Login
 • Manual: click here
 • PDGA: Ratings
 • Comment: PKA:n 10-vuotisjuhlakilpailu pelataan kesäkuussa Joensuussa ja Kontiolahdella! Avoimen luokan (MPO) kilpailu käydään kolmipäiväisenä (pe-su), muut luokat pelaavat tuttuun tapaan viikonloppuna (la-su). Tervetuloa Pohjois-Karjalaan pelaamaan!

 

SPONSORED BY


POHJOIS-KARJALAN AVOIMET 2023 10-VUOTISJUHLAKILPAILU SPONSORED BY DISCRAFTSTORE.FI | SFL-ERILLISKILPAILU | PDGA B-TIER | 9. - 11.6.2023 | JOENSUU & KONTIOLAHTI, FINLAND


Kilpailusivusto löytyy osoitteesta: https://www.joenliitokiekko.com/frisbeegolf/kilpailut/pohjois-karjalan-avoimet-2023/ | In English | Facebook-tapahtuma


Disc Golf Metrixiä käytetään kilpailun tulospalvelu-, uutis- ja ilmoittautumisalustana. Alle on poimittu kilpailusivustolta tärkeimmät tiedot.


YLEISTÄ

Kesäkuussa 2023 Pohjois-Karjalan vanhin frisbeegolfkilpailu - Pohjois-Karjalan avoimet - täyttää 10 vuotta! Juhlakilpailussa pelataan seuraavasti:

- Avoimen luokan (MPO) A-lohkossa pelataan yhteensä kolme kierrosta Lykynlammen (Gold-layout) ja Kontiorannan frisbeegolfradoilla perjantaista sunnuntaihin.

- Master-, FPO- ja AM/JR-luokkien lohkoissa (B & C) pelataan yhteensä kolme kierrosta Utran ja Lykynlammen (Blue-layout) frisbeegolfradoilla lauantaista sunnuntaihin.

- Ratojen säännöt, kartat ja väyläopasteet tulevat aikanaan löytymään kilpailun Caddy Bookista - kts. myös lohkojako ja aikataulu.

- Kilpailuluokkia on juhlavuoden kunniaksi kolmeen lohkoon laajennetussa kilpailussa yhteensä 12 kappaletta (MPO, FPO, MP40, FP40, MP50, MP60, MA3, FA3, MJ18, FJ18, MJ15, FJ15) ja kukin luokka pelataan, jos siinä on yksikin osallistuja. ”Pros-Playing-Am” on voimassa MA3- ja FA3-luokissa.

- Juhlavuoden johdosta kilpailun MPO-luokan palkintopotti on Pohjois-Karjalan frisbeegolfhistorian suurin tähän mennessä - mikäli luokan kiintiöpaikat (60) ovat täynnä, niin voittajan osuus on hieman yli 1000 Eur - kts. tarkemmat tiedot palkinnoista.

- Kilpailun osallistujilta vaaditaan SFL:n kilpailulisenssi (ulkomaiset pelaajat: PDGA-jäsenyys) ja kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

- Kilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kolmessa eri ilmoittautumisvaiheessa, mukaan maksimissaan 232 pelaajaa (joista 12 villiä korttia, 4 per lohko). Ensimmäisessä ilmoittautumisvaiheessa on lisäksi myös voimassa PDGA-rating -rajat luokissa MPO (vähintään 950), MP40 (vähintään 900) ja MP50 (vähintään 875).

- Linkit:


LOHKOJAKO JA AIKATAULU

Lohko A: MPO (1. kierros Lykynlammella perjantaina | 2. kierros Kontiorannassa lauantaina | 3. kierros Lykynlammella sunnuntaina)

Lohko B: FPO, MP40, FP40, MP50, MP60 (1. kierros Utrassa lauantaina | 2. kierros Lykynlammella lauantaina | 3. kierros Utrassa sunnuntaina)

Lohko C: MA3, FA3, MJ18, FJ18, MJ15, FJ15 (1. kierros Lykynlammella lauantaina | 2. kierros Utrassa lauantaina | 3. kierros Utrassa sunnuntaina)

 

Lohko A: Perjantai

15:00  - 16:30           Ilmoittautumisen vahvistaminen (ulkoilumaja)

Ei pelaajakokousta, ilmoittautumispisteellä voi esittää TD:lle kysymyksiä, jonka jälkeen siirrytään omatoimisesti aloitusväylälle, jota suositellaan myös lämmittelypaikaksi. Ryhmän ensin mainittu hakee mukaansa paperisen tuloskortin.

