Login
Joukkuefrisbeegolfin SM  07/15/23-07/16/23

Sunnuntain pelimuodoista

07/16/23

Huomenta, 

Tarkkasilmäinen pelaaja huomasi, että pelimuotojen nimissä säännöissä on epätarkkuutta. 

Pelimuodot ovat siis modified-versioita (eli käytetään ns. parillsta ja paritonta paria) vaikkei näin kuvauksen otsikossa sanotakaan. Ohjeet ovat kuitenkin paikkansa pitävät, ja niiden mukaan pelataan tänään. 

Joukkueparigolf paremmasta heitosta (Modified Best Alternate Shot) 

Pelataan parigolfia joukkueena, niin että käytössä on sekä pariton pari että parillinen pari. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,...,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Avausheittojen jälkeen jatketaan paremmasta avauksesta ja tällöin vuorossa on se pari, joka ei avannut väylää. Seuraavalta lieltä jatkaa taas avannut pari. Näin edetään väylä loppuun asti.

Joukkueparigolf vuoroheitto huonommasta heitosta (Modified Tough Alternative Shot)

Joukkue jaetaan kahteen pariin. Koko joukkue pelaa samassa ryhmässä toisen joukkueen kanssa. Joukkueen ensimmäisen parin molemmat heittäjät heittävät avauksen, joista vastustaja valitsee huonomman jatkopaikaksi. Joukkuuen toisen parin heittäjät jatkavat valitusta paikasta. Seuraavalta lieltä heittää taas avannut pari ja väylää jatketaan vuorotellen kunnes väylä on pelattu loppuun. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän ja parillinen vastaavasti parilliset väylät.

- Kajsa

Share

What would you like to share?