Login
  • Show groups: click here
  • PDGA: Ratings
  • Comment: PDGA-liigan osakilpailu, ei lisenssivaatimuksia

Ratatiedot: 1/6 Puolarmaari

05/25/22

Kilpailussa pelataan Puolarmaarin normaali 20-väyläinen layout.

RATAKARTTA 


Mandot ja dropzonet

Jokaisen mandon mandolinja jatkuu tikkujen, maalin tai narun mukaisesti äärettömyyteen mandosta poispäin (noin 90 asteen kulmassa tiiltä katsottuna). Mandolinja on voimassa vain väylällä, jossa mando on (mandolinja ei siis vaikuta muihin väyliin).

Mandopuu ja mandolinja muodostavat yhdessä pystysuoran kielletyn tason. Jos jokin osa heitettyä kiekkoa edes osittain läpäisee tämän tason, mando on missattu. Sillä, mistä suunnasta kiekko läpäisee tason tai mihin kiekko lopulta päätyy, ei ole merkitystä.

Missatusta mandosta peliä jatketaan dropzonelta yhden rangaistuksen kera.


Väyläkohtaiset huomiot

HUOM! OB:t voimassa ratakartan mukaisesti (ellei alla ole mainittu poikkeusta). Kaikkialla voimassa normaali OB-sääntö.

#3 OB korin takana oleva tie ja sen ulkopuoli. Tien reuna on OB-raja

#4 MANDO kierrettävä vasemmalta. Missatusta jatko kaivon viereen merkityltä dropzonelta rangaistuksen kera
#4 HAZARD, korin takana hazard-alue (merkattu keltaisin tikuin). Jos kiekko päätyy hazardiin, jatkoheitto kiekolta rangaistuksen kera. Hazard-alue päättyy sekä vasemmalla (oja) että oikealla (tie) kohdatessaan OB-rajan.

#6 Väylällä on KAKSI MANDOA, jotka muodostavat ikään kuin portin. Oikean puoleinen mando on kierrettävä vasemmalta ja vasemman puoleinen on kierrettävä oikealta. Missatusta jatko dropzonelta rangaistuksen kera. Dropzone on merkattu mandojen väliin

#8 OB ympäröi väylää, väylä pelataan "pisarana". Valkoiset ja keltavalkoiset kepit muodostavat pisaran. Korin edessä olevat keltaiset kepit ja dropzone eivät ole voimassa

#18 TILAPÄINEN VESI. Mikäli väylän oikeassa laidassa on sateen muodostama lammikko, sen osalla toimitaan säännön 806.03 (Tilapäinen haitta-alue) mukaan. Jos kiekko joutuu veteen, haitta-alueelta saa siirtää heittopaikan suoraan pelilinjalla väylämaalista pois päin ensimmäisen vapauttavaan paikkaan.

#19 OB oikealla oleva tie ja tien oikea puoli on OB-aluetta. Tien reuna on OB-raja

Share

What would you like to share?