Login
 • Comment: Joen Liitokiekon Kesä-sarjan viikkokisoja pelataan tiistaisin. Kilpailut ovat kaikille avoimet ja ilmaiset. Tervetuloa pelaamaan! Kts. säännöt, yms. oheiselta INFO-sivulta.

  JOEN LIITOKIEKON VIIKKOKISAT 2024 - KESÄ-SARJA

  Joen Liitokiekko ry

  Viikkokisojen pääyhteistyökumppani


  1. YLEISTÄ

  - Joen Liitokiekon viikkokisat ovat kaikille avoimet ja ilmaiset.

  - Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 tai 80 pelaajaa pelattavan radan väylien määrästä (18-20) riippuen (poikkeuksena kuitenkin Paiholan kisat 7.5. ja 18.6., joihin mahtuu mukaan 90 pelaajaa).

  - Muistathan aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään pelaamaan - kiitos! Vuoden 2024 viikkokisoissa on myös käytössä "karenssikäytäntö" - lisätietoja kohdassa 7 (ilmoittautumisohjeet).

  - Kesä-sarjassa on yhteensä 20 kilpailua tiistaisin - ensimmäinen 23.4.2024 ja viimeinen 3.9.2024.

  - Kierros alkaa aina tasan klo 18:00. Muistathan, että:

  • Ilmoittautuminen Metrixissä sulkeutuu automaattisesti tasan klo 17:15 ja ryhmät lähtöväylineen julkaistaan tämän jälkeen viimeistään klo 17:30 mennessä.
  • Pelaajien tulee huolehtia itse siitä, että ovat oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 18:00. Mikäli pelaajalta väyliä jää pelaamatta myöhästymisen vuoksi, niin ko. väyliltä tulokseksi merkitään par + 4.
  • Ryhmät yleensä arvotaan aina eli toiveita ryhmäkavereista ei voi esittää, eikä jälki-ilmoittautumisia klo 17:15 jälkeen oteta vastaan.
  • Lämmittely suositellaan tehtäväksi lähtöväylällä, mutta luonnollisesti mahdolliset muut pelaajat huomioiden eli viikkokisojen ratavaraus alkaa klo 18:00. Muille pelaajille kannattaa kertoa alkavasta viikkokisasta ja pyytää heitä poistumaan radalta klo 18:00 mennessä ja toivottakaa heidät aina myös tervetulleiksi seuraavan viikon koitokseen!

  1.1. Säännöt

  - Kilpailuissa noudetaan normaaleja PDGA-sääntöjä ja kilpailuopasta.

  Havainnekuva mandolinjoista JLK:n kilpailuissa kaudesta 2022 alkaen (pdf) >>

  - Tulosten allekirjoitus -toiminto on viikkokisoissa Metrixissä päällä, mutta allekirjoitusta ei viikkokisoissa ole pakko tehdä.

  1.2. Radat

  • Pääsääntöisesti kesällä viikkokisoja pelataan Joensuun (Utra, Lykynlampi) ja Kontiolahden (Kontioranta, Paihola) frisbeegolfradoilla, mutta muutamat kisat muuallakin (esim. Vanha Kaivos, Liperi, Huosiolampi DG) ovat mahdollisia.
  • Viikkokisoissa pelataan lähtökohtaisesti vakiolayouteja, niiden virallisten sääntöjen mukaisesti.
  • Mikäli jollain viikolla radalla on jotakin vakiosta poikkeavaa, niin tästä tiedotetaan pelaajille Metrixin kautta ennen kilpailun alkua.
  • Viikkokisojen ratakierto pyritään aina mahdollisuuksien mukaan "synkronoimaan" muun JLK:n kilpailutarjonnan ja ratoja sulkevien suunnistuskisojen ja muiden tapahtumien mukaan, varmistathan viikkokisoissa pelattavan radan aina ko. viikkokisan Metrix-sivulta tai Joen Liitokiekon www-sivujen kalenterista:
  • Tilanne 14.4.: Tällä hetkellä viikkokisakalenteri on suunniteltu viikkoon 26 eli kesäkuun loppuun asti, loppukesän viikkokisat julkaistaan viimeistään kesäkuun aikana.

