Login
Junioreiden SM-karsinnat 2023 #1 - Kankaanpää, Viidentienristeys  05/13/23 08:00

Tomoottajat Disc Golf ry järjestää Suomen frisbeegolfliiton junioreiden SM-karsintakilpailun Viidentienristeyksessä, Kankaanpäässä.

Tervetuloa osallistumaan ja katsomaan!

 

VIIDENTIENRISTEYS, KANKAANPÄÄ 13.5.2023

 • SFL:n ja PDGA:n sanktioima C-tier-kilpailu
 • 120 kiintiöpaikkaa (joista 3 villejä kortteja) (max 144 pelaajaa)
 • Kaksi 18 väylän kierrosta kaikille

Kisan luokat ja kiintiöt

 • Alle 19-vuotiaat tytöt (FPO) 20
 • FJ15 16
 • Alle 19-vuotiaat (MPO) 48
 • MJ15 36

Ilmoittautuminen

Vaihe 1 14.4. klo 18.00 - 21.4. klo 12.00

 • MJ18 (MPO) PDGA-rating vähintään 930
 • MJ15 PDGA-rating vähintään 890
 • FJ18 (FPO) ei ratingrajaa
 • FJ15 ei ratingrajaa
  Osallistumismaksu tulee näkyä seuran tilillä 1.5. klo 12.00

Vaihe 2 22.4. klo 18.00 - 29.4. klo 12.00

 • ei ratingrajoja
 • paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä
  Osallistumismaksu tulee näkyä seuran tilillä 1.5. klo 12.00

Vaihe 3 1.5. klo 18.00->

 • maksamattomat poistetaan
 • ei ratingrajoja
 • paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä
 • osallistumismaksu tulee näkyä seuran tilillä 4 päivää kisaan pääsemisen jälkeen, eli maksa heti

Rata

Pelataan ensimmäisellä kierroksella A-tiit ja toisella kierroksella B-tiit väylillä 3 ja 15.
Sään salliessa vedetään kalkkiviivoilla hazard-alueet väylille 3,4,11,15,17,18. Jos sää ei salli, pelataan ilman hazardia.

Lataa kartta .pdf-tiedostona:

Lataa väyläopasteet .pdf-tiedostona. Väylien 3,4,11,15,17,18 hazard-opasteet: .pdf-tiedostona

Osallistumisvaatimukset ja osallistumismaksu

Näin voit osallistua:

 • Sinulla tulee olla seuran jäsenyys ja SFL kilpailulisenssi voimassa ennen ilmoittautumista. Jäsenyydestä ja lisenssistä voi lukea täällä: https://frisbeegolfliitto.fi/lisenssi-ja-vakuutus/
 • FJ15- ja MJ15-luokissa pelaajalla tulee olla amatööristatus. Alle 19-vuotiaissa saa pelata pro-statuksella.
 • Alle 19-vuotiaissa voi kilpailla 2005 tai myöhemmin syntyneet ja alle 16-vuotiaissa 2008 ja myöhemmin syntyneet.
 • Ilmoittaudut Metrixissä ja maksat osallistumismaksun ajoissa

Osallistumismaksu 20 € kaikissa luokissa. Varmista paikkasi kisassa maksamalla osallistumismaksu Tomoottajien tilille FI50 5106 0120 0833 34 käyttäen viitettä 20213. Älä maksa, jos olet vielä jonossa. Myöhästyneitä maksuja ei oteta vastaan vaan pelaaja poistetaan kilpailusta. Huom, jos et maksa omalta tililtäsi, lähetä sähköpostilla TD:lle nimesi ja luokkasi ja kuitti maksusta osoitteeseen kilpailut@tomoottajat.fi

Villejä kortteja voi hakea vapaamuotoisella sähköpostilla kilpailut@tomoottajat.fi.

Huom. mikäli viranomaismääräykset peruuttavat kilpailun koronaviruksen vuoksi, palautamme osallistumismaksut pelaajille. Seuraamme tilannetta ja uutisoimme heti mikäli muutoksia tulee. Toistaiseksi kilpailu järjestetään noudattaen normaalia varovaisuutta.

