Login

08/13/22 10:00 Golfstart|Laihia open 2022|FINLAND, Pohjanmaa, Laihia


Kisainfo

08/11/22

Alla hieman tietoa ja suosituksia koskien rataa. 

Väylien erityishuomiot ja säännöt:

3.väylän vasemmalla puolella alkupäässä märkä suonsilmä. Jos kiekko menee sinne eikä pelaaja pysty pelata kiekon takaa niin jatketaan peliä korilinjassa seuraavasta kuivasta kohdasta kiekon takaa.(Tämä sääntö koskee jokaista radalla olevaa kosteikkoa)

4.väylällä metsäpillistä ulos tulevat avaukset saattavat mennä pururadan vasemmalle sekä oikealle puolelle ja kadota. Kannattaa harkita spotteria ajan säästämiseksi. 

5.väylän vasen puoli hieman kostea ja oikea puoli hieman enemmän kostea. Pusikot alkaneet kasvaa, joten koko ryhmä tarkkana avauksen lähtiessä. Tähän on mahdollista kadottaa se luottokiekko. Harkitkaa spotteria.

7.väylällä myös karsitut pusikot alkaneet kasvaa varsinkin vasemmalla puolella. Koko ryhmä jälleen tarkkana ja spotteria kannattaa harkita myös tässä.

8.väylä pelataan lyhennettynä versiona ja par3 todella märän suon takia. HEITTOPAIKKA PURURADALLA SÄHKÖTOLPAN KOHDASSA JA MERKITTY KAHDELLA ORANSSILLA AURAUSKEPIN PÄTKÄLLÄ!

9.väylän jälkeen siirtymä pyörätietä pitkin 10.väylän tiin taakse. Asvaltissa nuolet. 

13.väylällä kannattaa harkita spotterin käyttöä. Varsinkin oikealla puolella oleva rinne tykkää syödä kiekkoja. Kiinteässä väyläopasteessa merkitty korin takana oleva out of bounds(ob) EI OLE käytössä. 

14.väylällä mando voimassa.

15.väylän saaren käyttöön on PDGAn lupa ja se tullaan pelaamaan normaalisti. Mikäli avaus ei ole saaren sisällä tulee peliä jatkaa drop zonelta(dz) joka löytyy saaren päästä kahden koivun välistä. Drop zonelta OB:lle päätyneen heiton jälkeen jatketaan normaalilla ob-säännöllä eli siitä mistä kiekko meni yli. Väylällä myös mando, joka tulee kiertää vasemmalta puolelta. Väärin pelatun mandon jälkeen peli jatkuu drop zonelta.

17.väylällä rinne korin vasemmalla puolella. Harkitkaa spotteria. 

18.väylällä oikean puolen metsä risukkoinen ja huono näkyvyys metsään. Harkitkaa spotteria tässäkin. 

Spotteria käyttämällä muutamassa paikassa säästetään aikaa ja vältytään jonottamiselta, kun ei aikaa kulu kiekkojen etsimiseen.

Muistakaa käynnistää sekuntikello, kun aloitatte kiekon etsinnän. Aikaa etsintään on kolme minuuttia ja mikäli kiekkoa ei määräajassa löydy jatketaan peliä edelliseltä heittopaikalta rangaistuksen kera. Mikäli edellinen heittopaikka ei ollu tiiltä niin muut ryhmän jäsenet arvioi edellisen heittopaikan. Koko ryhmän tulee osallistua jokaisen pelaajan kiekon etsintään.

Spotteria voi käyttää myös niin, että ryhmän ensimmäinen avaa ja tämän jälkeen siirtyy väylälle katsomaan muiden heitot. Näin vältytään etsimästä useampaa kuin yhtä kiekkoa.

Jos tulee odotustilanteita(esimerkiksi 9.väylän pelanneet kävelevät vastakarvaan 5.väylää) niin isommalla väylänumerolla pelaavat ovat "etuajo-oikeutettuja"

Muistakaa kunnioittaa lajia ja pelikavereita sekä antaa kaikille pelirauha. Katsokaa kaikkien heitot loppuun asti. Myös ne omat epäonnistuneet. 

Hyviä heittoja!

Share

What would you like to share?