Login

05/11/24 09:30|Kontioranta & Paihola, Kontiolahti|FINLAND


SPONSORED BY


KEVÄTTÄ RANNASSA IV SPONSORED BY POWERGRIP KUOPIO | SFL-ERILLISKILPAILU | PDGA C-TIER | 11.5.2024 | KONTIOLAHTI, FINLAND


1.) YLEISTÄ

Joen Liitokiekon järjestämä Kevättä Rannassa -kilpailu pelataan lauantaina 11.5. neljättä kertaa Kontiolahden hienoissa maisemissa!

- Pelataan yhteensä kaksi kierrosta Kontiorannan ja Paiholan frisbeegolfradoilla - ratojen säännöt, kartat ja väyläopasteet tulevat löytymään kilpailun Caddy Bookista.

- Pelataan kaksi kierrosta kahdessa eri lohkossa yhteislähdöin molemmilla radoilla.

- Kilpailuluokkia on yhteensä neljä ja kukin luokka pelataan, jos siinä on yksikin osallistuja

- Kilpailu on ns. "rating based event" eli siinä käytetään PDGA-ratingiin perustuvista luokista seuraavia:

 • RPA - Gold: Kaikki ratingit
 • RAE - Red: rating < 900
 • RAF - Green: rating < 850
 • RAG - Purple: rating < 800

- Kilpailun osallistujilta vaaditaan SFL:n kilpailulisenssi (ulkomaiset pelaajat: PDGA-jäsenyys) ja kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

- Kilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kahdessa eri ilmoittautumisvaiheessa, mukaan maksimissaan 144 pelaajaa.

- Mikäli kisaan osallistuu alle 90 pelaajaa, järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa kilpailun yhteen lohkoon.

- Linkkejä:


2.) KILPAILULUOKAT JA LOHKOJAKO

Huom! 9.5.: Oheinen lohkojako/aikataulu on nyt virallinen, aikatauluun ei muutosta, mutta jotta saatiin molempiin lohkoihin sopivasti sama pelaajamäärä ja ruokailu vähemmän ruuhkaiseksi, niin tehtiin lohkomuutos: Purple-luokka pelaa A-lohkossa ja Red-luokka B-lohkossa

Lohko A (1. kierros klo 9.30 Paihola ja 2. kierros klo 14.00 Kontioranta (Lohkokiintiö: max 72 pelaajaa, villikorttivaraus: 3)

 • RPA - Gold: Kaikki ratingit
 • RAG - Purple: rating < 800

Lohko B (1. kierros klo 9.30 Kontioranta ja 2. kierros klo 14.30 Paihola) (Lohkokiintiö: max 72 pelaajaa, villikorttivaraus: 3)

 • RAE - Red: rating < 900
 • RAF - Green: rating < 850

Huom! Pelaaja on itse vastuussa siitä, että pelaa vain sellaisessa luokassa, jossa on kilpailun aikana pelikelpoinen - mikäli ratinkisi nousee ilmoittautumisen jälkeen kevään aikana yli luokkarajan, niin otathan ajoissa yhteyttä TD:hen luokan vaihtamiseksi - kiitos! Aina on myös sallittua pelata omaa ratinkiaan ylemmissä luokissa.


3.) ILMOITTAUTUMINEN

1. vaiheen ilmoittautuminen alkaa Disc Golf Metrixissä maanantaina 11.3.2024 klo 19:00.

Huomaathan, että SFL-lisenssin ja PDGA-jäsenyyden on oltava voimassa ilmoittautumishetkellä.

- Kaikki ilmoittautumisvaiheet ja osallistumismaksujen takarajat löytyvät oheisesta taulukosta.

Vaihe Alkaa Päättyy Osallistumismaksun tulee näkyä tilillä / Maksamattomat poistetaan
1 Ma 11.3. klo 19:00 Ke 10.4. klo 23:59 Pe 12.4.
2 Ma 15.4. klo 19:00 Ke 1.5. klo 23:59 Pe 3.5.
* Su 5.5. klo 12:00 Ti 7.5. klo 23:59 Ke 8.5. (Ilmoittautuminen on päättynyt.)

* 3. vaihe: Avataan lyhyt jälki-ilmoittautumisvaihe. Huom! Jos maksu jää viime tinkaan, lähetä kuitti: joen.rahastonhoitaja@gmail.com.


4.) OSALLISTUMISMAKSU

- Osallistumismaksu kaikissa luokissa on 20 Eur ja osallistumismaksu sisältää lounaan Kontiolahden ABC:llä (- ABC:n kassalle toimitetaan osallistujalista tiedoksi).

- Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitenumeroa 3010 (viestikenttä jätetään tyhjäksi).

- Jos maksajana on joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla JLK:n rahastonhoitajalle osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com

Maksujen tulee näkyä Joen Liitokiekon tilillä aina ko. ilmoittautumisvaiheen mukaisena tarkistuspäivänä, jonka jälkeen maksamattomat poistetaan kilpailusta ja pelaajia nousee jonosta kisaan mukaan. Huomioithan maksujen mahdolliset pankkiviiveet - kiitos!

