Login
 • PDGA: Ratings
 • Comment: JLK:n järjestämää JokiLiigaa (PDGA L-tier) pelataan kuutena keskiviikkona peräkkäin 17.5. alkaen Joensuun ja Kontiolahden radoilla. Avoin kaikille ja os.maksu on PRO-luokissa 6 Eur/kisa ja AM-/JR-luokissa 6 Eur/koko liiga. Tervetuloa!


JOKILIIGA 1/2023 | PDGA L-TIER | 17.5. - 21.6.2023 | JOENSUU & KONTIOLAHTI, FINLAND


1.) YLEISTÄ

- Joen Liitokiekko ry:n järjestämä JokiLiiga 1/2023 (PDGA L-tier) pelataan keskiviikkoisin 17.5. - 21.6.2023 kuusi liigakilpailua käsittävänä sarjana seuraavasti:

- Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

- SFL-kilpailulisenssin omaavat pelaajat saavat kierroksistaan virallisen PDGA-ratingin. Mutta muutoin kilpailut ovat kaikille avoimia eli pelaajalla ei tarvitse olla lisenssiä/PDGA-jäsenyyttä/seurajäsenyyttä.

- Kilpailuissa pelataan seuraavat luokat:

 • MPO (Pro Open) - Avoin.
 • FPO (Women's Pro Open) - Naiset, avoin.
 • MP40 (Pro 40+) - Luokka on avoin kaikille pelaajille, jotka ovat yli 40-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 40 vuotta.
 • FP40 (Women's Pro 40+) - Luokka on avoin kaikille naispelaajille, jotka ovat yli 40-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 40 vuotta.
 • MP50 (Pro 50+) - Luokka on avoin kaikille pelaajille, jotka ovat yli 50-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 50 vuotta.
 • MA3 (Amateur 3) - Amatöörit. Mikäli pelaajalla on voimassa oleva PDGA-jäsenyys, niin pelaajan PDGA-ratingin tulee olla < 900 (”Pros-Playing-Am” voimassa).
 • FA3 (Women's Amateur 3) - Amatöörit, naiset. Mikäli pelaajalla on voimassa oleva PDGA-jäsenyys, niin pelaajan PDGA-ratingin tulee olla < 775 (”Pros-Playing-Am” voimassa).
 • MJ15 (Junior ≤15) - Luokassa voivat pelata kaikki juniorit, jotka ovat alle 15-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 15 vuotta. Mikäli pelaajalla on voimassa oleva PDGA-jäsenyys, tulee pelaajan olla statukseltaan amatööri.
 • FJ15 (Girls' Junior ≤15) - Luokassa voivat pelata kaikki tyttöjuniorit, jotka ovat alle 15-vuotiaita tai jotka täyttävät tänä vuonna 15 vuotta. Mikäli pelaajalla on voimassa oleva PDGA-jäsenyys, tulee pelaajan olla statukseltaan amatööri.

- Huom! Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13/B. | Huomaa myös SFL:n uusi 13.3.2023 sääntötulkinta, jonka mukaan: "Tätä tarkennettiin niin, että kyseessä on lapsen oikea ikä, eli 13 vuotta täytettyään ei tarvitse enää huoltajaa mukana. Ikä tulkitaan siis oikeasta syntymäpäivästä, ei syntymävuodesta."

- Huom! Metrix-teknisistä syistä johtuen MA3-/FA3-luokissa on kisailmoissa PDGA-ratingin (< 900 / < 775) tarkistus pois päältä, koska liigassa voi pelata myös ilman (aktiivista) PDGA-jäsenyyttä. Sääntöjen mukaan kuitenkin pelaaja on aina itse vastuussa siitä, että pelaa sellaisessa luokassa, jossa on kilpailukelpoinen - väärässä luokassa pelaaminen johtaa hylkäämiseen. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 2.01. Mikäli PDGA-ratinkisi nousee ilmoittautumisen jälkeen yli luokkarajan, niin otathan ajoissa yhteyttä TD:hen luokan vaihtamiseksi - kiitos! Ja Metrix-ratingilla ei tietenkään ole näissä PDGA-liigakilpailuissa yhtään mitään merkitystä.

- Yksityiskohtaisemmat tiedot JokiLiigasta löytyvät tämän INFO-sivun eri kohdista. Kilpailuissa ei pidetä pelaajakokouksia, joten perehdythän kaikkiin ohjeisiin huolellisesti - kiitos!

