Login
 • Date & time: 01/01/23 - 04/16/23
 • Location: Utra, Joensuu
 • Comment: Joen Liitokiekon viikkokisat 2023 (Kevät-sarja). Kilpailut ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Tervetuloa pelaamaan! Kts. säännöt, yms. oheiselta INFO-sivulta.

JOEN LIITOKIEKON VIIKKOKISAT 2023 - KEVÄT-SARJA

Joen Liitokiekko ry

Viikkokisojen pääyhteistyökumppani


1. VIIKKOKISOISSA NOUDATETAAN SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

- Tärkeimmät huomioitavat asiat tällä hetkellä:

 • Osallistuthan kilpailuihin vain terveenä - kiitos!

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/


2. YLEISTÄ

- Joen Liitokiekon viikkokisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset.

- Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 pelaajaa.

- Muistathan aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään pelaamaan - kiitos! Vuoden 2023 viikkokisoissa on myös käytössä "karenssikäytäntö" - lisätietoja kohdassa 8 (ilmoittautumisohjeet).

- Rata:

 • Utran frisbeegolfrata (18 väylää / Talvi (2021))Metrix | Väyläopasteet | Kirjalliset säännöt (+ Huom! 8.6.2022 alkaen radan kaikki OB-rajat ovat nyt merkittynä outtikepeillä - viimeisimmät tolpitukset tehtiin väyliin #3, #7 ja #9). Ja kun lumi hautaa jossain vaiheessa OB-kepit, niin siirrytään radan talvisääntöihin, jotka ilmoitetaan myöhemmin erikseen: Talvisäännöt voimassa 1.1. alkaen
 • Viikkokisoissa pelataan lähtökohtaisesti vakiolayoutia, sen virallisten (talvi)sääntöjen mukaisesti.
 • Mikäli jollain viikolla radalla on jotakin vakiosta poikkeavaa, niin tästä tiedotetaan pelaajille Metrixin kautta ennen kilpailun alkua.

- Kevät-sarjassa on yhteensä 16 (*) kilpailua sunnuntaisin - ensimmäinen 1.1.2023 ja viimeinen 16.4.2023.

(* Huom! Muutokset mahdollisia liian hankalien rataolosuhteiden (jäätiköt, tulvat, ym.) vuoksi.)

- Kierros alkaa aina tasan klo 11:00. Muistathan, että:

 • Ilmoittautuminen Metrixissä sulkeutuu automaattisesti tasan klo 10:15 ja ryhmät lähtöväylineen julkaistaan tämän jälkeen viimeistään klo 10:30 mennessä.
 • Pelaajien tulee huolehtia itse siitä, että ovat oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00. Mikäli pelaajalta väyliä jää pelaamatta myöhästymisen vuoksi, niin ko. väyliltä tulokseksi merkitään par + 4.
 • Ryhmät yleensä arvotaan aina eli toiveita ryhmäkavereista ei voi esittää, eikä jälki-ilmoittautumisia klo 10:15 jälkeen oteta vastaan.
 • Lämmittely suositellaan tehtäväksi lähtöväylällä, mutta luonnollisesti mahdolliset muut pelaajat huomioiden eli viikkokisojen ratavaraus alkaa klo 11:00. Muille pelaajille kannattaa kertoa alkavasta viikkokisasta ja pyytää heitä poistumaan radalta klo 11:00 mennessä ja toivottakaa heidät aina myös tervetulleiksi seuraavan viikon koitokseen!

- Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta.

Havainnekuva mandolinjoista JLK:n kilpailuissa kaudesta 2022 alkaen (pdf) >>

- Tulosten allekirjoitus -toiminto on viikkokisoissa Metrixissä päällä, mutta allekirjoitusta ei viikkokisoissa ole pakko tehdä.