- Huom! Jos olet jonossa kilpailuun, niin ethän maksa vielä osallistumismaksua. Eli osallistumismaksu tulee maksaa vasta siinä vaiheessa, kun paikka kilpailussa on varmistunut.

Ilmoittautumisvaiheet ja osallistumismaksujen takarajat löytyvät taulukosta ylempää tältä sivulta.


5.) AIKATAULU

Huom! 9.5.: Oheinen lohkojako/aikataulu on nyt virallinen, aikatauluun ei muutosta, mutta jotta saatiin molempiin lohkoihin sopivasti sama pelaajamäärä ja ruokailu vähemmän ruuhkaiseksi, niin tehtiin lohkomuutos: Purple-luokka pelaa A-lohkossa ja Red-luokka B-lohkossa

8:30 - 9:00              Ilmoittautumisen vahvistaminen

 • Lohko A (luokat: Gold, Purple): Paiholassa radan parkkipaikalla rasti listaan tai Metrixin Check-in -toiminnolla.
 • Lohko B (luokat: Red, Green): Kontiorannassa radan parkkipaikalla rasti listaan tai Metrixin Check-in -toiminnolla.
 • Ei pelaajakokousta eli siirrytään lähtöväylille omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää.
 • Tarvittaessa pelaaja saa mukaansa paperisen tuloskortin.

9:30 -           Ensimmäinen kierros

 • Lohko A : Paihola
 • Lohko B : Kontioranta

Siirtymä-/eväs-/lounastauko (n. 2h varattu tähän molemmille lohkoille)

Osallistumismaksu sisältää lounaan Kontiolahden ABC:llä (- ABC:n kassalle toimitetaan osallistujalista tiedoksi).

 • Toiselle kierrokselle ei ilmoittautumista eli siirrytään lähtöväylille omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää.
 • Paperisia tuloskortteja on tarvittaessa saatavilla radan parkkipaikalta.
 • Mikäli jätät kilpailun kesken, ilmoita tästä lohkosta vastaavalle TD:lle.

14:00 - n. 16:30             Lohko A:n toinen kierros Kontiorannassa
14:30 - n. 16:30             Lohko B:n toinen kierros Paiholassa

n. 16:45       Palkintojenjako ja arvonnat heti kun mahdolliset SD:t sijoista 1-3 on pelattu.


6.) CADDY BOOK

 

Radat

Tiedot päivitetty 3.5.2024: Caddy Bookista on julkaistu uusi versio eli lisätty tieto Paiholan #18-väylän erikoissäännöstä.

Vuoden 2024 kilpailun Caddy Book löytyy tästä: Kevatta-Rannassa-IV-CADDY-BOOK-v03052024.pdf

 

Paikallis-/erikoissäännöt, ym.

Seuraaville on haettu ja saatu PDGA:lta poikkeuslupa (ts. "waiver") 2.5.2024:

 • Paiholan väylän #18 erikoissääntö (avausheiton jälkeisiä jatkomahdollisuuksia rajoitettu).
 • Tämä muutos on huomioitu Caddy Bookin päivitetyssä versiossa (3.5.2024).

 

Mandot

 

Tuloskirjanpito

 • Jokaisen pelaajan tulee kirjata ryhmän kaikkien pelaajien tulokset. Jos kilpailija kieltäytyy kirjaamasta, hänet voidaan sulkea kilpailusta. Pelaaja voi siirtää kirjaamisvastuunsa vain omalle caddielleen.
 • Kilpailun virallisena tulospalveluna toimii Metrix ja pelaajat voivat kirjata tulokset joko Metrixiin, PDGA:n digitaaliseen tuloskorttiin (PDGA Digital Scorecard) tai paperiseen tuloskorttiin. Suositus on, että vähintään yksi ryhmän pelaajista kirjaa tulokset Metrixiin.
 • Kierroksen jälkeen jokaisen pelaajan tulee varmistaa ryhmän kanssa tulosten yhtenevyys ja lopuksi jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi kilpailutoimistolla kierroksen jälkeen.
 • Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin virallinen palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.
 • Paperisia tuloskortteja on saatavilla kilpailutoimistolta – omat kynät mukaan. Paperinen tuloskortti tulee aina täyttää ja palauttaa, jos pelaaja ei ole kirjannut tuloksia sähköisesti.
 • Huom! Mikäli kierroksella oli epäselvyyksiä (jos esim. käytettiin varaheittosarjaa, tms.), niin koko ryhmän tulee käydä kilpailutoimistolla selvittämässä asia TD:n kanssa kierroksen jälkeen.

