Login

11/26/22 15:00|Utran frisbeegolfrata → Talvi (2021)|FINLAND, Itä-Suomi, Pohjois-Karjala, Joensuu

 • PDGA: Ratings
 • Comment: Joensuussa pelataan Suomen yön kuninkuuksista ja kruunataan mestarit.

   

  SPONSORED BY


  SUOMEN YÖN RUHTINAAT SPONSORED BY EXEL DISCS | SFL-ERILLISKILPAILU | PDGA C-TIER | 26.11.2022 | JOENSUU, FINLAND


  1. KILPAILUSSA NOUDATETAAN SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

  - Osallistuessaan kilpailuihin pelaaja sitoutuu noudattamaan seuraavaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kisajärjestäjälle (Joen Liitokiekko ry) koronatapauksiin liittyen.

  - Tärkeimmät huomioitavat asiat tällä hetkellä:

  • Osallistuthan kilpailuihin vain terveenä - kiitos!

  - Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

  - SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla: https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

  - Em. ohjeita tullaan päivittämään tarvittaessa. JLK seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita.


  2. YLEISTÄ

  - Kilpailussa pelataan kaksi kierrosta Utran frisbeegolfradalla pimeässä (kori valaistu).

  - Kilpailussa kruunataan Suomen Yön Ruhtinaat (epäviralliset pimeän kiekon Suomen mestarit).

  - Kilpailuluokkia on yhteensä kahdeksan (MPO, FPO, MP40, FP40, MP50, MP60, MJ18, FJ18) ja kukin luokka pelataan, jos siinä on yksikin osallistuja.

  - Kilpailun osallistujilta vaaditaan SFL:n kilpailulisenssi (ulkomaiset pelaajat: PDGA-jäsenyys) ja kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

  - Kierroksista tulee Pdga-ratingit normaalisti.

  - Tästä artikkelista löytyy juttua LED-pelaamisen välineistöstä.


  3. PALKINNOT

  - Payout: Kisan PRO-luokissa maksetaan palkintoina 70 % osallistumismaksuista PDGA Europen top-25 % -payouttaulukon mukaisesti.

  - Kilpailun alustava ”Projected Payout” löytyy kilpailun PDGA:n sivulta linkkinä tai suoraan tästä. (Julkaistaan myöhemmin)

  - PRO-luokissa palkinnoille päässeillä amatööreillä on mahdollisuus rahapalkinnon vaihtamiseen Discraftstoren lahjakortiksi, mutta lahjakortin arvo on tällöin SFL:n ohjeistuksen mukaisesti enintään 80 Eur.

  - Junioriluokissa palkinnot ovat lahjakortteja Discraftstoreen seuraavasti: 1. sija = 40 Eur, 2. sija = 30 Eur, 3. sija = 20 Eur. Kilpailun junioriluokissa yhteensä yli 50 % osallistumismaksuista käytetään muistopalkintoihin ja lahjakortteihin. Eli tarvittaessa junioriluokissa palkitaan 20 Eur arvoisilla lahjakorteilla alempiakin sijoituksia – palkittavat sijat ilmoitetaan lopullisen pelaajamäärän varmistuttua.

  - Tarvittaessa kunkin luokan voittaja ratkaistaan Sudden Death -pelissä, jossa pelataan väylillä #1, #2 ja #3 niin kauan kunnes ratkaisu on saatu. SD pelataan pelataan PDGA:n kilpailuoppaan sääntöjen mukaisesti. Jokaisen luokan toisen ja kolmannen sijan muistopalkinnoista pelataan tarvittaessa myös SD, mutta virallisissa lopputuloksissa sijoitus sekä rahat/lahjakortit jaetaan.

  - Lisäksi kisoissa voi voittaa yhteistyökumppaneiden tarjoamia kiekko- ja tuotepalkintoja oheiskilpailuista ja holareista (myös parigolf) sekä arvonnoista.


  4. SÄÄNNÖT

  Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta seuraavin poikkeuksin:

  - Heitettävässä kiekossa suositellaan käyttämään valonlähteenä LEDiä tai pimeässä hehkuvaa ns. "Glow"-muovia, jotta kiekkojen löytäminen pimeästä olisi helpompaa.

  - Otsa- ja taskulamput ovat HEITTÄESSÄ kiellettyjä, koska heiton suuntaamiseen apuvälineitä ei saa käyttää. Lampulla saa siis katsoa väylän ennen heittoa, mutta heiton aikana valot pitää olla sammutettuna. Valoja saa käyttää siirtymillä sekä kiekon etsintään tapauksissa, joissa esim. LED on kiekosta irronnut, mutta ensisijaisesti pyritään olemaan niitä käyttämättä, jotta ei häiritä muita ryhmiä.

