Login

Kilpailun pelimuodot

04/20/22

Kilpailussa noudatetaan seuraavia pelimuotoja:

Max 2 Best Shot (väylät 1-6)

Ote Frisbeegolfliiton kilpailuoppaan ohejistuksesta tiivistettynä:

Max 2 Paras heitto (Max 2 Best Throw/Best Shot)

1. Molemmat joukkueen pelaajat heittävät avausheiton. Joukkue päättää kummalta heittopaikalta jatkavat ja sen jälkeen molemmat pelaajat heittävät jatkoheiton siitä. Joukkue valitsee jatkoheitoista kummalta heittopaikalta jatkavat ja niin edelleen.

2. Väylä on pelattu loppuun kun yksi joukkueen pelaajista pelaa väylän loppuun. 

Max2-pelissä saman pelaajan avausheittoa voi käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä. Joukkueen tulokseen lisätään kaksi rangaistusheittoa joka kerta, kun tätä rajoitusta ei noudateta.

3. Joukkueen tulos on heittopaikoiksi valittujen heittojen määrä ja mahdolliset rangaistusheitot.

4. Jos joukkue nostaa heitetyn kiekon ennen kuin heittopaikkaa on valittu tai merkitty minikiekolla, joukkue ei voi valita nostetun kiekon paikkaa. Jos joukkue nostaa molemmat kiekot ennen kuin heittopaikkaa on valittu, tulkitaan jälkimmäiseksi nostetun kiekon paikka heittopaikaksi. Kiekko palautetaan paikkaansa ryhmän päätöksellä ja joukkue jatkaa peliä siitä.

5. Jos joukkueen toinen pelaaja ei ole paikalla, on myöhässä tai lopettaa pelaamisen, toinen pelaaja voi jatkaa pelaamista, mutta ei heitä puuttuvan pelaajan puolesta. Myöhästynyt pelaaja voi liittyä peliin vain väylien välillä.

Tough Shot (väylät 7-12)

Vaikea heitto (Tough Throw / Tough Shot)

1. Molemmat joukkueen pelaajat heittävät avausheiton. Vastajoukkueen pelaajat valitsevat kummasta heittopaikasta todennäköisemmin tulee suurempi väylätulos ja sen jälkeen molemmat pelaajat heittävät jatkoheiton siitä. Vastajoukkue valitsee jatkoheitoista taas huonomman ja joukkue jatkaa taas siitä ja niin edelleen.

2. Väylä on pelattu loppuun kun yksi joukkueen pelaajista on pelanut väylän loppuun (eli toisen parin jäsenen putti/heitto koriin riittää).

3. Joukkueen tulos on heittopaikaksi valittujen heittojen määrä ja mahdolliset rangaistusheitot.

4. Jos joukkue nostaa heitetyn kiekon ennen kuin heittopaikkaa on valittu tai merkitty minikiekolla, se palautetaan paikalleen ryhmän arvion mukaan ja vastajoukkue valitsee seuraavaksi heittopaikaksi joko palautetun kiekon heittopaikan, toisen kiekon heittopaikan tai palautetun kiekon edellisen heittopaikan.

5. Jos vastajoukkue valitsee selvästi paremman heittopaikoista, kilpailunjohtaja voi sulkea heidät kilpailusta.

6. Jos joukkueen pelaaja ei ole paikalla, on myöhässä, lopettaa pelaamisen tai suljetaan kilpailusta, koko joukkue suljetaan kilpailusta

Alternate Shot (väylät 13-18)

(Alternate Throw / Alternate Shot)

1. Joukkue valitsee kumpi pelaajista aloittaa ensimmäisen väylän. Heittäjät vuorottelevat ja heittävät aina edellisen heittäjän heiton tuomasta heittopaikasta.

2. Väylä on pelattu loppuun, kun joku joukkueen pelaajista pelaa väylän loppuun.

3. Joukkueen tulos on joukkueen heittojen määrä ja mahdolliset rangaistusheitot.

Huom! Seuraavan väylän aloittaa parin toinen henkilö joka ei putannut edellisellä väylällä kiekkoa koriin.

4. Väärän pelaajan heittämä heitto on virheellinen peli ja joukkueen tulokseen lisätään yksi rangaistusheitto. Tätä heittoa ei huomioida ja oikean pelaajan tulee heittää samalta heittopaikalta. Jos väärän pelaajan heiton jälkeen on jo heitetty jatkoheitto, joukkueen tulokseen lisätään kaksi rangaistusheittoa ja peliä jatketaan.

5. Jos samalta heittopaikalta pitää heittää uudestaan, sama pelaaja heittää uudestaan.

6. Joukkueelle merkitään tulokseksi väylän par ja neljä rangaistusheittoa kaikilta väyliltä, jotka ovat jääneet pelaamatta myöhästyneen tai poissaolevan pelaajan takia. Jos joukkueen pelaaja jättää pelin kesken tai hylätään, koko joukkue suljetaan kilpailusta.

HUOM! Ryhmät jotka aloittavat väyliltä 14-18, merkitsevät väylän 18 puttaajat ylös ja jatkavat väylien 1-12 pelaamista normaalisti pelimuotojen mukaisesti. Väylältä 13 jatketaa parin toisen pelaajan vuorolla (eli väylän 18 puuttaja ei aloita väylällä 13).

Share

What would you like to share?