Login
Junioreiden SM-karsinnat 2023 #5 - Oulu, Hiironen  06/10/23-06/11/23

Oulun frisbeeserua ry järjestää Suomen frisbeegolfliiton junioreiden SM-karsintakilpailun Hiirosen radalla Oulussa.

Tervetuloa osallistumaan ja katsomaan!

 

 

HIIRONEN DGP, 10.-11.6.

 • SFL:n ja PDGA:n sanktioima C-tier-kilpailu
 • 120 kiintiöpaikkaa (joista 3 villejä kortteja) (max 144 pelaajaa)
 • Kolme18 väylän kierrosta kaikille

Kisan luokat ja kiintiöt

 • Alle 19-vuotiaat tytöt (FPO) 20
 • FJ15 16
 • Alle 19-vuotiaat (MPO) 48
 • MJ15 36

Ilmoittautuminen

Vaihe 1 8.5 klo 18.00 - 14.5. klo 18.00

 • MJ18 (MPO) PDGA-rating vähintään 930
 • MJ15 PDGA-rating vähintään 890
 • FJ18 (FPO) ei ratingrajaa
 • FJ15 ei ratingrajaa
  Osallistumismaksu tulee näkyä seuran tilillä 1.6. klo 12.00

Vaihe 2 15.5. klo 18.00 - 21.5. klo 18.00

 • ei ratingrajoja
 • paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä
  Osallistumismaksu tulee näkyä seuran tilillä 1.6. klo 12.00

Vaihe 3 22.5. klo 18.00->

 • maksamattomat poistetaan
 • ei ratingrajoja
 • paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä
 • osallistumismaksu tulee näkyä seuran tilillä 4 päivää kisaan pääsemisen jälkeen, eli maksa heti

Rata

Täsmällinen rata-layout julkaistaan viimeistään viikko ennen kilpailua, jossa tarkennetaan esimerkiksi OB-alueet. Pelataan pääosin kiinteää rataa, pienet muokkaukset mahdollisia.

Osallistumisvaatimukset ja osallistumismaksu

Näin voit osallistua:

 • Sinulla tulee olla seuran jäsenyys ja SFL kilpailulisenssi voimassa ennen ilmoittautumista. Jäsenyydestä ja lisenssistä voi lukea täällä: https://frisbeegolfliitto.fi/lisenssi-ja-vakuutus/
 • FJ15- ja MJ15-luokissa pelaajalla tulee olla amatööristatus. Alle 19-vuotiaissa saa pelata pro-statuksella.
 • Alle 19-vuotiaissa voi kilpailla 2005 tai myöhemmin syntyneet ja alle 16-vuotiaissa 2008 ja myöhemmin syntyneet.
 • Ilmoittaudut Metrixissä ja maksat osallistumismaksun ajoissa

Osallistumismaksu 20 € kaikissa luokissa. Varmista paikkasi kisassa maksamalla osallistumismaksu Oulun frisbeeseuran tilille FI27 5741 4020 0719 78 viitteellä 1533. Älä maksa, jos olet vielä jonossa. Myöhästyneitä maksuja ei oteta vastaan vaan pelaaja poistetaan kilpailusta. Huom, jos et maksa omalta tililtäsi, lähetä sähköpostilla TD:lle nimesi ja luokkasi ja kuitti maksusta osoitteeseen oulunfrisbeeseura@gmail.com.

Villejä kortteja voi hakea vapaamuotoisella sähköpostilla oulunfrisbeeseura@gmail.com. Laita otsikoksi "Villikortti Hiironen".
 

Aikataulu

Lauantai
9.00-9.30 Ilmoittautuminen kisapaikalla
9.35 Pelaajakokous
10.00 1. kierros
Tauko
14.00 2. kierros

Sunnuntai
9.00 3. kierros luokittain tulosjärjestyksessä golflähdöin (MJ15, FJ18, MJ18)

Kiertueen säännöt

SFL päätti, että kaudella 2023 junioreiden SM-kisoissa alle 19-vuotiaiden luokissa saa pelata myös PDGA pro-statuksella, samoin kuin EDGF:n Euroopanmestaruuskilpailuissa. Siksi myös karsintakilpailuissa voi pelata pro-statuksella. Teknisesti tämä toteutetaan niin, että FJ18- ja MJ18-luokkien sijasta kilpailussa on nimellisesti FPO- ja MPO-luokat, mutta samoilla ikärajoilla. FJ15 ja MJ15 ovat normaaliin tapaan amatööriluokkia, eli niihin ei voi osallistua pro-statuksella.

SM-kilpailuoikeuden saavuttaa kyseisessä kilpailussa osallistumaansa kilpaluokkaan. Mikäli kilpailija saavuttaa kauden aikana SM-osallistumisoikeuden useammassa luokassa, tulee hänen viipymättä ilmoittaa SM-kilpailujen järjestäjille, minkä luokan kiintiössä osallistuu SM-kilpailuihin.