  - Mikäli LED irtoaa kiekosta heiton aikana, niin: (Tähän on kysytty tarkempi ohje PDGA:lta).

     a.) jos kiekko löytyy --> jatketaan kiekolta,

     b.) jos vain LED löytyy --> normaali "lost disc" (eli edellinen heittopaikka ja tulokseen +1 tai jatko DZ:lta mikäli väylän säännöissä tämä mahdollisuus sallittu)

     c.) jos kumpaakaan ei löydy --> normaali "lost disc" (eli edellinen heittopaikka ja tulokseen +1 tai jatko DZ:lta mikäli väylän säännöissä tämä mahdollisuus sallittu)

  - Jos on lunta, niin narut kiekoissa ovat sallittuja.


  5. ILMOITTAUTUMISOHJEET

  Ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista.

  - Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa keskiviikkona 9.11. klo 18:00 ja loppuu 23.11. klo 18.50.

  - Ilmottautumisvaiheita on kaksi, ensimmäisessä vaiheessa on luokkakiintiöt, toisessa vaiheessa ne on purettu.

  - Ensimmäisen kierroksen ryhmät julkaistaan Metrixissä viimeistään perjantaina 25.11.


  6. OSALLISTUMISMAKSU

  - Osallistumismaksu on kaikissa PRO-luokissa 20 Eur ja kaikissa JR-luokissa 15 Eur.

  - Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitettä: 3120

  - Jos maksajana on joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com

  Maksujen tulee näkyä Joen Liitokiekon tilillä viimeistään kaksi (2) tuntia ilmottautumisvaiheen päätyttyä, jonka jälkeen maksamattomat poistetaan kilpailusta ja pelaajia nousee jonosta kisaan mukaan. Huomioithan maksujen mahdolliset pankkiviiveet - kiitos!

  - Huom! Jos olet jonossa kilpailuun, niin ethän maksa vielä osallistumismaksua. Eli osallistumismaksu tulee maksaa vasta siinä vaiheessa, kun paikka kilpailussa on varmistunut.


  7. RATA JA PELAAJAOPAS

  - Ratana toimii Utran 18-väyläinen frisbeegolfrata.

  - Pelaaja opas julkaistaan viimeistään 5 päivää ennen kilpailua, mutta pääasiassa pelataan normaalilla talvilayoutilla.

  - Alustavat väyläsäännöt löytyvät täältä ja ratakartta täältä

  Alustava aikataulu:

  - Ilmoittautuminen 14-14.30

  - Pelaajakokous 14.30

  - Ensimmäinen kierros 15.00

  - Tauko 18.00-19.00

  - Toinen kierros 19.15

  - Palkintojenjako 22.00

   

  Tuloskirjanpito

  - Kilpailussa käytetään kaksinkertaista kirjanpitoa (Metrix + paperinen tuloskortti). OMAT KYNÄT MUKAAN!

  - Jokaiselle ryhmälle annetaan mukaan paperinen tuloskortti Metrixin ryhmätiedoissa ensin mainitulle pelaajalle.

  - Kierroksen jälkeen jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.

  Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.

  - Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että paperinen tuloskortti täsmää Metrixin kanssa ja ryhmän pelaajista yksi käy palauttamassa paperisen tuloskortin.

  - Mikäli kierroksella oli epäselvyyksiä (jos esim. käytettiin varaheittosarjaa, tms.), niin koko ryhmän tulee kuitenkin käydä TD:n päivystyspisteellä selvittämässä asia kierroksen jälkeen.

  - Kierroksen aikana ryhmä sopii kirjaamisvuoroista tasapuolisesti keskenään, esim. ryhmässä kaksi pelaajaa tekee Metrix-kirjaukset puoliksi ja kaksi pelaajaa kirjaa tulokset puoliksi paperikorttiin.

   

  Alle 13-vuotiaat pelaajat

  - Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13.

   

  Tupakoinnista...

  - Tässä kilpailussa (PDGA C-tier) tupakkatuotteiden käyttöä kierrosten aikana ei ole kielletty, mutta tupakointi on sallittua vain siirtymillä/odottaessa ja tämän tulee tapahtua riittävän syrjässä tiialueilta/väyliltä. Savun ei tule antaa häiritä muita pelaajia ja tumppeja tai mitään muutakaan roskia ei tietenkään saa heittää maahan. Em. kohtia rikkovaa rangaistaan sääntökirjan kohdan 812/C mukaan.


  8. YHTEYSTIEDOT

  • TD: Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com
  • Apu-TD: RAHA-ASIAT Anssi Liimatta / joen.rahastonhoitaja@gmail.com

                  

  Sponsors

  Exel Discs

  Share

  What would you like to share?