  Ratojen säännöt

  OK/tarkistettu, kesä 2024:

  Huosiolammella 25.6. pelataan normaalia Kesä 18 -layoutia:

  • Huosiolampi DG (18 väylää / Kesä 18): Metrix | Ratakartta ja väyläopasteet JLK:n sivuilla
  • Pelataan vakioväylät #1-#2 ja #4-#18 näiden sääntöjen mukaan Huosiolampi-DG-AM-tour-saannot-ja-ratakartta-2023.pdf ja lisäksi vakioväylällä #3 säännöt seuraavat:
   • Mando, kierrettävä oikealta. Jos mando menee väärin tai kiekko katoaa, niin heittämistä voi jatkaa Drop Zonelta (DZ) - tulokseen +1. Molemmissa tapauksissa voi jatkaa myös edelliseltä heittopaikalta (+1). OB-alueina lampareet kaukana korin takana vasemmalla (vesiraja). Normaalit OB-säännöt (DZ ei ole käytettävissä OB:n tapauksessa).
   • Lisäksi #2-väylällä muistettava, että: Huom! Väylä #3 pelaa ensin (ellei ryhmien välillä toisin sovita) - odotettava tii tyhjäksi ja varmistettava myös ennen avauksia, että kolmosväylää pelaava ryhmä on edennyt väylällä turvallisen matkan päähän.

  Tervetuloa viikkokisojen lisäksi pelaamaan myös JokiLiigaa!

  Liigakilpailut ovat viikkokisojen tapaan kaikille avoimia (seurajäsenyys ja lisenssi eivät ole pakollisia). Lisätietoja:

  - Keskiviikkoisin ajalla 8.5. - 12.6.: JokiLiiga 1/2024 >>

  - Keskiviikkoisin ajalla 10.7. - 14.8.: JokiLiiga 2/2024 >>

  - Lisäksi Okun Frisbeegolf järjestää kaikille avoimia ja ilmaisia viikkokisoja sunnuntaisin Vanhalla Kaivoksella: Lisätiedot Metrixissä >>


  2. KESÄ-SARJAN KOKONAISKILPAILU - YHTEISTYÖSSÄ PKO

  - Kesä-sarjan kokonaiskilpailun voittanut pelaaja palkitaan 30 Eur -arvoisella S-ryhmän lahjakortilla (yhteistyössä PKO) seuraavissa viidessä eri kilpailuluokassa: Metrix-rating >= 900, Metrix-rating < 900, Metrix-rating < 825, Metrix-rating < 750, Metrix-rating < 675

  - Pelaajan kahdeksan (8) parasta kisaa ko. kilpailuluokassa lasketaan mukaan yhteispisteisiin.

  - Tarkemmat kilpailuluokkien määrittelyt ja muut kokonaiskilpailun säännöt löytyvät tämän INFO-sivun kohdasta 6 (Kesä-sarjan säännöt).


  3. TASOITUSKISA - YHTEISTYÖSSÄ POWERGRIP

  - Tasoituskisa: Sarjan aikana pelataan kaikissa viikkokisoissa myös tasoituksellisen tuloksen voitosta seuraavaan periaatteen mukaisesti: Esim. jos pelaajan Metrix-rating on 900 ennen kilpailua ja radalla 1000 pisteen Metrix-ratingin saa tuloksella 54 ja "1 pisteen rating arvo" on 10,5, niin tasoitus 900 ratingin omaavalle pelaajalle on (1000 - 900) / 10,5 = 9,52. Eli jos pelaaja saa lopputuloksen 62, hänen tasoitettu tuloksensa on 62 - 9,52 = 52,48. Tuloksissa näytetään pelaajalle annettava tasoitus ja sekä raaka- että tasoitustulos. Matalimman tasoitetun tuloksen saanut pelaaja voittaa tasoituksellisen kilpailun. Mikäli sama tasoitettu voittotulos on useammalla pelaajalla, niin palkinnon voittaa pienimmän Metrix-ratingin pelaaja - mikäli Metrix-rating on sama, niin palkinnon saaja arvotaan.