- Linkkejä:


2.) ILMOITTAUTUMISOHJEET

- Jokaiseen yksittäiseen liigakilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 tai 80 pelaajaa riippuen radan väylien määrästä (18/20).

- Huom! MA3-luokassa on käytössä max 20 pelaajan kiintiö, joka puretaan vuorokausi ennen ilmoittautumisen päättymistä, mutta vain jos kilpailu ei ole ko. hetkellä täynnä. (Tämä kohta lisätty 12.4.2023.)

- Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina Disc Golf Metrixissä kisaa edeltävänä torstaina klo 12:00 ja päättyy kisapäivänä klo 12:00. Ryhmät julkaistaan Metrixissä kisapäivänä klo 16:00 mennessä. Kts. lisää kohdasta 5 (AIKATAULU) ja kohdasta 6 (CADDY BOOK).

- Liigassa on käytössä Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

Muista aina perua ilmoittautumisesi mahdollisimman ajoissa, jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos!


3.) OSALLISTUMISMAKSUT

- Yksittäisen liigakisan osallistumismaksu on kaikissa PRO-luokissa 6 Eur.

Kaikissa AM-/JR-luokissa on 6 Eur kertamaksu (tällä yhdellä 6 Eur maksulla voi siis pelata vaikka koko liigan).

- Lisäksi PRO-luokissa pelaajan on mahdollista maksaa koko liigan kaikki maksut kerralla yhdellä 30 Eur suorituksella. Huom! Maksuja ei kuitenkaan palautella mikäli pelaajalta jää kisoja väliin. Lisäksi pelaajan on ilmoittauduttava itse normaalisti jokaisen viikon kilpailuun.

- Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitettä: 3023

- Jos maksajana on joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla JLK:n rahastonhoitajalle osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com

- Huom! Jokaisen pelaajan on esitettävä maksukuitti (kuvankaappaus/tuloste) TD:n päivystyspisteellä ennen kilpailua, pelaamaan pääsee vain kuittia vastaan (käteismaksuja ei oteta vastaan).


4.) PALKINNOT

- PRO-luokat: JokiLiigan payout on yhteensä 67 %. Palkinnot sekä osa- että kokonaiskilpailussa.

- AM-/JR-luokat: Palkitaan liigan kokonaiskilpailun voittajat kussakin luokassa.

- Kts. tarkemmat tiedot runkosääntöjen Payout ja palkinnot -kohdasta (kohta 8). 

- Lisäksi kaikkien liigaan osallistuneiden kesken arvotaan 2 kpl Clash Discs -kiekkoja ja 2 kpl JokiLiiga -markkereita.

- Ja liigassa myös kaikki holarin heittäneet palkitaan Clash Discsin kiekolla!

 • Kiekon voi pyytää mukaansa liiga- ja viikkokisoista.
 • Holarilista:
  • 14.6. Kevin Mustonen (Utra #13)

5.) AIKATAULU

12:00 Ilmoittautuminen loppuu ja ryhmät julkaistaan viimeistään klo 16:00 mennessä

Huom! Pyrimme PDGA-tuloskirjausten (kts. kohta 6) vuoksi lataamaan uudet pelaajat PDGA:n JokiLiiga 1/2023 -sivulle ennen jokaista liigakisaa, mutta mikäli nimesi uupuu listalta vielä ryhmien julkaisun jälkeenkin, niin ota yhteys päivystävään TD:hen!

16:45 - 17:30 Ilmoittautumisen vahvistaminen TD:n päivystyspisteellä (sijaitsee yleensä radan P-paikalla, Utrassa välillä myös hiekkakentän katoksella):

 1. Jokaisen pelaajan on kuitattava paikalla olonsa ja esitettävä maksukuitti (kuvankaappaus/tuloste), pelaamaan pääsee vain kuittia vastaan (käteismaksuja ei oteta vastaan).
 2. Ryhmän ensimmäisenä mainittu saa mukaansa paperisen tuloskortin.
 3. Siirtymä lähtöväylälle omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää. Huom! Ratavaraus liigakisoissa alkaa klo 17:00, joten pyytäkää tämän jälkeen muita pelaajia poistumaan radalta.

18:00 Kilpailu alkaa.

n. 20:45 - 21:15 eli kierroksen jälkeen:

 • Muistakaa allekirjoittaa tulos Metrixissä (PDGA-tuloskortin on myös täsmättävä Metrixin kanssa ja kuitatkaa myös se, ohjeet seuraavassa luvussa).
 • TD:n päivystyspisteellä mahdollisten sääntökysymysten ratkaisut (jos esim. käytetty varaheittosarjaa, tms.).
 • Pelataan SD:t tarvittaessa jokaisen luokan voitosta.

