Login
  • Comment: DIF RYn lisenssittömät ja kaikille avoimet viikkokisat. Tervetuloa.

    Free discgolfmetrix.com is used


     User statistics 
     | 
     Show presenter
     | 
    Show pdf 

    Results will be updated every 30 seconds!


    HUOMIO

    Suomen fribeegolfliiton 27.3.2021 antamien ohjeiden mukaan DIF ry:n Talvisarja 2021 on (sanktioimattoman kilpailuna) keskeytetty. DIF:in viikkokisat palaavat myöhemmin keväästä alkavana Kesäsarjana.

     


    KISAINFO

    Vuoden 2021 talvikauden lisenssitön ja kaikille avoin viikkokisojen sarja käynnistyy Sunnuntaina 10.1.2021. Kisoja pelataan joka viikko sunnuntaisin, huhtikuun loppuun saakka. Kaikki voivat tulla rohkeasti mukaan iästä, sukupuolesta tai taitotasosta riippumatta! Viikkokisat ovat hyvänmielen kisoja ja hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja :)

    Talvisarjaa pelataan Huuhanmetsän DGP:n 21-väyläisellä Talvi-layoutilla.

    Aika: Sunnuntaisin 10.1.2021 - 25.4.2021, klo 10.00
    Osallistumismaksu: Ei ole, kisat ovat ilmaiset kaikille.
    Holaripotti: Ei kerätä.

    Luokat:

    • yli 935 (metrix rating: 935+)
    • alle 935 (metrix rating: 900-935)
    • alle 900 (metrix rating: 850-900)
    • alle 850 (metrix rating: 800-850)
    • alle 800 (metrix rating: -800)

    Talvisarjassa ei kilpailla sarjapisteistä, vaan jokainen ryhmä kisaa keskenään bagtageista.

    Osakilpailuihin voi osallistua maksimissaan 84 pelaajaa. Ilmoittautuminen tapahtuu Metrix-järjestelmässä. Rekisteröityminen aukeaa kisaa edeltävänä maanantaina ja se on auki kisapäivään klo 9.00:aan, tai kunnes kisa täyttyy. Ryhmät julkistetaan mahdollisimman pian ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen.

    Lähtöväylät

    Lähtöväylät ovat pääsaantöisesti samat kuin mikä on Ryhmän numero (kisan sivulla ylälaidassa kisan ajankohdan ja paikan yhteydestä löytyvä "näytä ryhmä"). Jos Metrix-järjestelmän "ryhmät" -sivulla ryhmän numeron perässä on sulkeissa numero, esim. 16(24) niin jälkeimmäinen numero kertoo aloitusväylän: ryhmä 16 aloittaa väylältä 24.

    Pelaajakokoukset

    Pelaajakokouksia ei osakilpailuissa järjestetä. Pelaajien tulee mennä itsenäisesti lähtöväylilleen suorittamaan lämmittelyt ja heittää aloitusheitot klo 10. Ratojen lähellä on paikkoja, joissa voi lämmittelyheittoja tehdä turvavälit ja ajankohtaiset terveysviranomaisten suositukset muistaen.

    Pelaajakokouksen puuttuessa metrixin kautta lähetettävässä Pelaajainfo -sähköpostissa ilmoitetaan Kilpailun johtajan (TD, tournament director) nimi sekä puhelinnumero. Kilpailun johtaja on harjoitusalueiden läheisyydessä muistuttamassa turvaväleistä ja ohjaamassa pelaajia lähtöväylilleen. TD ratkoo kisan aikana ilmenevät sääntöjen tulkinnasta tulevat ristiriitatilanteet sekä tekee päätöksen kisan keskeyttämisestä (mikäli esim. ukkosrintama tulee radan ylle).


    TALVIPELAAMINEN

    Pressujen käyttö

    Huuhanmetsän radan teepaikat ovat pressutettuja ja tarkoituksena on suojata teepaikkoja lumelta, jotta talvella vippailu olisi mukavampaa.. Muistutukseksi ohjeet pressujen kanssa toimimisesta.

    1. Älä heitä pressun päältä.
    2. Avaa pressu kävelemättä päältä, nastakengät saattavat tehdä pahaa jälkeä pressun pintaan
    3. Suojaa heittopaikka pressulla heiton jälkeen VAIKKA takana tulisi porukkaa. Lumisateessa pressun ei tarvitse olla auki montaa minuuttia ennen kuin heittopaikan pintaan tule lumikerros. Muista myös, että jotkut takana tuleva eivät välttämättä kierrä samaa lenkkiä kuin sinä ja pelikaverit (älä luota siihen, että jokainen aukaisemasi teepaikka saa pressun suojan)
    4. Jos pressun päällä on paino, nosta se siihen takaisin. Paino estää pressua lähtemästä "lentoon".
    5. Jos pressu on jäätynyt kiinni teepaikkaan ÄLÄ REVI pressua väkisin irti vaan heitä heittopaikan edestä tai vierestä.
    6. Jos heittopaikka on auki ja pressu rullattuna tiukasti, älä sulje teepaikkaa pressulla vaan jätä se auki.

