Login
Junioreiden SM-karsinnat 2023 #7 - Lappeenranta + Imatra  07/01/23-07/02/23

Sateella pelaaminen, säännöt ja etiketti

07/01/23

Tänään koettiin iltapäivästä rankkaa sadetta, ja huomisten kierroksien aikana tilanne varmasti toistuu, tässä siis muutama asia jotka kannattaa ja myöskin tulee ottaa huomioon pelatessa.

  • Sateen ei tulisi vaikuttaa pelaamiseen nopeuttavasti, eikä varsinkaan hidastavasti!
    • Ottakaa teille sääntöjen puitteissa suotu aika. On täysin turha lähteä hätiköimään tai panikoimaan märässä kelissä turhaan. Sellaista tilannetta ei esimerkiksi saa tapahtua, että lähdetään kiirehtimään oman rymän edelle väylää piktin, kun toisilla on vielä suoritukset taempana suorittamatta!
  • Kirjaaminen täytyy olosuhteista riippumatta suorittaa sääntöjen vaatimalla tavalla! 
    • Vaikka kuinka paljon sataisi vettä, tulee kirjaaminen suorittaa määritetyllä tavalla, joka väylän päätteeksi. Jos kirjaamisessa ilmenee jotain ongelmaa, silloin täytyy olla välittömästi yhteydessä kilpailun TD:seen.
  • Muistakaa että te itse ryhmän sisällä tuomitsette toinen toisianne, jos joku tekee rikkeen, siitä tulee mainita. Sama pätee myös siinä, että jos joku tilanne on epäselvä koko ryhmän täytyy mennä tilanne varmistamaan!
  • Jos ette esimerkiksi ole varmoja siitä, menikö kiekko OB-alueelle, pelaajalla on oikeus ilmoittaa ottavansa varaheitto, ja sen jälkeen menette ryhmänä varmistamaan, että oliko kiekko pelissä vai ei. Jos kiekko oli pelissä, varaheitolla ei ole merkitystä ja peli jatkuu alkuperäisestä paikasta, jos alkuperäinen heitto olikin OB-alueella, tulee peliä jatkaa OB-säännön mukaan siitä, tai DZ:lta.

Ottakaa sateenvarjot, paljon pyyhkeitä ja kaikista eniten positiivistä kisamieltä huomiselle mukaan!

Share

What would you like to share?