Aikataulu

Lauantai

Alustava aikataulu. Mikäli kierrokset venyvät pidemmiksi, myöhäistetään lähtöjä. Tuloskorttien nouto viimeistään 15 minuuttia ennen kierrosta.

   lohko A muut luokat ensimmäinen kierros 8:00
   lohko B MJ18 (MPO) parhaat ratingit ensimmäinen kierros 11:00
   lohko A muut luokat toinen kierros 14:00
   lohko B MJ18 (MPO) parhaat ratingit toinen kierros 17:00

Kiertueen säännöt

SFL päätti, että kaudella 2023 junioreiden SM-kisoissa alle 19-vuotiaiden luokissa saa pelata myös PDGA pro-statuksella, samoin kuin EDGF:n Euroopanmestaruuskilpailuissa. Siksi myös karsintakilpailuissa voi pelata pro-statuksella. Teknisesti tämä toteutetaan niin, että FJ18- ja MJ18-luokkien sijasta kilpailussa on nimellisesti FPO- ja MPO-luokat, mutta samoilla ikärajoilla. FJ15 ja MJ15 ovat normaaliin tapaan amatööriluokkia, eli niihin ei voi osallistua pro-statuksella.

SM-kilpailuoikeuden saavuttaa kyseisessä kilpailussa osallistumaansa kilpaluokkaan. Mikäli kilpailija saavuttaa kauden aikana SM-osallistumisoikeuden useammassa luokassa, tulee hänen viipymättä ilmoittaa SM-kilpailujen järjestäjille, minkä luokan kiintiössä osallistuu SM-kilpailuihin.

SM-osallistumisoikeuksia jaetaan seuraavasti (osallistumisoikeus siirtyy tuloksissa seuraaville, mikäli edelle sijoittunut on jo saavuttanut SM-pelioikeuden):

 • FJ18 (FPO): kilpailun top-3 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 18 + tasasijat Jun-SM)
 • FJ15: kilpailun top-3 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 18 + tasasijat Jun-SM)
 • MJ18 (MPO): kilpailun top-5 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 30 + tasasijat Jun-SM)
 • MJ15: kilpailun top-5 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 30 + tasasijat Jun-SM)

SM-karsinnat pelataan PDGA:n voimassa olevilla säännöillä ja osakilpailut järjestetään PDGA International C-tier-kilpailuina.

SM-karsinnoissa noudatetaan kaikkia SUEK:in eettisiä periaatteita, kuten antidopingsäännöstöä. Lisäksi kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka, sähkötupakka) käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min varoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka. Tupakointi on kielletty lähtöalueen ja kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Protesti osakilpailusta pitää tehdä kirjallisena vuorokauden sisällä osakilpailun tulosten julkaisemisesta SFL:n hallitukselle. Protesti tulee jättää liiton toiminnanjohtajalle tai PDGA-koordinaattorille: toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi / pdga@frisbeegolfliitto.fi. Väärin ilmoitetut osakilpailutulokset tai pisteet korjataan.

Järjestäjän on raportoitava ja täytettävä PDGA:n TD-raportti 2 päivän sisällä osakilpailun päättymisestä PDGA:n International guiden mukaisesti.

SM-karsintojen täydet säännöt.

Osakilpailun kilpailukäytännöt

Kierrokset
Pelataan kaksi kierrosta yhteislähdöllä.

OB ja mandot
OB-alueet merkiotty valkoisella kalkilla. Radalla on yksi mando, väylän 10 alussa, merkitty kiekolla puuhun. Tämän mandon drop zone on väylän tii.

Tuloskirjaus

Tuloskirjaukseen käytetään Disc Golf Metrixiä, PDGA liveä ja paperia. Osakilpailuissa käytetään moninkertaista kirjausta, jossa jokainen pelaaja kirjaa kaikkien ryhmän pelaajien tulokset. Paperikorttia tulee käyttää sen varmistamiseksi, että tuloskirjaaminen on mahdollista jos verkkoyhteydet eivät toimi tai laitteista loppuu akku jne.

