Login
 • Comment: Joen Liitokiekon viikkokisat sunnuntaisin Outokummussa. Kilpailut ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Tervetuloa pelaamaan! Kts. säännöt, yms. oheiselta INFO-sivulta.

  JOEN LIITOKIEKON VIIKKOKISAT 2023 - OUTOKUMPU

  Joen Liitokiekko ry

  Outokummun viikkokisojen pääyhteistyökumppani


  1. YLEISTÄ

  - Joen Liitokiekon viikkokisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset.

  - Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 pelaajaa.

  - Muistathan aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään pelaamaan - kiitos! Vuoden 2023 Outokummun viikkokisoissa on myös käytössä oma "karenssikäytäntönsä" - lisätietoja kohdassa 7 (ilmoittautumisohjeet).

  - Outokummun viikkokisasarjassa on yhteensä 12 kilpailua sunnuntaisin - ensimmäinen 9.7.2023 ja viimeinen 1.10.2023. (Huom! Sunnuntaina 24.9. ei ole Syksy- eikä Outokumpu -sarjan viikkokisoja Parifrisbeegolfin SM-kilpailun vuoksi.)

  - Kierros alkaa aina tasan klo 12:00. Muistathan, että:

  • Ilmoittautuminen Metrixissä sulkeutuu automaattisesti tasan klo 11:15 ja ryhmät lähtöväylineen julkaistaan tämän jälkeen viimeistään klo 11:30 mennessä.
  • Pelaajien tulee huolehtia itse siitä, että ovat oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 12:00. Mikäli pelaajalta väyliä jää pelaamatta myöhästymisen vuoksi, niin ko. väyliltä tulokseksi merkitään par + 4.
  • Ryhmät yleensä arvotaan aina eli toiveita ryhmäkavereista ei voi esittää, eikä jälki-ilmoittautumisia klo 11:15 jälkeen oteta vastaan.
  • Lämmittely suositellaan tehtäväksi lähtöväylällä, mutta luonnollisesti mahdolliset muut pelaajat huomioiden eli viikkokisojen ratavaraus alkaa klo 12:00. Muille pelaajille kannattaa kertoa alkavasta viikkokisasta ja pyytää heitä poistumaan radalta klo 12:00 mennessä ja toivottakaa heidät aina myös tervetulleiksi seuraavan viikon koitokseen!

  (Huom! Poikkeuksena edelliseen on Susiraja Open -sunnuntain - 30.7. - viikkokisa, joka alkaa klo 18:00.)

  - Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta.

  Havainnekuva mandolinjoista JLK:n kilpailuissa kaudesta 2022 alkaen (pdf) >>

  - Tulosten allekirjoitus -toiminto on viikkokisoissa Metrixissä päällä, mutta allekirjoitusta ei viikkokisoissa ole pakko tehdä.

  Rata


  Tervetuloa Outokummun viikkokisojen lisäksi pelaamaan myös viikkokisoja Joensuun alueelle ja JokiLiigaa!

  Outokummun viikkokisojen tapaan ne ovat kaikille avoimia (seurajäsenyys ja lisenssi eivät ole pakollisia). Lisätietoja:

  - Tiistaisin ajalla 4.7. - 29.8. : Joen Liitokiekon viikkokisat 2023 (Kesä-sarja)

  - Keskiviikkoisin ajalla 12.7. - 16.8.: JokiLiiga 2/2023 >>

  - Sunnuntaisin ajalla 10.9. - 31.12.: Joen Liitokiekon viikkokisat 2023 (Syksy-sarja)


  2. OUTOKUMPU-SARJAN KOKONAISKILPAILU - YHTEISTYÖSSÄ PKO

  - Sarjan kokonaiskilpailun voittanut pelaaja palkitaan 30 Eur -arvoisella S-ryhmän lahjakortilla (yhteistyössä PKO) seuraavissa viidessä eri kilpailuluokassa: Metrix-rating >= 900, Metrix-rating < 900, Metrix-rating < 825, Metrix-rating < 750, Metrix-rating < 675

  - Pelaajan kuusi (6) parasta kisaa ko. kilpailuluokassa lasketaan mukaan yhteispisteisiin.

  - Tarkemmat kilpailuluokkien määrittelyt ja muut kokonaiskilpailun säännöt löytyvät tämän INFO-sivun kohdasta 6 (Outokumpu-sarjan säännöt).