Talveen liittyviä sääntöjä ja ohjeita

- Talviolosuhteissa (maassa lunta/jäätä) voimassa seuraavat säännöt:

       a.) kiekoissa saa käyttää naruja (*)

       b.) hankioloissa markkerin sijaan heittopaikan merkintään saa käyttää muitakin esineitä

       c.) ilman erillistä TD:n ilmoitusta saa heittää avauksen joko tiin takaa tai max metrin verran tiin sivusta molemmin puolin

       (* Lost discit pelataan normaalien sääntöjen mukaan, joten naruja kannattaa käyttää, jos on lunta.)

-  Utran tiipaikkojen pressujen käyttö viikkokilpailun aikana:

 • Jos sataa lunta, niin suljetaan pressut avausten jälkeen.
 • Muutoin muistisääntö on tämä: Ryhmän tulee katsoa, että mikä on perässä tulevan ryhmän lopetusväylä ja pressut suljetaan ko. väylää seuraavilta väyliltä.
 • Harjan mukaanottamista kierroksille suositellaan lumisateilla tai jos uutta lunta on yöllä satanut.

Utran talvi-OB-rajat tässä uutisessa >>


Huom! Kohtien 3-6 palkintotiedot ovat vielä osittain alustavia, muutokset mahdollisia. Huom! Tähdätään siihen, että viimeistään maaliskuun alussa toimitellaan Discraftstore.fi -lahjakortit tasoituskisavoittajille (kaikki voittajat on kirjattu muistiin vuoden alusta alkaen).

3. KEVÄT-SARJAN KOKONAISKILPAILU - YHTEISTYÖSSÄ PKO

- Kevät-sarjan kokonaiskilpailun voittanut pelaaja palkitaan 30 Eur -arvoisella S-ryhmän lahjakortilla (yhteistyössä PKO) seuraavissa viidessä eri kilpailuluokassa: Metrix-rating >= 900, Metrix-rating < 900, Metrix-rating < 825, Metrix-rating < 750, Metrix-rating < 675

- Pelaajan kahdeksan (8) parasta kisaa ko. kilpailuluokassa lasketaan mukaan yhteispisteisiin.

- Tarkemmat kilpailuluokkien määrittelyt ja muut kokonaiskilpailun säännöt löytyvät tämän INFO-sivun kohdasta 7 (Kevät-sarjan säännöt).


4. TASOITUSKISA - YHTEISTYÖSSÄ DISCRAFTSTORE.FI

- Tasoituskisa: Sarjan aikana pelataan kaikissa viikkokisoissa myös tasoituksellisen tuloksen voitosta seuraavaan periaatteen mukaisesti: Esim. jos pelaajan Metrix-rating on 900 ennen kilpailua ja radalla 1000 pisteen Metrix-ratingin saa tuloksella 54 ja "1 pisteen rating arvo" on 10,5, niin tasoitus 900 ratingin omaavalle pelaajalle on (1000 - 900) / 10,5 = 9,52. Eli jos pelaaja saa lopputuloksen 62, hänen tasoitettu tuloksensa on 62 - 9,52 = 52,48. Tuloksissa näytetään pelaajalle annettava tasoitus ja sekä raaka- että tasoitustulos. Matalimman tasoitetun tuloksen saanut pelaaja voittaa tasoituksellisen kilpailun. Mikäli sama tasoitettu voittotulos on useammalla pelaajalla, niin palkinnon voittaa pienimmän Metrix-ratingin pelaaja - mikäli Metrix-rating on sama, niin palkinnon saaja arvotaan.

- Palkintona voittajalle 10 Eur Discraftstore.fi -lahjakortti. Tämä toimitetaan voittajalle Metrix-viestillä kilpailun jälkeen.

- Huom! Mikäli jossakin kisassa tasoituskisaa ei voida pelata sen vuoksi, että käytössä on uusi / tilapäinen layout (ts. radan rating -laskenta uupuu), niin tällöin ko. viikon palkinto siirtyy lisäpalkinnoksi seuraavalle viikolle. Tällöin palkitaan siis kaksi parasta tasoitustulosta, jne.


