Login

06/11/22 10:00|Veteli Puukorpi → 1|FINLAND, Keski-Pohjanmaa, Veteli


pelaajaopas

06/10/22

Pelaaja-opas

Tervetuloa Perhonjokilaakson frisbeegolf ry:n järjestämään PDGA kilpailuun.

Ryhmät on just jaettu ja ratakartta on julkaistu aiemmin. Rata on saatettu hyvään kuntoon ja esimerkiksi 10m ringit on merkattu. Normaaliin rataan verrattuna on tullut muutosta ainoastaan väylälle 17, mandojen väliin on tullut droppari, jotta voi sieltä jatkaa jos ei avaus mennyt oikein. Siirtymä Väylältä 17 väylälle 18 menee 17 heittopaikan takana olevan tien kautta, eli annetaan väylälle 3 pelirauha.

Kilpailussa on käytössä kaksinkertainen kirjanpito: Metrix ja paperinen. Metrixistä katsottuna ryhmän ensimmäinen huolehtii paperisen tuloskortin hausta ja palautuksesta, sama toiminta niin ensimmäisellä kuin toiselta kierroksella. Toisen kierroksen ryhmien jaosta ja tuloskortien tulostukseta TD:t huolehtii ennen kuin lähtee syömään, paperiset tuloskortit ryhmän ensimmäinen voi noutaa jostain harjoituskorin läheisyydestä. Paperiseen tuloskorttiin merkataan myös yhteistulos eli heittomäärä (ei +-tulos). Kierroksen lopussa ryhmä tarkistaa että paperisen ja sähköinen tuloskortti täsmää (väylä kuin yhteistulos). Jokainen huolehtii metrixissä tuloksen allekirjoituksesta(30min sisällä kierroksen päättymisestä), jos ei pysty itse niin ilmoittaa TD:lle, jotta hän voi kuitata. Allekirjoittamaton tulosrivi (metrix) tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistusta on kaksi heittoa.

Aikataulu:

8:30-9:15 ilmottautuminen 1-tiin läheisyyteen, eli käytännössä ratakartan lähettyville

10:00 ensimmäinen kierros starttaa yhteislähdöllä

14:30 toinen kierros tai tunti viimeisen tuloskortin palautuksesta. Jos kierros viivästyy niin se näkyy kierroksen lähtöajassa ja metrix-uutisissa

Ruokailu mahdollisuuksia on Vetelissä

  • Hotelli Kampeli, burgerbuffet klo 11-16 kilpailijoille 10€ (normaalisti 16€)
  • Xmeal seo
  • Pizzeria balkan

Palkintojen jako tapahtuu heti toisen kierroksen jälkeen, harjoituskorin rinteessä. Tasatilanteessa Podiumille pääseet ratkovat sudareilla, muut palkinnota jaetaan tasapuolisesti.  Poikkeuksena avoimen sarjan 4:lle ja 5:lle on hylsysarja, joten sijoitukset pitää ratkoa esim ctp-kisassa(kyseiset pelaajat päättävät). Alustava palkintojakauma on jo julkaistu (tänään sitä on päivitetty), jos peruuntumisia ei tule niin palkintojakaoma on siinä, jos muutoksia tulee laitan uuden uutisen palkinnoista metrixiin. Toivoisin että mahdollisimman nopeasti palkinnoille päässeet lähettäisivät tarvittavat tiedot, koska kootusti maksamme palkintosummat tilille ja kootusti myös lähetämme powergripin sähköisetlahjakortit. Pro luokissa lähtökohtaisesti maksamme rahana, joten tarvitsemme tilinumerot. Jos ei halua menettää amatööri statusta niin silloin voi kertoa sähköpostiosoitteen ja toimitamme lahjakortin. (Niille jotka eivät tiedä niin amatööri statuksen menettää jos ottaa PDGA kisassa rahaa vastaan. Näillä näkymin PDGA ratingit tulevat vasta kisan jälkeen, tieten jos TD:llä on rutkasti aikaa kierrosten välissä niin voidaan saada ratingit taolla.

 

CTP-Väylät :

1. Kierros, väylä #16 :Clash Discs kiekkopaketti (~70€)

2. Kierros, väylä #8 :Clash Discs kiekkopaketti (~70€)

Kummankin kierroksen yhteinen CTP väylällä #5 , tuotepalkinto (~500€)

 

Mikäli jättää tulematta kilpailuun/kierrokselle taikka keskeyttää, tulee kertoa TD:lle. Keskeytykselle pitää kertoa lisäksi syy. Mikäli ilmoitusta ei tule, merkataan pelaajalle aina 888-merkintä.

Kilpailussa noudatetaan voimassa olevia PDGA sääntöjä. En lähde tässä käymään kaikkia sääntöjä läpi, mutta tässä jokunen.

  • Kaikki radoilta mahdollisesti löytyvä vesi on ”tilapäistä vettä” ja ko. säännön mukaan toimitaan myös, mikäli kiekko päätyy muurahaiskekoon (tai kohdataan vaarallisia eläimiä/kasveja) eli siirrytään pelilinjalla taaksepäin lähimpään mahdolliseen pelattavaan paikkaan.
  • Muistetaan myös ripeä pelaaminen (30 s. heittoaika) ja laitetaan 3 min etsintäaika heti käyntiin mahdollisen kadonneen kiekon tapauksessa. Jos tulee "lost disc", niin seuraava heitto heitetään edelliseltä heittopaikalta (tulokseen +1)
  • Heittorauha. Et puhu tai muutenkaan häiritse toisen heittämistä.
  • Tulee myös muistaa, että kolmea pelaajaa pienemmässä ryhmässä ei saa pelata, vaan jäljelle jääneiden pelaajien on liityttävä takana tulevan ryhmän matkaan
  • Tälle vuodelle tulleet sääntömuutokset:
    • mando linja, jos kiekko kiertää mandon oikein, mutta palautuu esim puu osumasta takaisin ja rikkoo mando linjan, on jatkettava edelliseltä heittopaikalta taikka dropparilta.
    • Jatkoheitto, risut, kävyt ym irtoesteet saat ottaa pois vain pelialustalta, ei vauhdinoton edestä
  • 10m ringistä puttaaminen, noukit ensin markkerin ja sitten vasta menet korille

Sponsorit:

Share

What would you like to share?