17:00 - n. 20:30        1. kierros, yhteislähtö (Lohko A: Lykynlampi)

Lohko A: Lauantai

10:00 -    2. kierros Kontiorannassa väliaikalähdöin 10 min lähtövälillä

> Jokaisen pelaajan on ilmoittauduttava kisatoimistossa (parkkipaikka) viimeistään 15 min ennen lähtöaikaa.
> Ryhmän ensin mainittu saa mukaansa paperisen tuloskortin.
> Ryhmät julkaistaan perjantaina-iltana Disc Golf Metrixissä.

Lohko A: Sunnuntai

10:00 -    3. kierros Lykynlammella väliaikalähdöin 10 min lähtövälillä

> Jokaisen pelaajan on ilmoittauduttava kisatoimistossa (ulkoilumaja) viimeistään 15 min ennen lähtöaikaa.
> Ryhmän ensin mainittu saa mukaansa paperisen tuloskortin.
> Ryhmät julkaistaan lauantai-iltana Disc Golf Metrixissä.
> Palkintojenjaot (top-3 muistopalkinnot) jokaiselle luokalle erikseen kisatoimistolla välittömästi kierroksen päätyttyä, kun mahdolliset SD:t on pelattu.

 

Lohkot B & C: Lauantai

8:45  - 9:30           Ilmoittautumisen vahvistaminen (Utra: hiekkakentän katos | Lykynlampi: ulkoilumaja)

Ei pelaajakokousta, ilmoittautumispisteellä voi esittää TD:lle kysymyksiä, jonka jälkeen siirrytään omatoimisesti aloitusväylälle, jota suositellaan myös lämmittelypaikaksi. Ryhmän ensin mainittu hakee mukaansa paperisen tuloskortin.

10:00 - n. 13:00        1. kierros, yhteislähtö (Lohko B: Utra)

10:00 - n. 13:30        1. kierros, yhteislähtö (Lohko C: Lykynlampi)

Tauko ja siirtyminen ratojen välillä.

Ei pelaajakokousta, ilmoittautumispisteellä voi esittää TD:lle kysymyksiä, jonka jälkeen siirrytään omatoimisesti aloitusväylälle, jota suositellaan myös lämmittelypaikaksi. Ryhmän ensin mainittu hakee mukaansa paperisen tuloskortin.

15:00 - n. 18:30      2. kierros, yhteislähtö (Lohko B: Lykynlampi)

15:45 - n. 18:30      2. kierros, yhteislähtö (Lohko C: Utra) / Huom! Alkaa 15:45, kts. uutinen >>

Lohkot B & C: Sunnuntai

8:00 -    3. kierros Utrassa väliaikalähdöin 10 min lähtövälillä

> Jokaisen pelaajan on ilmoittauduttava kisatoimistossa (hiekkakentän katos) viimeistään 15 min ennen lähtöaikaa.
> Ryhmän ensin mainittu saa mukaansa paperisen tuloskortin.
> Alustava lähtöjärjestys luokittain: MA3, FA3, MJ15, MJ18, MP60, MP50, FP40, FPO, MP40
> Virallinen sunnuntain aikataulu ja ryhmät julkaistaan lauantai-iltana Disc Golf Metrixissä.
> Palkintojenjaot (top-3 muistopalkinnot) jokaiselle luokalle erikseen kisatoimistolla välittömästi kierroksen päätyttyä, kun mahdolliset SD:t on pelattu.


CADDY BOOK

 

Tuloskirjanpito

 • Kilpailussa käytetään kaksinkertaista kirjanpitoa: Metrix + PDGA Digital Scorecard
 • Metrixin ryhmätiedoissa ensin mainittu pelaaja hakee TD:n päivystyspisteeltä (Lykynlammella ulkoilumaja, Utrassa hiekkakentän katos, Kontiorannassa radan P-paikka) ennen kierrosta mukaan myös paperisen tuloskortin, jota tarvitsee täyttää (ja palauttaa) vain ongelmatilanteissa – omat kynät mukaan.
 • Kierroksen aikana yksi ryhmän pelaajista kirjaa tulokset Metrixiin ja yksi PDGA-tuloskorttiin.
 • Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että Metrixin tulokset täsmäävät PDGA- tuloskortin kanssa. Tämän jälkeen PDGA-tuloskortin kirjannut pelaaja myös kuittaa tulokset PDGA:lle (SUBMIT SCORECARD -painike).
 • Kierroksen jälkeen jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.
 • Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin virallinen palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.
 • Huom! Mikäli kierroksella oli epäselvyyksiä (jos esim. käytettiin varaheittosarjaa, tms.), niin koko ryhmän tulee käydä TD:n päivystyspisteellä selvittämässä asia kierroksen jälkeen.