6.) CADDY BOOK

 

Ratojen säännöt

- Kontiorannan frisbeegolfrata:

(JokiLiigassa pelataan Tournament -layoutia (18 väylää), kts. oheiset linkit.)


- Lykynlammen frisbeegolfrata:

(Keskiviikon 24.5. kilpailu pelataan Blue-layoutilla ja keskiviikon 7.6. kilpailu pelataan Goldilla.)


- Utran frisbeegolfrata (18 väylää / Kesä (2022)): Metrix | Väyläopasteet | Kirjalliset säännöt 

(Säännöt OK, ei muutoksia kaudelle 2023.)


 

Tuloskirjanpito

- Liigan kaikissa kilpailuissa käytetään kaksinkertaista kirjanpitoa: Metrix + PDGA Digital Scorecard

- Metrixin ryhmätiedoissa ensin mainittu pelaaja hakee TD:n päivystyspisteeltä (radan P-paikka) ennen kierrosta mukaan myös paperisen tuloskortin, jota tarvitsee täyttää (ja palauttaa) vain ongelmatilanteissa – omat kynät mukaan.

- Kierroksen aikana yksi ryhmän pelaajista kirjaa tulokset Metrixiin ja yksi PDGA-tuloskorttiin.

- Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että Metrixin tulokset täsmäävät PDGA- tuloskortin kanssa. Tämän jälkeen PDGA-tuloskortin kirjannut pelaaja myös kuittaa tulokset PDGA:lle (SUBMIT SCORECARD -painike).

- Kierroksen jälkeen jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.

- Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin virallinen palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.

- Huom! Mikäli kierroksella oli epäselvyyksiä (jos esim. käytettiin varaheittosarjaa, tms.), niin koko ryhmän tulee käydä TD:n päivystyspisteellä (radan P-paikka) selvittämässä asia kierroksen jälkeen.

PDGA Digital Scorecard -ohjeet:

 1. Kirjaudu puhelimen selaimella sisään osoitteessa: https://pdga.com/score
 2. Kirjautumiskoodi (Access Code) liigassa on: jlkliiga1
 3. Valitse kirjaajaksi itsesi joko nimellä tai PDGA-numerolla.
 4. Valitse Keep Score ja kierros, jonka olette aloittamassa.
 5. Valitse lähtöväylä (Starting Hole), lisää ryhmäsi pelaajat (ADD -painike) ja aloita kierros (BEGIN PLAY -painike). Pelaajia voi tämän jälkeen poistaa (REMOVE -painike) tai vaihtaa järjestystä (ORDER -painike).
 6. Syötä tämän jälkeen väyläkohtaiset tulokset jokaisen väylän jälkeen.
 7. Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että Metrixin tulokset täsmäävät PDGA- tuloskortin kanssa. Tämän jälkeen PDGA-tuloskortin kirjannut pelaaja myös kuittaa tulokset PDGA:lle (SUBMIT SCORECARD -painike) ja…
 8. jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.
 9. Muuta:

 

Alle 13-vuotiaat pelaajat

- Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13. | Huomaa myös SFL:n uusi 13.3.2023 sääntötulkinta, jonka mukaan: "Tätä tarkennettiin niin, että kyseessä on lapsen oikea ikä, eli 13 vuotta täytettyään ei tarvitse enää huoltajaa mukana. Ikä tulkitaan siis oikeasta syntymäpäivästä, ei syntymävuodesta."

 

Mandot ja Drop Zonet, paikallis-/erikoissäännöt, ym.

- Lykynlampi: Blue #6 (waiver OK 12.5.2023 mando+DZ -yhdistelmälle).

Havainnekuva mandolinjoista JLK:n kilpailuissa kaudesta 2022 alkaen (pdf) >>

 

Tupakoinnista...

- Liigakilpailuissa (PDGA L-tier) tupakkatuotteiden käyttöä kierrosten aikana ei ole kielletty, mutta tupakointi on sallittua vain siirtymillä/odottaessa ja tämän tulee tapahtua riittävän syrjässä tiialueilta/väyliltä. Savun ei tule antaa häiritä muita pelaajia ja tumppeja tai mitään muutakaan roskia ei tietenkään saa heittää maahan. Em. kohtia rikkovaa rangaistaan sääntökirjan kohdan 812/C mukaan.