Vähintään yksi pelaaja kirjaa Metrixiin ja yksi paperille. Muut voivat käyttää PDGA Liveä tai paperia.

Virallinen palautustapa on Disc Golf Metrix, eli jokaisen kilpailijan tulee allekirjoittaa tuloksensa Metrixissä kierroksen päätteeksi ja tulosrivin tarkastamisen jälkeen. Paperiset tuloskortit tulee palauttaa täytettynä kierroksen jälkeen kisakeskukseen.

Mikäli kilpailijalla ei ole mahdollisuutta allekirjoittaa tulostaan itse, tulee hänen pyytää TD:tä kuittaamaan tuloksensa.

Tuloksen allekirjoittaminen tulkitaan tuloskortin palauttamiseksi. Allekirjoittamaton tulosrivi = palauttamaton tuloskortti.

Tyhjiä tuloskortteja saa lähtöpaikalta. Tuloskorttien nouto viimeistään 15 minuuttia ennen kierrosta.

Lasten ja nuorten osallistuminen

Frisbeegolfin kilpailuoppaan kohdan 1.13 Lasten ja nuorten turvallisuus mukaisesti kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/ huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista.

Luokissa Junior ≤18 ja Junior ≤15 pelaavilla junioreilla voi olla vanhempi tai huoltaja mukana kilpailukierroksilla.

Yleisesti vanhempien/huoltajien tulee olla vastuussa lapsistaan PDGA-kilpailussa. PDGA:n tai kilpailun henkilökunta ei ole vastuussa kilpailijoiden, katsojien tai muiden lapsista kilpailujen aikana. Vanhemmat/huoltajat eivät voi jättää lapsia yksin tulospisteille, kisakeskukselle, klubitalolle tai muille kilpailualueille. Kaikilla alle 13-vuotiailla, jotka seuraavat pelaajaryhmää mutta eivät toimi caddiena, pitää aina olla mukana aikuinen, joka ei pelaa kyseisessä ryhmässä tai toimi itse caddiena.


Pelaajakokous
Pelaajakokous julkaistaan sähköisenä Metrixin uutisissa.

Ilmoittautumisen varmistus
Kisapaikalla ei ole erillistä varmistusta.

Juomavesi ja WC:t
Kisapaikalla kaivo, josta saa juomavettä.

Sudden death -ratkaisut

Luokkien 1. sijan tasatilanne ratkaistaan sudden death -menetelmällä alkaen väylältä 1. Jatketaan normaalia rataa normaalissa järjestyksessä.

Ratkaisupelit pelataan tarvittaessa pelaavien ryhmien välissä.

Palkinnot
Kilpailu on PDGA:n aito amatööri -kilpailu eli pelataan vain SM-kisapaikoista, sijoituksista, muistopalkinnoista, ratingeista.

Actic Animal tarjoaa voittajille kiekkopalkinnot. Noudatetaan normaaleja PDGA:n sääntöjä ilman erikois- tai paikallissääntöjä.

 

Luvat
Kilpailulle on saatu luvat Metsähallitukselta ja puolustusvoimilta.

Katsojat

Katsojilla vapaa pääsy. Tomoottajat toivottaa katsojat tervetulleiksi!

Yhteistyössä

 • Jämikeskus tarjoaa 10% majoittumistarjouksen kilpailun aikana kohteissaan Kuninkaankartano sekä
  Reima Country Center. Varaukset sähköpostitse tai soittamalla. Ilmoita varauksen yhteydessä osallistumisesi kilpailuun lunastaaksesi alennuksen.
 • Ravintola Cook tarjoaa kilpailijoille 1 € alennuksen kaikista annoksista. Alennuksen saat näyttämällä minikiekkoa tiskillä.

Yhteystiedot

Kilpailunjohtaja (TD)
Tapani Aulu #44389
+358 504051472
kilpailut@tomoottajat.fi

Apu-TD: Tuukka Kivioja

 

 

Share

What would you like to share?