  3. TASOITUSKISA - YHTEISTYÖSSÄ VANHAN KAIVOKSEN RAVINTOLA VANHA PAJA

  - Tasoituskisa: Sarjan aikana pelataan kaikissa viikkokisoissa myös tasoituksellisen tuloksen voitosta seuraavaan periaatteen mukaisesti: Esim. jos pelaajan Metrix-rating on 900 ennen kilpailua ja radalla 1000 pisteen Metrix-ratingin saa tuloksella 54 ja "1 pisteen rating arvo" on 10,5, niin tasoitus 900 ratingin omaavalle pelaajalle on (1000 - 900) / 10,5 = 9,52. Eli jos pelaaja saa lopputuloksen 62, hänen tasoitettu tuloksensa on 62 - 9,52 = 52,48. Tuloksissa näytetään pelaajalle annettava tasoitus ja sekä raaka- että tasoitustulos. Matalimman tasoitetun tuloksen saanut pelaaja voittaa tasoituksellisen kilpailun. Mikäli sama tasoitettu voittotulos on useammalla pelaajalla, niin palkinnon voittaa pienimmän Metrix-ratingin pelaaja - mikäli Metrix-rating on sama, niin palkinnon saaja arvotaan.

  - Palkintona voittajalle 10 Eur -lahjakortti Vanhan Kaivoksen Ravintolaan sarjan kuudessa ensimmäisessä kilpailuissa.

  - Seuraavassa neljässä kilpailussa palkintona Susiraja Openista ylijääneitä muistopalkintokiekkoja (Clash Discs Popcorn).

  - Ja viimeisissä kahdessa kilpailussa palkintona myös vanhoista kilpailuista ylijääneitä muistopalkintokiekkoja.

  - Huom! Mikäli jossakin kisassa tasoituskisaa ei voida pelata sen vuoksi, että käytössä on uusi / tilapäinen layout (ts. radan rating -laskenta uupuu), niin tällöin ko. viikon palkinto siirtyy lisäpalkinnoksi seuraavalle viikolle. Tällöin palkitaan siis kaksi parasta tasoitustulosta, jne.


  4. KUUKAUSIARVONTA - YHTEISTYÖSSÄ CLASH DISCS

  - Outokumpu-sarjan jokaista kuukautta kohden (heinä-elo-syys/loka) arvotaan yksi Clash Discsin kiekko. Kuukausikohtaisessa arvonnassa mukana ovat kaikki ko. kuukauden aikana Outokummun viikkokisoihin osallistuneet pelaajat.

  Arvontavoittajat:

  • Heinäkuu: Veera Pulkkinen
  • Elokuu: TBA
  • Syys-/lokakuu: TBA

  Kiekon voi pyytää mukaansa viikkokisoista.


  5. HOLARIPALKINTO - YHTEISTYÖSSÄ CLASH DISCS

  - Kaikki sarjan aikana holarin heittäneet palkitaan Clash Discsin kiekolla!

  - Kiekon voi pyytää mukaansa viikkokisoista.

  - Holarilista:

  • TBA

  6. OUTOKUMPU-SARJAN SÄÄNNÖT

  - Outokummun viikkokisoissa kilpailuluokkia on 6 kpl:

  • Metrix-rating >= 900 (--> Aidosti avoin luokka, ei mitään rajoituksia.)
  • Metrix-rating < 900 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 825 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 750 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 675 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating <= 0 (--> 0-ratingin pelaajat voivat osallistua tämän luokan lisäksi toki myös avoimeen eli >= 900 luokkaan. Kolmen reitatun kierroksen jälkeen pelaajalle tulee Metrix-rating, jonka jälkeen voi sen perusteella osallistua myös ratingiltaan rajoitettuihin luokkiin. Tämän luokan voittajaa ei palkita sarjan kokonaiskilpailussa, vaikka sarjapisteet lasketaankin.)

  - Huomioitavaa kilpailuluokista:

  • Aina on sallittua pelata omaa ratinkiaan ylemmissä luokissa (pl. rating = 0) ja näin kannattaakin tehdä mikäli rating pyörii jonkin luokan rajoilla ja haluaa kerätä sarjapisteitä koko sarjan ajan tietyn yhden luokan kokonaiskilpailuun.
  • JLK:n viikkokilpailuissa vain ilmoittautumishetken ratingilla on merkitystä eli pelaaja saa pelata juuri siinä luokassa, johon ilmoittautumishetkellä on pystynyt ilmoittautumaan.
  • Lisätietoja Metrix-ratingin muodostumisesta voi lukea täältä.

  - Sarjan pisteytys: Pelaajan kuusi (6) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille:

  • Top-30 pisteet: 100,93,87,82,78,75,72,69,66,63,60,57,54,51,48,45,42,39,36,33,30,27,24,21,18,15,12,9,6,3
  • Tasasijojen tapauksessa pelaajat saavat ko. sijalukujen keskiarvopisteet pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Esim. 2 pelaajan tasapeli sijalla 28 --> (9 + 6) / 2 = 7,50 p.

  - Tarvittaessa jokaisessa luokassa ko. viikon viikkokisan voittaja ratkotaan CTP-kilpailulla (SD vain jos sopii kaikille).

  - Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät ko. kilpailuluokassa tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana ko. luokassa (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne., kunnes ero löytyy, mikäli kaikkien sijalukujen määrä menee tasan, niin voitto jaetaan).

  - Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.


  7. ILMOITTAUTUMISOHJEET

  - Viikkokisojen suuren suosion vuoksi ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista ja viikkokisojen tulokset syötetään vain Disc Golf Metrixiin rekisteröityneille käyttäjille.

  - Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 pelaajaa.

  - Muistathan aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos!

  - Vuoden 2023 Outokummun viikkokisojen "karenssikäytäntö" (päätetty ja päivitetty 15.7.):

  • Seuraavassa kerrottu koskee vain tätä Outokumpu -sarjaa (eli JLK:n Kesä-/Syksy-/Kevät -sarjoissa on erilliset omat, tiukemmat, käytännöt).
  • Mikäli Outokummun viikkokisaan ilmoittautunut pelaaja jättää osallistumatta kisaan (ts. ei tee peruutusta Metrixissä ilmoittaumisajan puitteissa), niin:
   • Ensimmäisestä DNS-merkinnästä sarjan aikana seuraa varoitus.
   • Seuraavista DNS-merkinnöistä sarjan aikana seuraa karenssi eli pelaajalla ei ole osallistumisoikeutta seuraavaan Outokummun viikkokisaan.
  • Huom! Edellinen koskee myös "viime sekunnilla" jonosta kilpailuun nousseita eli myös jonottajien tulee muistaa tehdä peruutus ellei kyttää viimeiseen asti mahdollisesti vapautuvaa paikkaa.
  • Ko. viikon TD poistaa karenssissa olevat pelaajat tarvittaessa kisasta ilman eri ilmoitusta. Ja varoitus lähetetään pelaajalle kilpailun jälkeen Metrix-viestinä.
  • Ja mitkään viestit ja selitykset eivät edelleenkään kelpaa, vaan peruutus tulee pelaajan tehdä aina itse Metrixissä toiminnoilla: Muuta rekisteröitymistäsi... + Poista rekisteröinti
  • Palautetta käytännöstä voi laittaa Outokummun viikkokisojen TD-porukalle - tarvittaessa käytäntöjä ja ohjeistuksia hienosäädetään sarjan aikana.

  - Käytössä on nykyisin Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

  - Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina kisaa edeltävänä maanantaina klo 00:00 ja päättyy kisapäivänä klo 11:15. Ryhmät julkaistaan Metrixissä klo 11:30 mennessä ja kukin pelaaja huolehtii itsenäisesti siitä, että on oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 12:00.

  - Lyhyt ja ytimekäs kisaohje-/infopaketti pelaajille löytyy täältä.

  - Uudet pelaajat opastetaan aina tarvittaessa kisapelaamisessa alkuun - tervetuloa kisoihin!


  VIIKKOKISOISSA NOUDATETAAN SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

  - Tärkeimmät huomioitavat asiat tällä hetkellä:

  • Osallistuthan kilpailuihin vain terveenä - kiitos!

  - Suomen frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/


  8. YHTEYSTIEDOT

  Outokummun viikkokisojen TD-osaston muodostavat seuraavat paikalliset Joen Liitokiekon ja Okun Frisbeegolfin pelaajat:

  • Juha Hartikainen / p. 050 494 44 43 / juha.voltti@gmail.com
  • Timo Voutilainen / p. 050 411 23 37 / timo.voutilainen@hotmail.com
  • Henri Päivinen

  Metrixiin liittyvä opastus Outokummun TD-osastolle:

  • Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com
  • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com
  • Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com

  Kullakin viikkokisalla on nimetty TD, joka on tavoitettavissa kilpailun aikana myös puhelimitse (äänet päällä), vaikka pelaisikin itse. "Päivystysvuorot" löytyvät ohesta - listattu sulkuihin nimen ja yhteystietojen perään. Ja lisäksi kunkin yksittäisen viikkokisan tiedoissa ilmoitetaan päivystävän TD:n yhteystiedot.

  Huom! Frisbeegolfin harrastajamäärät kasvavat valtavaa vauhtia, joten yhtälailla myös kisapelaajien määrä kasvaa ja moni kilpailu täyttyy pelaajista alta aikayksikön - täytyy siis järjestää joka vuosi entistä enemmän kisoja. Ja jotta tässä onnistutaan, niin myös kisoja pyörittäviä TD:eitä tarvitaan useita lisää. Mikäli TD-toiminta kiinnostaa, niin ota yhteyttä johonkin em. henkilöistä - kisajärjestämistä on hyvä treenailla viikkokisojen avulla - kaikkiin kisa-asioihin opastetaan. Tervetuloa mukaan toimintaan! t. JLK:n viikkokisa-TD-porukka


  Joen Liitokiekko ry

   

        

  Sponsors

  Vanhan Kaivoksen Ravintola Vanha Paja

  Share

  What would you like to share?