Login

   Free discgolfmetrix.com is used


    User statistics 
    | 
    Show presenter
    | 
   Show pdf 

   Results will be updated every 30 seconds!


   OP Vakka-Auranmaa Tour

   Kisan sponsorina toimii   

   Kisan organisoi Wirmo DiscGolf Mynämäki ry. Yhteydenotot info@wirmodiscgolf.fi tai lähetä viestiä suoraan Metrixin "Lähetä viesti kilpailun ylläpitäjälle" -linkillä. 

   Tourin sijoitukset

   Alle olevista linkeistä näet Tourin tämän hekiset pisteet ja sijoitukset.

   Tourin pisteet

   CTP pisteet

   Yleistä

   Vakka Tour on kaikille avoin frisbeegolfkisa. Kisa koostuu viidestä osakilpailusta, jotka järjestetään seuraavasti:

   Pvm Rata Metrix
   su 21.05.2023 klo 10:00 Vehmaan DiscGolfPark Ilmoittaudu
   su 18.06.2023 klo 10:00 Sorvakon frisbeegolfrata, Uusikaupunki Ilmoittaudu
   su 23.07.2023 klo 10:00 Haijainen DiscGolfPark, Naantali Ilmoittaudu
   su 06.08.2023 klo 10:00 Laitilan frisbeegolfrata Ilmoittaudu
   su 27.08.2023 klo 10:00 Mynämäen DiscGolfPark Ilmoittaudu

   Kussakin osakilpailussa heitetään kaksi (2) kierrosta. Kisassa käytetään Disc Golf Metrix tulospalvelua ja jokaiseen osakilpailuun on ilmoittauduttava erikseen. Ilmoittautuminen seuraavaan osakilpailuun aukeaa edellisenä kisapäivänä klo 18.  

   Kuhunkin osakilpailuun mahtuu mukaan max. 90 heittäjää.

   Kisa ei ole Suomen frisbeegolfliiton alainen kisa, joten lisenssiä tai seuran jäsenyyttä ei tarvitse olla. Kisassa noudatetaan PDGA:n virallisia sääntöjä.

   Osakilpailut

   Jokainen osakilpailu käydään omana kisanaan, jossa palkitaan luokan 1-3 parasta tulosta. 0-rating luokissa ei kuitenkaan ole osakilpailukohtaisia palkintoja. Kts. Palkinnot ja sudarit. 

   Tourin pisteet

   Tour -kisassa pelaajan tulos huomioidaan siinä luokassa, johon hän on ensimmäisessä osakilpailussaan osallistunut. Vaikka pelaaja voi osakilpailuissa osallistua vain niihin luokkiin, mihin hänen sen hetkinen rating sallii osallistumisen, niin Tour-kisa jatkuu silti alkuperäisessä luokassa ja hänen tulostaan verrataan alkuperäisen luokan pelaajien tuloksiin.   

   Tourin kokonaisvoitto ratkaistaan luokittain pistejärjestelmällä, jossa otetaan pelaajan tulos huomioon. Kierroksen parhaan tuloksen heittänyt saa 25 pistettä ja muiden pisteet lasketaan kaavalla "25 - kierroksen oman luokan parhaalle tulokselle hävittyjen heittojen määrä". Pisteet jaetaan jokaiselta kierrokselta eli osakilpailussa on mahdollista kasvattaa omaa pistepottiaan 50 pisteellä heittämällä molemmilla kierroksilla oman luokkansa parhaan tuloksen. Kaikkiaan kierroksia on 10 (2 / osakilpailu) ja kunkin pelaajan kohdalla 6 parhaan kierroksen pisteet huomioidaan lopputuloksissa. Maksimipisteet ovat siis 25 pistettä / kierros * 6 kierrosta = 150 pistettä. Pelaaja saa kierroksesta yhden pisteen jos häviää voittajalle 24 heittoa tai enemmän. 

   Mikäli pelaaja haluaa vaihtaa luokkaa kesken Tourin niin nollaantuvat hänen aikaisemmat Tour-pisteensä ja hän aloittaa alusta uudessa luokassa. Tämä tulee kuitenkin ilmoittaa ylläpitäjälle ennen osakilpailun alkamista tai ennen toisen kierroksen alkua jos vaihtaa Tour luokkaa kesken osakilpailua.

   Luokat

   Tourilla kisataan Metrix ratingiin pohjautuvilla luokilla. Pelaajalla on oikeus pelata Tour loppuun siinä luokassa, johon osallistui ensimmäisessä osakilpailussaan. Osakilpailussa pelaaja rekisteröityy kuitenkin ratingin mukaisesti eli osakilpailun luokka saattaa olla eri kuin Tour luokka. 

   Kisassa on kahdeksan luokkaa, neljä mixed luokkaa ja neljä luokkaa naisilla seuraavasti

   • Avoin - mixed
   • Avoin - naiset
   • Rating < 920 - mixed
   • Rating < 850 - mixed
   • Rating < 800 - naiset
   • Rating < 730 - naiset
   • 0-rating - mixed
   • 0-rating - naiset

   Osallistumismaksu

   Osallistumismaksu on osakilpailukohtainen. Tourin osalta voit myös osallistua pelkästään osakilpailun ensimmäiselle tai toiselle kierrokselle ja saat siitä kierroksesta sijoituksen mukaiset tour pisteet, mutta osallistumismaksu on silti sama. 