PDGA Digital Scorecard -ohjeet:

 1. Kirjaudu puhelimen selaimella sisään osoitteessa: https://pdga.com/score
 2. Kirjautumiskoodi (Access Code) julkaistaan Metrix-uutisissa 1. kierroksen ryhmien julkistuksen yhteydessä ja joka siis on: kevatta24
 3. Valitse kirjaajaksi itsesi joko nimellä tai PDGA-numerolla.
 4. Valitse Keep Score ja kierros, jonka olette aloittamassa.
 5. Valitse lähtöväylä (Starting Hole), lisää ryhmäsi pelaajat (ADD -painike) ja aloita kierros (BEGIN PLAY -painike). Pelaajia voi tämän jälkeen poistaa (REMOVE -painike) tai vaihtaa järjestystä (ORDER - painike).
 6. Syötä tämän jälkeen väyläkohtaiset tulokset jokaisen väylän jälkeen.
 7. Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa kaikkien tulosten yhtenevyys kirjaustavasta riippumatta. Tämän jälkeen PDGA-tuloskortin kirjanneet pelaajat myös kuittaavat tulokset PDGA:lle (SUBMIT SCORECARD -painike) ja…
 8. jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.
 9. Muuta:

 

Alle 13-vuotiaat pelaajat

- Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13. | Huomaa myös SFL:n 13.3.2023 sääntötulkinta, jonka mukaan: "Tätä tarkennettiin niin, että kyseessä on lapsen oikea ikä, eli 13 vuotta täytettyään ei tarvitse enää huoltajaa mukana. Ikä tulkitaan siis oikeasta syntymäpäivästä, ei syntymävuodesta."

 

Tupakoinnista...

- Kilpailussa (PDGA C-tier) tupakkatuotteiden käyttöä kierrosten aikana ei ole kielletty, mutta tupakointi on sallittua vain siirtymillä/odottaessa ja tämän tulee tapahtua riittävän syrjässä tiialueilta/väyliltä. Savun ei tule antaa häiritä muita pelaajia ja tumppeja tai mitään muutakaan roskia ei tietenkään saa heittää maahan. Em. kohtia rikkovaa rangaistaan sääntökirjan kohdan 812/C mukaan.


7.) PALKINNOT

 

Kaikki luokat:

 • Kilpailu on luonteeltaan ns. "trophy only" ja jokaisessa luokassa palkitaan top-3 muistopalkinnoin ja Powergripin lahjakorteilla: 1. 50 Eur 2. 30 Eur 3. 20 Eur
 • Muistopalkinnot: 1. sija: Kiekko kilpailun logolla | 2. ja 3. sija: Markkeri kilpailun logolla

 

CTP-KISAT, HOLARIT, ARVONNAT, SOME-KILPAILU

 • CTP-kisat:
  • Kisassa järjestetään CTP-kilpailu luokittain per kierros eli yhteensä siis 4 x 1 x 2 = 8 kpl CTP-kisoja ja palkintona on Clash Discsin kiekkoja.
  • CTP-väylät ovat:
   • Kontioranta #16
   • Paihola #18 (OB:lle heitettyjä ei mitata)
  • Merkitsethän tuloksen huolellisesti oikean luokan kohtaan listoissa - kiitos!
  • Holari ei ole CTP, vaan kaikista holareista kaikilla väylillä on lahjakorttipalkinto.
  • Jättäkää CTP-säkki paikoilleen 1. kierroksen jälkeen, mutta pyytäisimme, että päivän lopuksi 2. kierroksen jälkeen ko. väylän viimeisenä pelaava ryhmä ottaisi säkin mukaan ja toisi mukanaan P-paikalle - kiitos!
 • Holarit:
  • Kaikista holareista palkintona Powergrip-lahjakortti (20 Eur).
 • Arvonnat:
  • Kilpailussa arvotaan kaikkien palkintojenjaossa paikallaolevien kesken:
 • Somekilpailu - yhteistyössä PKO:
  • Ota kilpailusta valokuva ja lataa se faceen tai instaan - tägää @joenliitokiekko ja @pko_osuuskauppa ja käytä tägiä: #kevattarannassa
  • TD-porukan valitsema paras kuva valitaan 15.5. ja palkintona on S-ryhmän lahjakortti (50 Eur).
  • Tähän kilpailuun voivat osallistua myös yleisö ja caddiet.
  • 5.6. päivitys: Voittajaksi valittiin Eero Heikura - onnittelut!

8.) YHTEYSTIEDOT

LOHKO A: TD Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com

LOHKO A: Apu-TD Jari Jeskanen / p. 040 583 56 79 / jari_jeskanen@hotmail.com

LOHKO B: Apu-TD: Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com Huom! Jos osallistumisen maksaa joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com

LOHKO B: Apu-TD: Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com


KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/-OHJEET

- Toivomme, että osallistut kilpailuun vain terveenä – kiitos!


Tervetuloa Kontiolahdelle pelaamaan!

                 

 

Sponsors

Powergrip
Powergrip Custom-tuotteet

Share

What would you like to share?