  - Palkintona voittajalle on Powergrip-lahjakortti (10 Eur). Lahjakorttikoodi toimitetaan voittajalle Metrix-viestillä kilpailun jälkeen.

  - Huom! Mikäli jossakin kisassa tasoituskisaa ei voida pelata sen vuoksi, että käytössä on uusi / tilapäinen layout (ts. radan rating -laskenta uupuu), niin tällöin ko. viikon palkinto siirtyy lisäpalkinnoksi seuraavalle viikolle. Tällöin palkitaan siis kaksi parasta tasoitustulosta, jne.


  4. KUUKAUSIARVONNAT

  - YHTEISTYÖSSÄ CLASH DISCS

  - Kesällä 2024 jokaista kuukautta kohden (touko-kesä-heinä-elo) arvotaan yksi Clash Discsin kiekko. Kuukausikohtaisessa arvonnassa mukana ovat kaikki ko. kuukauden aikana viikkokisoihin osallistuneet pelaajat.

  Arvontavoittajat:

  • Toukokuu (+ huhtikuun lopun kisoihin osallistuneet ovat mukana tässä arvonnassa): Jarkko Puustinen
  • Kesäkuu: TBA
  • Heinäkuu: TBA
  • Elokuu (+ syyskuun alun kisaan osallistuneet ovat mukana tässä arvonnassa): TBA

  Kiekon voi pyytää mukaansa viikkokisoista.

  - YHTEISTYÖSSÄ POWERGRIP

  - Vuoden 2024 viikkokisoissa maalis-lokakuun aikana arvotaan jokaista kuukautta kohden yksi Powergrip-lahjakortti (10 Eur). Kuukausikohtaisessa arvonnassa mukana ovat kaikki ko. kuukauden aikana viikkokisoihin osallistuneet pelaajat.

  Arvontavoittajat:

  • Toukokuu (+ huhtikuun lopun kisoihin osallistuneet ovat mukana tässä arvonnassa): Miska Lindqvist
  • Kesäkuu: TBA
  • Heinäkuu: TBA
  • Elokuu (+ syyskuun alun kisaan osallistuneet ovat mukana tässä arvonnassa): TBA

  Lahjakorttikoodi toimitetaan voittajalle Metrix-viestillä arvonnan jälkeen.


  5. HOLARIPALKINTO - YHTEISTYÖSSÄ CLASH DISCS

  - Kaikki sarjan aikana holarin heittäneet palkitaan Clash Discsin kiekolla!

  - Kiekon voi pyytää mukaansa viikkokisoista.

  - Holarilista:

  • TBA

  6. KESÄ-SARJAN SÄÄNNÖT

  - Kesän 2024 viikkokisoissa kilpailuluokkia on 6 kpl:

  • Metrix-rating >= 900 (--> Aidosti avoin luokka, ei mitään rajoituksia.)
  • Metrix-rating < 900 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 825 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 750 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating < 675 (, mutta > 0)
  • Metrix-rating <= 0 (--> 0-ratingin pelaajat voivat osallistua tämän luokan lisäksi toki myös avoimeen eli >= 900 luokkaan. Kolmen reitatun kierroksen jälkeen pelaajalle tulee Metrix-rating, jonka jälkeen voi sen perusteella osallistua myös ratingiltaan rajoitettuihin luokkiin. Tämän luokan voittajaa ei palkita sarjan kokonaiskilpailussa, vaikka sarjapisteet lasketaankin.)