   Osallistuja Osallistumismaksu
   WDGM juniorit * 0€
   0-rating luokat ** 0€
   Muut juniorit (2005 tai jälkeen syntyneet) 5€
   WDGM jäsenet * 7€
   Muut 10€

   * vuoden 2023 jäsenmaksu tulee olla maksettuna

   ** ei osakilpailukohtaisia palkintoja, mutta 0-rating pelaajat ovat mukana CTP ja holarikisassa ja Tour- kisassa. Kts. Palkinnot. 0-rating pelaajan on mahdollista osallistua myös avoimeen luokkaan, mutta siitä peritään silloin normaali osallistumismaksu. Huom! Pelaaja saa metrix ratingin sen jälkeen kun hän on heittänyt kolme kisakierrosta. Tämän jälkeen pelaajan tulee ilmoittautua osakilpailussa ratingin sallimaan luokkaan. 

   Palkinnot ja sudarit

   Kaikki palkinnot (CTP, Holari, Osakilpailu ja Tour) ovat PowerGripin (PG) lahjakortteja ja ne lähetetään voittajille pelaajan Metrixiin asettamaan sähköpostiin, ellei pelaaja erikseen anna jotain muuta sähköpostiosoitetta järjestäjälle. 

   Osakilpailu

   0-rating luokissa ei jaeta osakilpailukohtaisia palkintoja.

   Muissa luokissa palkitaan osallistujamäärän mukaan seuraavasti, jos osallistujia

   • <= 10 niin palkitaan voittaja
   • 11-20 palkitaan kaksi parasta
   • > 20 palkitaan kolme parasta

   Osakilpailun palkintosijoista sudaroidaan CTP kisalla. Tällä ei ole vaikutusta Tour pisteisiin, sillä ne jaetaan kierroskohtaisesti. 

   Mikäli joku sudariin päässyt on jo poistunut paikalta niin tämä katsotaan luovutukseksi ja sudari käydään paikallaolevien kesken. Mikäli kaikki sudariin osallistujat ovat poistuneet paikalta niin sijoitus ja palkinto jaetaan. 

   Tour

   Tourin pisteissä huomioidaan kuuden parhaan kierroksen pisteet. Pelaajan on osallistuttava vähintään neljälle kierrokselle (kahteen osakilpailuun), jotta hän on oikeutettu saamaan Tour palkinnon.   

   Tourin yhteispisteissä luokkien voittajat saavat pokaalin ja kolme parasta palkitaan lahjakortein ja palkintopotti jaetaan heidän kesken seuraavasti:

   1. 50%
   2. 30%
   3. 20%

   Potti muodostuu seuraavasti

   Luokka Potti
   0-rating luokka 100€
   Avoimet luokat 200€ + 2€ * luokan osakilpailujen yhteenlaskettu osallistujamäärä
   Muut luokat 100€ + 2€ * luokan osakilpailujen yhteenlaskettu osallistujamäärä

   Mikäli kaksi tai useampi pelaaja on tasasijoituksissa sijoilla 1-3 viimeisen osakilpailun jälkeen niin sijoitukset ratkaistaan sudaroimalla alkaen väylälätä yksi ja jatkamalla rataa niin kauan kunnes ratkaisu saadaan aikaiseksi. 

   Jos joku tasasijoituksissa oleva pelaaja ei ole paikalla viimeisessä osakilpailussa niin sijoitus ratkaistaan tässä järjestyksessä:

   • Kilpailijoiden sijoituksen mukaan niiden kierrosten osalta, joissa molemmat kisaajat ovat olleet paikalla ja kierros kuuluu molempien pelaajien kuuden parhaan kierroksen joukkoon. 
   • Sen mukaan kummalla on enemmän kierroksen ykkössijoituksia sitten kakkossijoituksia jne. kunnes ratkaisu löytyy. Vertailussa jaettu sijoitus on alempiarvoisempi kuin selkeä voitto. 
   • Jos ratkaisua ei silti saada selville jaetaan lahjakortti. Jos kyse oli ensimmälisestä sijasta niin voittajan pokaali annetaan paikallaolevalle tai paikallaolevat heittävät CTP:n pokaalista jos useampi tasasijoitus. Pokaalin saaja arvotaan jos kukaan voittajista ei ole paikalla viimeisessä osakilpailussa. 

   Holaripotti

   Koko tourin holaripotti on 300€ arvoinen PG:n lahjakortti. Palkinto maksetaan viimeisen osakilpailun jälkeen ja se jaetaan kaikkien tourilla holarin heittäneiden kesken heitettyjen holarien suhteessa. Jos heität useamman holarin saat suuremman osuuden potista.  

   CTP -kisa

   CTP järjestetään myös Tour muotoisena eli jokaisella kisakierroksella on CTP väylä, josta kuusi lähimmäksi koria päässyttä kerää pisteitä seuraavasti:

   1. 10 pistettä
   2. 7 pistettä
   3. 5 pistettä
   4. 3 pistettä.
   5. 2 pistettä
   6. 1 piste 

   Tourin kaikkien kierrosten pisteet lasketaan yhteen ja kolme eniten pisteitä kerännyttä palkitaan PG lahjakortein, joiden arvo on:

   1. 150 €
   2. 99 €
   3. 50 €

   Verotus 

   Kaikki yli 99€ arvoiset voitot ilmoitetaan tulorekisteriin ja voittajilta kerätään tarvittavat tiedot ilmoituksen tekemiseksi.

   Share

   What would you like to share?