 


7.) YHTEYSTIEDOT

TD Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com

apu-TD Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com

apu-TD Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com

+ tarvittaessa yksittäisiin kilpailuihin nimetään virallisia toimitsijoita. Kunkin yksittäisen liigakisan tiedoissa ilmoitetaan aina myös päivystävän TD:n/apu-TD:n yhteystiedot.


8.) JOKILIIGAN RUNKOSÄÄNNÖT

Sarjapisteet

- Sarjan pisteytys: Pelaajan neljä (4) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille:

 • Top-30 pisteet: 100,93,87,82,78,75,72,69,66,63,60,57,54,51,48,45,42,39,36,33,30,27,24,21,18,15,12,9,6,3
 • Tasasijojen tapauksessa pelaajat saavat ko. sijalukujen keskiarvopisteet pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Esim. 2 pelaajan tasapeli sijalla 28 --> (9 + 6) / 2 = 7,50 p.

- Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät ko. kilpailuluokassa tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana ko. luokassa (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne., kunnes ero löytyy, mikäli kaikkien sijalukujen määrä menee tasan, niin voitto jaetaan).

- Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.

Jatkoväylät

- Tarvittaessa yksittäisen osakilpailun kunkin luokan voittaja ratkaistaan Sudden Death -pelissä - SD pelataan kilpailuoppaan sääntöjen mukaisesti (1.09/B).

- SD-väylät:

 • Utrassa #1, #2, #3, #4 ja #5
 • Lykynlammella:
  • Blue: #1, #10, #11 ja #19
  • Gold: #1, #8, #9 ja #17
 • Kontiorannassa #1, #2 ja #15

Payout ja palkinnot

PRO-luokat:

- Payout on 67 %: Jokaisesta osallistumismaksusta menee 2 Eur osakilpailun luokkakohtaiseen palkintopottiin, 2 Eur kokonaiskilpailun luokkakohtaiseen palkintopottiin, 0,50 Eur sanktiointimaksuna PDGA:lle ja 1,50 Eur liigan järjestelykuluihin.

- Palkintojakauma osakilpailupalkinnoissa: MPO-luokassa top-3 palkitaan (50 % / 30 % / 20 %) ja muissa PRO-luokissa kaikki voittajalle (100 %)

- Palkintojakauma kokonaiskilpailussa: PDGA Europe Top 25 % -ohjeen mukaan.

AM-/JR-luokat:

- Ei osakilpailupalkintoja, liigan kokonaiskilpailussa jokaisen luokan voittaja palkitaan 25 Eur -arvoisella Discraftstore.fi -lahjakortilla. Nämä lahjakorttipalkinnot lähetetään liigan loputtua voittajille sähköpostilla.

Kaikki luokat:

- Liigan kokonaiskilpailun luokkakohtaisille voittajille myös muistopalkintona JokiLiiga -markkeri.

Palkintomaksuista:

- Sekä osakilpailuiden että kokonaiskilpailun palkinnot maksetaan kootusti viimeisen osakilpailun ja kokonaiskilpailun tulosten selvittyä pelaajan ilmoittamalle tilille. Huom! PDGA-liigassa rahana maksetut palkinnot eivät vaikuta pelaajan AM-statukseen.

- SFL:n ohjeiden mukaan myös noudetaan seuraavaa: PRO-luokissa pelaaville amatööreille/junioreille ei ole PDGA-liigoissa rajoituksia palkinnon suuruudelle.

- Palkintojen verotus: Joen Liitokiekko ry ilmoittaa pelaajan kilpailupalkinnon tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkinnon maksamisesta, mikäli kilpailupalkinnon arvo on suurempi kuin 100 Eur. Tässä tapauksessa palkinnon vastaanottamista varten pelaajan on ilmoitettava henkilötunnuksensa kilpailun järjestäjälle sähköpostitse. Pelaaja voi myös kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa, jolloin palkintoa tarjotaan tuloslistassa seuraavana olevalle. Henkilötietoja ei säilytetä Tulorekisteri-ilmoituksen jälkeen.


JOKILIIGASSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/-OHJEET

- Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan järjestävän seuran (Joen Liitokiekko ry) ilmoittamaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kilpailun järjestäjälle koronatapauksiin liittyen: Ilmoitetaan ohjeet tarvittaessa lähempänä kilpailua ja linkki ohjeisiin lisätään tähän.

- Tärkeimmät huomioitavat asiat tällä hetkellä:

 • Osallistuthan kilpailuihin vain terveenä - kiitos!

- Suomen frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

- Kilpailun järjestävä seura seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita


Tervetuloa pelaamaan JokiLiigaa!

                  


Sponsors

Share

What would you like to share?