5. KUUKAUSIARVONTA - YHTEISTYÖSSÄ CLASH DISCS

- Keväällä 2023 jokaista kuukautta kohden (tammi-helmi-maalis-huhti) arvotaan yksi Clash Discsin kiekko. Kuukausikohtaisessa arvonnassa mukana ovat kaikki ko. kuukauden aikana viikkokisoihin osallistuneet pelaajat.

Arvontavoittajat:

 • Tammikuu: Jari Kuronen
 • Helmikuu: Emil Hanski
 • Maaliskuu: TBA
 • Huhtikuu: TBA

Kiekon voi pyytää mukaansa viikkokisoista.


6. HOLARIPALKINTO - YHTEISTYÖSSÄ CLASH DISCS

- Keväällä 2023 kaikki sarjan aikana holarin heittäneet palkitaan Clash Discsin kiekolla!


7. KEVÄT-SARJAN SÄÄNNÖT

- Kevään 2023 viikkokisoissa kilpailuluokkia on 6 kpl:

 • Metrix-rating >= 900 (--> Aidosti avoin luokka, ei mitään rajoituksia.)
 • Metrix-rating < 900 (, mutta > 0)
 • Metrix-rating < 825 (, mutta > 0)
 • Metrix-rating < 750 (, mutta > 0)
 • Metrix-rating < 675 (, mutta > 0)
 • Metrix-rating <= 0 (--> 0-ratingin pelaajat voivat osallistua tämän luokan lisäksi toki myös avoimeen eli >= 900 luokkaan. Kolmen reitatun kierroksen jälkeen pelaajalle tulee Metrix-rating, jonka jälkeen voi sen perusteella osallistua myös ratingiltaan rajoitettuihin luokkiin. Tämän luokan voittajaa ei palkita sarjan kokonaiskilpailussa, vaikka sarjapisteet lasketaankin.)

- Huomioitavaa kilpailuluokista:

 • Aina on sallittua pelata omaa ratinkiaan ylemmissä luokissa (pl. rating = 0) ja näin kannattaakin tehdä mikäli rating pyörii jonkin luokan rajoilla ja haluaa kerätä sarjapisteitä koko sarjan ajan tietyn yhden luokan kokonaiskilpailuun.
 • JLK:n viikkokilpailuissa vain ilmoittautumishetken ratingilla on merkitystä eli pelaaja saa pelata juuri siinä luokassa, johon ilmoittautumishetkellä on pystynyt ilmoittautumaan.
 • Lisätietoja Metrix-ratingin muodostumisesta voi lukea täältä.

- Sarjan pisteytys: Pelaajan kahdeksan (8) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille:

 • Top-30 pisteet: 100,93,87,82,78,75,72,69,66,63,60,57,54,51,48,45,42,39,36,33,30,27,24,21,18,15,12,9,6,3
 • Tasasijojen tapauksessa pelaajat saavat ko. sijalukujen keskiarvopisteet pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Esim. 2 pelaajan tasapeli sijalla 28 --> (9 + 6) / 2 = 7,50 p.

- Tarvittaessa jokaisessa luokassa ko. viikon viikkokisan voittaja ratkotaan CTP-kilpailulla (SD vain jos sopii kaikille).

- Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät ko. kilpailuluokassa tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana ko. luokassa (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne., kunnes ero löytyy, mikäli kaikkien sijalukujen määrä menee tasan, niin voitto jaetaan).

- Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.


8. ILMOITTAUTUMISOHJEET

- Viikkokisojen suuren suosion vuoksi ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista ja viikkokisojen tulokset syötetään vain Disc Golf Metrixiin rekisteröityneille käyttäjille.

- Koronatilanne:

 • Tärkein huomioitava asia tällä hetkellä: Osallistuthan kilpailuihin vain terveenä - kiitos!

- Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 pelaajaa.

- Muistathan aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos!

