Login
  • Manual: click here
  • PDGA: Ratings
  • Comment: Frisbeegolfin avointen luokkien SM-kisat järjestetään 4.-7.7. Sibbe Disc Golfissa, Sipoossa

SM-kisojen ilmoittautumissäännöt

07/01/24

Keskusteluun on nostettu ilman sääntökoetta ilmoittautuneiden pelaajien poistaminen SM-kisoista. Ilmoittautumissääntöjen mukaan PDGA:n sääntökokeen (PDGA Certified Rules Official Exam) tulee olla voimassa kilpailuun ilmoittautuessa ja koko kilpailun ajan (pelaajat vastaavat itse kokeistaan).

Viime vuoden sijoituksen perusteella henkilökohtaisen paikan saaneet on lisätty kilpailuun järjestäjän toimesta huhtikuun loppuun mennessä. Koska henkilökohtaisen paikan saaneet eivät ole itse ilmoittautuneet, liitto on tulkinnut sääntöä niin, että heidän sääntökokeensa tulee olla voimassa, kun heidät vahvistetaan kilpailuun ratingperusteisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen (29.5.).

Ratingperusteinen ilmoittautuminen on ollut auki 15.5. klo 19:00 alkaen 28.5. klo 23:59 saakka.

Paikat on vahvistettu 29.5. Tämän jälkeen on huomattu, että osalta pelaajista puuttuu sääntökoe. Huomaamattomuuteen vaikutti muutos PDGA Tournament Managerin näkymässä. Tarkastuksen jälkeen on todettu, että seitsemältä (7) pelaajalta puuttui sääntökoe ilmoittautuessa ja myös paikkojen vahvistamisen hetkellä 29.5. Nämä pelaajat poistettiin kilpailusta, koska ilmoittautuminen ei ole ollut sääntöjen mukainen.

Henkilökohtaisen paikan saaneiden osalta kaikilla järjestäjän lisäämillä henkilöillä on ollut sääntökoe voimassa silloin, kun järjestäjä on heidät lisännyt kilpailuun sekä myös silloin, kun paikat on vahvistettu 29.5.

Ilmoittautumissääntöjä päivitetään ensi vuodelle, jotta tulkinnanvaraa ei olisi. Liitto suosittelee kaikille arvokilpailuissa pelaamista suunnitteleville sääntökokeen suorittamista alkuvuodesta, jos kokeen voimassaolo on päättymässä kuluvan vuoden aikana.

Uutinen on julkaistu Suomen frisbeegolfliiton pyynnöstä.

Sponsors

Haribo
Ford
Tiketti
Natural Born Disc Golfer
Suomen frisbeegolfliitto

Share

What would you like to share?