SM-osallistumisoikeuksia jaetaan seuraavasti (osallistumisoikeus siirtyy tuloksissa seuraaville, mikäli edelle sijoittunut on jo saavuttanut SM-pelioikeuden):

 • FJ18 (FPO): kilpailun top-3 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 18 + tasasijat Jun-SM)
 • FJ15: kilpailun top-3 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 18 + tasasijat Jun-SM)
 • MJ18 (MPO): kilpailun top-5 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 30 + tasasijat Jun-SM)
 • MJ15: kilpailun top-5 ja tasasijoitukset (jos 6 kisaa -> max 30 + tasasijat Jun-SM)

SM-karsinnat pelataan PDGA:n voimassa olevilla säännöillä ja osakilpailut järjestetään PDGA International C-tier-kilpailuina.

SM-karsinnoissa noudatetaan kaikkia SUEK:in eettisiä periaatteita, kuten antidopingsäännöstöä. Lisäksi kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka, sähkötupakka) käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min varoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka. Tupakointi on kielletty lähtöalueen ja kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Protesti osakilpailusta pitää tehdä kirjallisena vuorokauden sisällä osakilpailun tulosten julkaisemisesta SFL:n hallitukselle. Protesti tulee jättää liiton toiminnanjohtajalle tai PDGA-koordinaattorille: toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi / pdga@frisbeegolfliitto.fi. Väärin ilmoitetut osakilpailutulokset tai pisteet korjataan.

Järjestäjän on raportoitava ja täytettävä PDGA:n TD-raportti 2 päivän sisällä osakilpailun päättymisestä PDGA:n International guiden mukaisesti.

SM-karsintojen täydet säännöt.

Osakilpailun kilpailukäytännöt

Kierrokset
Pelataan kolme kierrosta. Lauantaina kaksi kierrosta yhteislähdöllä ja sunnuntaina finaalikierros golflähdöillä.

Tuloskirjaus

Tuloskirjaukseen käytetään Disc Golf Metrixiä, PDGA Scorea ja paperia. Osakilpailuissa käytetään moninkertaista kirjausta, jossa jokainen pelaaja kirjaa kaikkien ryhmän pelaajien tulokset.  

Vähintään yksi pelaaja kirjaa Metrixiin ja muut paperille tai muulla tavalla.

Jokaisen kilpailijan tulee allekirjoittaa tuloksensa Metrixissä kierroksen päätteeksi ja tulosrivin tarkastamisen jälkeen. Paperiset tuloskortit tulee palauttaa täytettynä kierroksen jälkeen kisakeskukseen.

Mikäli kilpailijalla ei ole mahdollisuutta allekirjoittaa tulostaan itse, tulee hänen pyytää TD:tä kuittaamaan tuloksensa.

Tuloksen allekirjoittaminen tulkitaan tuloskortin palauttamiseksi. Allekirjoittamaton tulosrivi = palauttamaton tuloskortti.

Tyhjiä tuloskortteja saa kisakeskukselta.

Lasten ja nuorten osallistuminen

Frisbeegolfin kilpailuoppaan kohdan 1.13 Lasten ja nuorten turvallisuus mukaisesti kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/ huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista.

Luokissa Junior ≤18 ja Junior ≤15 pelaavilla junioreilla voi olla vanhempi tai huoltaja mukana kilpailukierroksilla.

Yleisesti vanhempien/huoltajien tulee olla vastuussa lapsistaan PDGA-kilpailussa. PDGA:n tai kilpailun henkilökunta ei ole vastuussa kilpailijoiden, katsojien tai muiden lapsista kilpailujen aikana. Vanhemmat/huoltajat eivät voi jättää lapsia yksin tulospisteille, kisakeskukselle, klubitalolle tai muille kilpailualueille. Kaikilla alle 13-vuotiailla, jotka seuraavat pelaajaryhmää mutta eivät toimi caddiena, pitää aina olla mukana aikuinen, joka ei pelaa kyseisessä ryhmässä tai toimi itse caddiena.

Palkinnot
Kilpailu on PDGA:n aito amatööri -kilpailu eli pelataan vain SM-kisapaikoista, sijoituksista, muistopalkinnoista, ratingeista.

Säännöt
Noudatetaan normaaleja PDGA:n sääntöjä.

Katsojat

Katsojilla vapaa pääsy. Oulun frisbeeseura toivottaa katsojat tervetulleiksi!

Yhteistyössä

Yhteystiedot

Kilpailunjohtaja (TD)
Kajsa Wickström #57521
+358 405297911
oulunfrisbeeseura@gmail.com

Apu-TD: Henri Koivumaa

 

 

Share

What would you like to share?