- Vuoden 2023 viikkokisojen "karenssikäytäntö":

 • Mikäli viikkokisaan ilmoittautunut pelaaja jättää osallistumatta kisaan (ts. ei tee peruutusta Metrixissä ilmoittaumisajan puitteissa), niin tällöin pelaajalla ei ole osallistumisoikeutta seuraavaan viikkokisaan (tai seuraaviin kolmeen).
 • Huom! Edellinen koskee myös "viime sekunnilla" jonosta kilpailuun nousseita eli myös jonottajien tulee muistaa tehdä peruutus ellei kyttää viimeiseen asti mahdollisesti vapautuvaa paikkaa.
 • Ko. viikon TD poistaa karenssissa olevat pelaajat tarvittaessa kisasta ilman eri ilmoitusta.
 • Huom! Vuodelle 2023 karenssikäytäntöä on kiristetty seuraavasti:
  • Pelaajan ensimmäisestä peruuttamatta jättämisestä (ts. "DNS:stä") seuraa karenssi seuraavaan viikkokisaan ja...
  • ...pelaajan kaikki seuraavat DNS:t saman kalenterivuoden aikana: Karenssi on kolmen seuraavan viikkokisan pituinen.
 • Ja mitkään viestit ja selitykset eivät edelleenkään kelpaa, vaan peruutus tulee pelaajan tehdä aina itse Metrixissä toiminnoilla: Muuta rekisteröitymistäsi... + Poista rekisteröinti
 • Palautetta käytännöstä voi laittaa viikkokisojen TD-porukalle tai JLK:n hallitukselle - tarvittaessa käytäntöjä ja ohjeistuksia hienosäädetään vuoden aikana.

- Käytössä on nykyisin Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

- Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina kisaa edeltävänä maanantaina klo 00:00 ja päättyy kisapäivänä klo 10:15. Ryhmät julkaistaan Metrixissä klo 10:30 mennessä ja kukin pelaaja huolehtii itsenäisesti siitä, että on oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 11:00.

- Lyhyt ja ytimekäs kisaohje-/infopaketti pelaajille löytyy täältä.

- Uudet pelaajat opastetaan aina tarvittaessa kisapelaamisessa alkuun - tervetuloa kisoihin!


9. YHTEYSTIEDOT

Keväällä 2023 viikkokisoja ovat järjestämässä seuraavat Joen Liitokiekon pelaajat:

 • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 1.1. / 8.1. / 15.1. / 22.1. / 5.2. / 12.2. / 19.2. / 26.2. / 5.3. / 12.3. / 19.3.)
 • Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Heikki Saastamoinen / p. 045 861 03 03 / htapiosaastamoinen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 29.1.)
 • Juhani Rautiainen / p. 040 596 27 90 / jrauti@iki.fi (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Juho Anttila / p. 045 348 14 00 / juho.anttila@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
 • Juho Ahveninen / p. 050 531 38 03 / juho.ahveninen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)

Kullakin viikkokisalla on nimetty TD, joka on tavoitettavissa kilpailun aikana myös puhelimitse (äänet päällä), vaikka pelaisikin itse. "Päivystysvuorot" löytyvät ohesta - listattu sulkuihin nimen ja yhteystietojen perään. Ja lisäksi kunkin yksittäisen viikkokisan tiedoissa ilmoitetaan päivystävän TD:n yhteystiedot.

Huom! Frisbeegolfin harrastajamäärät kasvavat valtavaa vauhtia, joten yhtälailla myös kisapelaajien määrä kasvaa ja moni kilpailu täyttyy pelaajista alta aikayksikön - täytyy siis järjestää joka vuosi entistä enemmän kisoja. Ja jotta tässä onnistutaan, niin myös kisoja pyörittäviä TD:eitä tarvitaan useita lisää. Mikäli TD-toiminta kiinnostaa, niin ota yhteyttä johonkin em. henkilöistä - kisajärjestämistä on hyvä treenailla viikkokisojen avulla - kaikkiin kisa-asioihin opastetaan. Tervetuloa mukaan toimintaan! t. JLK:n viikkokisa-TD-porukka


Joen Liitokiekko ry

Sponsors

Discraftstore

Share

What would you like to share?