  - Huomioitavaa kilpailuluokista:

  • Aina on sallittua pelata omaa ratinkiaan ylemmissä luokissa (pl. rating = 0) ja näin kannattaakin tehdä mikäli rating pyörii jonkin luokan rajoilla ja haluaa kerätä sarjapisteitä koko sarjan ajan tietyn yhden luokan kokonaiskilpailuun.
  • JLK:n viikkokilpailuissa vain ilmoittautumishetken ratingilla on merkitystä eli pelaaja saa pelata juuri siinä luokassa, johon ilmoittautumishetkellä on pystynyt ilmoittautumaan.
  • Lisätietoja Metrix-ratingin muodostumisesta voi lukea täältä.

  - Sarjan pisteytys: Pelaajan kahdeksan (8) parasta kisaa lasketaan yhteispisteisiin. Yksittäisen kisan voittajalle, jokaisessa luokassa, 100 pistettä, josta pistemäärä alkaa tippua tasaisesti seuraavaksi sijoittuneille:

  • Top-30 pisteet: 100,93,87,82,78,75,72,69,66,63,60,57,54,51,48,45,42,39,36,33,30,27,24,21,18,15,12,9,6,3
  • Tasasijojen tapauksessa pelaajat saavat ko. sijalukujen keskiarvopisteet pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuudella. Esim. 2 pelaajan tasapeli sijalla 28 --> (9 + 6) / 2 = 7,50 p.

  - Tarvittaessa jokaisessa luokassa ko. viikon viikkokisan voittaja ratkotaan CTP-kilpailulla (SD vain jos sopii kaikille).

  - Mikäli sarjan kokonaiskilpailun pisteet menevät ko. kilpailuluokassa tasan, niin kokonaiskilpailun voitto määräytyy luokassa sen mukaan kenellä on eniten voittoja koko sarjan aikana ko. luokassa (jos nekin tasan, niin tarkastellaan kakkossijoja, jne., kunnes ero löytyy, mikäli kaikkien sijalukujen määrä menee tasan, niin voitto jaetaan).

  - Käytössä on Metrixin Premium-versio, joten sarjatilanne luokittain löytyy reaaliaikaisena tältä TULOKSET -sivulta.


  7. ILMOITTAUTUMISOHJEET

  - Viikkokisojen suuren suosion vuoksi ennakkoilmoittautuminen Disc Golf Metrixin kautta on pakollista ja viikkokisojen tulokset syötetään vain Disc Golf Metrixiin rekisteröityneille käyttäjille.

  - Kuhunkin kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan maksimissaan 72 tai 80 pelaajaa radan väylien määrästä (18-20) riippuen.

  - Muistathan aina perua ilmoittautumisesi, jos et jostain syystä pääsekään kisoihin - kiitos!

  - Vuoden 2024 viikkokisojen "karenssikäytäntö":

  • Mikäli viikkokisaan ilmoittautunut pelaaja jättää osallistumatta kisaan (ts. ei tee peruutusta Metrixissä ilmoittaumisajan puitteissa), niin tällöin pelaajalla ei ole osallistumisoikeutta seuraavaan viikkokisaan (tai seuraaviin kolmeen).
  • Huom! Edellinen koskee myös "viime sekunnilla" jonosta kilpailuun nousseita eli myös jonottajien tulee muistaa tehdä peruutus ellei kyttää viimeiseen asti mahdollisesti vapautuvaa paikkaa.
  • Ko. viikon TD poistaa karenssissa olevat pelaajat tarvittaessa kisasta ilman eri ilmoitusta.
  • Huom! Vuoden 2024 karenssikäytäntö on sama kuin vuonna 2023 eli:
   • Pelaajan ensimmäisestä peruuttamatta jättämisestä (ts. "DNS:stä") seuraa karenssi seuraavaan viikkokisaan ja...
   • ...pelaajan kaikki seuraavat DNS:t saman kalenterivuoden aikana: Karenssi on kolmen seuraavan viikkokisan pituinen.
  • Ja mitkään viestit ja selitykset eivät edelleenkään kelpaa, vaan peruutus tulee pelaajan tehdä aina itse Metrixissä toiminnoilla: Muuta rekisteröitymistäsi... + Poista rekisteröinti
  • Palautetta käytännöstä voi laittaa viikkokisojen TD-porukalle tai JLK:n hallitukselle - tarvittaessa käytäntöjä ja ohjeistuksia hienosäädetään vuoden aikana.

