Login

09/11/22 09:00|Harjumajan Frisbeegolfrata → 18 (2014)|FINLAND, Itä-Suomi, Etelä-Savo, Savonlinna

  • PDGA: Ratings
  • Comment: Kahden kierroksen PDGA-kilpailu Harjumajalla, Savonlinnassa

Ratatiedot

09/06/22

Kilpailussa pelataan Harjumajan frisbeegolfradan 18-väyläinen layout.

RATAKARTTA

OB Linjat: Mikäli OB linjan tikutus "päättyy" jatkuu linja kahden viimeisen tikun mukaisesti äärettömyyteen, kuitenkin koskien vain kyseistä väylää mille OB linja määritetty.


Väyläkohtaiset huomiot

#1 Väylällä oleva silta toimii triplamandona, kiekon on siis kuljettava sillan ali. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera. Dropzone sijaitsee vasemmalla ennen siltaa. Sillan jälkeen oikealla oleva lampi on OB.

#2 Mando kierrettävä vasemmalta. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.

#3 OB ennen koria oikealla ja takarinteessä, tikutettu.

#4 Mando kierrettävä oikealta. Missatusta mandosta peliä jatketaan tiiltä (=dropzone) rangaistuksen kera.

#5 Kaksi erillistä mandoa, joiden välistä on pelattava. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera. molemmilla mandoilla oma DZ (maalattu oranssilla ja valkoisella) Korin takana oleva taimikko on OB. Taimikkoon meno on kiellettyä (maanomistaja).

#6 Kaksi erillistä mandoa, joiden välistä on pelattava. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.DZ maalattu oranssilla mandojen väliin. OB vasemmalla tien reunassa, tikutettu.

#7 Mando kierrettävä vasemmalta. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.

#12 Mando kierrettävä vasemmalta. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera. OB korin takana rinteessä (sama tikkulinja kuin väylän 3 takana).

#13 OB oikealla, tikutettu. Mikäli kiekko menee maantielle asti, noudattakaa suurta varovaisuutta hakiessa (autoja ajaa kovaa tuossa kohtaa ohi).

#15 Kaksi erillistä mandoa, joiden välistä on pelattava. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera. Parkkipaikka mandojen jälkeen oikealla on OB, tikutettu.

#16 OB vasemmalla ja oikealla, tikutettu. Mikäli kiekko päätyy OB:lle, jatkoheitto rangaistuksen kera ylimenokohdasta, edelliseltä heittopaikalta tai dropzonelta. Väylällä ei siis ole pakotettua dropzone-jatkoa.
Pro tip: Mikäli ette saa pääteltyä ylimenokohtaa heti, kannattaa suosiolla mennä pelin nopeuttamiseksi dropparille

#18 Kaksi erillistä mandoa, joiden välistä on pelattava. Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta rangaistuksen kera.


Mandot ja dropzonet

Jokaisen mandon mandolinja jatkuu tikkujen mukaisesti äärettömyyteen mandosta poispäin. Mandolinja on voimassa vain väylällä, jossa mando on (mandolinja ei siis vaikuta muihin väyliin).

Kaikki mandolinjat on pääosin merkattu noin 90 asteen kulmaan tiiltä katsottuna, mutta esimerkiksi väylän 5 mandolinja on rajusti vinossa tiille päin. Mikäli rata ei ole tuttu, suosittelemme, että ryhmä käy katsomassa mandolinjan ennen heittoa ja käyttää mahdollisuuksien mukaan spotteria ryhmän sisällä.

Mando ja mandolinja rajaavat yhdessä pystysuoran kielletyn tason. Jos jokin osa heitettyä kiekkoa edes osittain läpäisee tämän tason, mando on missattu. Sillä, mistä suunnasta kiekko läpäisee tason tai mihin kiekko lopulta päätyy, ei ole merkitystä.

Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta yhden rangaistuksen kera.

Share

What would you like to share?