alueellisesti on voimassa kokoontumisrajoituksia, joten pelaajakokouksia ei pidetä. Pelaajien tulee mennä lähtöväylälle omatoimisesti, ja kukin ryhmä heittää avausheittonsa kisan alkamisaikaan eli klo 10.

Ryhmän numero kertoo lähtöväylän. Ryhmän numerot löytyvät kunkin osakilpailun kisasivun ylälaidassa olevasta "Näytä ryhmä: klikkaa tästä" linkin takaa.  Jos Metrix-järjestelmän "ryhmät" -sivulla ryhmän numeron perässä on sulkeissa numero, esim. 16 (24) niin jälkeimmäinen numero kertoo aloitusväylän: ryhmä 16 aloittaa väylältä 24.


POIKKEUSSÄÄNTÖ - KADONNUT KIEKKO

Talvella pelattaessa kiekot tuppaavat sukeltamaan lumihankeen ja niitä myös katoaa aika helposti. Kilpailun läpiviennin nopeuttamiseksi Kadonnut Kiekko (lost disc) sääntöä sovelletaan seuraavasti: Kiekon etsintään voidaan käyttää säännön mukainen kolme minuuttia. Jos kiekkoa ei löydy kolmessa minuutissa, ryhmä arvioi kiekon katomispaikan ja seuraava heitto lähtee katoamispaikasta. Pelaaja saa kuitenkin sääntöjen mukaisesti yhden heiton rangaistuksen.


SARJAN PISTEYTYS

Syyssarjan pisteet ja sijoitus määräytyvät osakilpailuiden luokkakohtaisten sijoitusten mukaan saatavien pisteiden perusteella. Yhteispisteisiin lasketaan kultakin pelaajalta maksimissaan kolmen (3) osakilpailun pisteet. Jos pelaaja on osallistunut useampaan kuin kolmen osakilpailuun, lasketaan hänen yhteispisteensä niistä kolmesta osakilpailusta, joissa hän on saanut eniten pisteitä. Sarjan voittaa se, jonka yhteispistemäärä on sarjan päätyttyä suurin.

Sijoituksesta saatavat pisteet:
1. sija = 12pt
2. sija = 10pt
3. sija = 8pt
4. sija = 7pt
5. sija = 6pt
6. sija = 5pt
7. sija = 4pt
8. sija = 3pt
9. sija = 2pt
10. sija = 1pt

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kilpailussa tasatulokseen, saa kukin näistä pelaajista sen sijoituksen mukaiset pisteet.

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy sarjan lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin. Paremman loppusijoituksen saavuttaa pelaaja, jolla on enemmän osakilpailuvoittoja. Jos ollaan edelleen tasatilanteessa, verrattaan kakkossijoja, sitten kolmossijoja jne. Mikäli pelaajat ovat saavuttaneet täsmälleen samat sijoitukset, sijoitus jaetaan.


HOLARIPOTTI

Kussakin osakilpailussa kerätään holaripottia, johon kisaaja voi halutessaan osallistua maksamalla 1,10 € maksun MobilePayllä (DIF Holaripotti, 80494) ennen osakilpailun alkua. Maksusta 1 € menee holaripottiin ja 0,10 € kattaa MobilePayn kulun.

Mikäli holaripottiin osallistunut kilpailija heittää osakilpailussa "Hole In Onen" (holari, yhdellä heitolla koriin) saa hän holaripotin itselleen. Jos kaksi tai useampi heittäjä saa heitettyä holarin, potti jaetaan holarin saaneiden kesken.

Jos kisassa ei heitetä holaria, siirtyy kertynyt holaripotti pohjaksi seuraavaan osakilpailun pottiin. Holaripotti voi kasvaa maksimissaan 100€:n asti. Jos holaripotti kasvaa yli 100€ kokoiseksi, yli menevä osa siirretään pohjaksi seuraavaan pottiin.

Share

What would you like to share?