  - Käytössä on nykyisin Metrixin Premium -versio, joten jos kohdallasi näkyy jonotusnumero, niin kilpailu on jo täynnä ja olet jonossa kilpailuun.

  - Ilmoittautuminen kunkin viikon kilpailuun aukeaa aina kisaa edeltävänä keskiviikkona klo 00:00 ja päättyy kisapäivänä klo 17:15. Ryhmät julkaistaan Metrixissä klo 17:30 mennessä ja kukin pelaaja huolehtii itsenäisesti siitä, että on oikealla lähtöväylällä kierroksen alkaessa klo 18:00.

  - Lyhyt ja ytimekäs kisaohje-/infopaketti pelaajille löytyy täältä.

  - Uudet pelaajat opastetaan aina tarvittaessa kisapelaamisessa alkuun - tervetuloa kisoihin!


  VIIKKOKISOISSA NOUDATETAAN SEURAAVIA ERITYISJÄRJESTELYJÄ/-OHJEITA:

  - Tärkeimmät huomioitavat asiat tällä hetkellä: Toivomme, että osallistut kilpailuihin vain terveenä - kiitos!


  8. YHTEYSTIEDOT

  Viikkokisoja ovat järjestämässä seuraavat Joen Liitokiekon pelaajat:

  • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 30.4. / 21.5. / 4.6. / 18.6.)
  • Miika Voutilainen / p. 040 549 13 74 / wotson.fi@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Sammy Pylkki / p. 040 029 36 58 / sammy.pylkki@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 7.5.)
  • Heikki Saastamoinen / p. 045 861 03 03 / htapiosaastamoinen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Juhani Rautiainen / p. 040 596 27 90 / jrauti@iki.fi (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Juho Anttila / p. 045 348 14 00 / juho.anttila@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Juho Ahveninen / p. 050 531 38 03 / juho.ahveninen@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 28.5.)
  • Ismo Louhelainen / p. 044 077 19 68 / ismolou@gmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: TBA)
  • Jari Jeskanen / p. 040 583 56 79 / jari_jeskanen@hotmail.com (vastaa kisoista, päivämäärät: 23.4. / 14.5.)

  Kullakin viikkokisalla on nimetty TD, joka on tavoitettavissa kilpailun aikana myös puhelimitse (äänet päällä), vaikka pelaisikin itse. "Päivystysvuorot" löytyvät ohesta - listattu sulkuihin nimen ja yhteystietojen perään. Ja lisäksi kunkin yksittäisen viikkokisan tiedoissa ilmoitetaan päivystävän TD:n yhteystiedot.

  Huom! Frisbeegolfin harrastajamäärät kasvavat valtavaa vauhtia, joten yhtälailla myös kisapelaajien määrä kasvaa ja moni kilpailu täyttyy pelaajista alta aikayksikön - täytyy siis järjestää joka vuosi entistä enemmän kisoja. Ja jotta tässä onnistutaan, niin myös kisoja pyörittäviä TD:eitä tarvitaan useita lisää. Mikäli TD-toiminta kiinnostaa, niin ota yhteyttä johonkin em. henkilöistä - kisajärjestämistä on hyvä treenailla viikkokisojen avulla - kaikkiin kisa-asioihin opastetaan. Tervetuloa mukaan toimintaan! t. JLK:n viikkokisa-TD-porukka


  Joen Liitokiekko ry

  Sponsors

  Powergrip
  PG Custom

  Share

  What would you like to share?