PDGA Digital Scorecard -ohjeet:

 1. Kirjaudu puhelimen selaimella sisään osoitteessa: https://pdga.com/score
 2. Kirjautumiskoodi (Access Code) julkaistaan Metrix-uutisissa 1. kierroksen ryhmien julkistuksen yhteydessä ja se on: pka10vuotta
 3. Valitse kirjaajaksi itsesi joko nimellä tai PDGA-numerolla.
 4. Valitse Keep Score ja kierros, jonka olette aloittamassa.
 5. Valitse lähtöväylä (Starting Hole), lisää ryhmäsi pelaajat (ADD -painike) ja aloita kierros (BEGIN PLAY -painike). Pelaajia voi tämän jälkeen poistaa (REMOVE -painike) tai vaihtaa järjestystä (ORDER -painike).
 6. Syötä tämän jälkeen väyläkohtaiset tulokset jokaisen väylän jälkeen.
 7. Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että Metrixin tulokset täsmäävät PDGA- tuloskortin kanssa. Tämän jälkeen PDGA-tuloskortin kirjannut pelaaja myös kuittaa tulokset PDGA:lle (SUBMIT SCORECARD -painike) ja…
 8. jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.
 9. Muuta:

 

Alle 13-vuotiaat pelaajat

- Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13. Huomaa myös SFL:n uusi 13.3.2023 sääntötulkinta, jonka mukaan: "Tätä tarkennettiin niin, että kyseessä on lapsen oikea ikä, eli 13 vuotta täytettyään ei tarvitse enää huoltajaa mukana. Ikä tulkitaan siis oikeasta syntymäpäivästä, ei syntymävuodesta."

Paikallis-/erikoissäännöt, ym.

Seuraaville on haettu ja saatu PDGA:lta poikkeuslupa (ts. "waiver") 12.5.2023:

 • Lykynlampi Blue #6 mando+DZ -yhdistelmä.
 • Utran väylän #12 erikoissääntö (avausheiton jälkeisiä jatkomahdollisuuksia rajoitettu).

Tupakkatuotteiden käyttö kierrosten aikana on kielletty

- Koska kilpailu on PDGA:n B-tier -tasoinen, niin SFL:n ohjeistuksen mukaisesti: Kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka) ja sähkösavukkeiden sekä vesipiipun käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka. Kieltoa rikkovaa rangaistaan sääntökirjan kohdan 812/C mukaan. Nikotiini itsessään ei ole kielletty aine. Se on seurannan kohteena oleva piriste, kuten kofeiini. Nikotiinipurukumi, nikotiinilaastari ja nikotiinitabletit luetaan lääketeollisuuden nikotiinikorvaushoitotuotteisiin. Lisätietoja SFL:n sivuilla: https://frisbeegolfliitto.fi/sfln-kilpailusaannot-ja-kurinpito/


YHTEYSTIEDOT

TD Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com

Apu-TD Ville Nivalainen / p. 050 362 31 62 / ville.nivalainen@gmail.com (Huom! Ei tavoitettavissa sunnuntaina klo 12 - n. 16 livelähetyksen vuoksi.)

Toimistovastaava Marko Vatanen / p. 050 358 90 83

 • Päivystää lauantaina Kontiorannassa koko päivän ja sunnuntaina Utrassa n. klo 10:30 alkaen.
 • Sääntöratkaisut: Lohkon toimitsijat kierroksen jälkeen tai kierrosten aikana puhelu Antille tai Villelle.

Viralliset toimitsijat (pelaavat myös itse, tavoitettavissa ennen/jälkeen kierrosten, eivät kierrosten aikana):

 • Lohko A: Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com
 • Lohko B: Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com
 • Lohko C: Ismo Louhelainen / p. 044 077 19 68 / ismolou@gmail.com
 • Lohko C: Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com (myös kaikki osallistumismaksuihin liittyvät asiat) Huom! Jos osallistumisen maksaa joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com

KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/-OHJEET

 • Tärkeintä tällä hetkellä:
  • Osallistuthan kilpailuun vain terveenä – kiitos!

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/


Tervetuloa Joensuuhun ja Kontiolahdelle pelaamaan!

                          


Sponsors

Discraftstore.fi

Share

What would you like to share?