    Jos huomaat kiertäessäsi heittopaikan jääneen auki, laitathan sen kiinni.

    Kiekkojen narut

    Kiekkojen löytämisen helpottamiseksi kiekkoon kannattaa teipata naru: esim pohjaan teipattu 1-1,5m mittainen (ohut) lahjanaru jää usein lumen pinnalle esille, kun kiekko uppoaa lumihankeen. Mitä nopeammin keikot löytyvät, sitä sujuvampaa pelaaminen on.

    Kadonnut kiekko (lost disc)

    Talvella pelatessa, kun on paljon lunta, on hyvä muistaa kiekkojen uppoavan (ja katoavan) helposti lumeen. Kiekkoa etsiessä on syytä muistaa kolmen minuutin sääntö ja KAIKKIEN ryhmäläisten tulee osallistua kiekon etsintään. Kadonneen kiekon osalta noudatetaan normaalia sääntöä sillä poikkeuksella, että hankeen hävinneen kiekon (lost disc) peliä ei tarvitse jatkaa edelliseltä heittopaikalta vaan RYHMÄN kanssa arvioidaan ja päätetään mistä kiekko katosi, ja seuraava heitto lähtee siitä kohtaa.


    KORONAINFO

    Suomen terveysviranomaiset sekä aluehallintovirastot ovat antaneet määräyksiä joiden mukaan yleisötilaisuuksien ja yleisien kokouksien järjestäminen on sallittu ainoastaan tietyin edellytyksin. Sisätiloissa sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia joihin osallistuu alle kaksikymmentä (20) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 (päivitetty 11.2.2021) antamaa ohjetta. Näissä ohjeissa painotetaan hyvää käsi-, niistämis- ja yskimishygieniaa, riittäviä välimatkoja sekä kasvosuojaimen käyttöä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

    Suomen Frisbeegolfliitto (SFL) on ohjeistanut kilpailujen järjestäjiä ja kilpailijoita miten pelata turvallisesti korona-aikana. Pelaajien tulee tutustua SFLn ohjeisiin ja noudattaa niitä kilpailun aikana.

    Viikkokilpailut eivät ole lähtökohtaisesti yleisötilaisuus tai yleinen kokous vaan se on urheilukilpailu, ilman yleisöä. Vaikka viikkokisat pelataan ulkona, ei se tapahdu rajatulla alueella vaan rata on avoimesti luonnossa ja radan laajuutta tarkastellaankin neliökilometrissä (ei esim. 100x100m alueena). Pelaajat liikkuvat radalla pienissä ryhmissä (4 pelaaja tai alle) ja pelaajaryhmien välillä on yleensä useiden kymmenien metrien välimatkat. Tämä ei kuitenkaan muuta hyvän käsi-, niistämis- ja yskimishygienian, välimatkojen pitämisen ja kasvosuojainten käytön tärkeyttä.

    • Riskiryhmään kuuluvien henkilöiden tulee harkita kisaan osallistumiseen liittyviä mahdollisia riskejä: järjestäjä ei suosittele osallistumista vaan vastuu osallistumisesta onkin loppukädessä henkilöllä itsellään
    • Kilpailijan ei tule osallistua kilpailuun mikäli hänellä on minkäänlaisia koronaan viittaavia oireita (oli se sitten pieni flunssa tai vilustuminen)
    • Kättelyitä, yläviitosia, nyrkin yhteen iskemisiä tai muita fyysisiä kontakteja on vältettävä kierroksen/kilpailun aikana: kyse on koronatilanteen vaatimasta korostetusta hygieniasta.
    • Toisten pelivälinettä ei saa nostella, vaan kukin kilpailija huolehtii omista välineistään: tällä pyritään vähentämän koronaviruksen leviämistä pintojen välityksellä.
    • Kilpailijoiden on (pienryhmissä, että muutenkin) pidettävä turvavälejä mikäli se on mahdollista.
    • Kilpailijoiden suositellaan käyttävän kasvosuojaimia kilpailun aikana, paitsi silloin, kun kilpailija on heittovuorossa.
    • Kilpailijoiden tulee tuoda omat käsidesit, sillä radalla ei ole käsienpesun mahdollisuutta.
    • Kilpailu käynnistetään yhteislähdöllä, jolloin kilpailijat ovat levittäytyneenä ympäri rataa pienryhmiin. Pelaajien tulee mennä omatoimisesti aloitusväylille. ns. "Sudden Death" ratkaisupelejä ei pelata, eikä pelaajien siten tarvitse kokoontua kisan jälkeen: näiden tarkoituksena on välttää pelaajien kokoontumista "väärällä" tavalla liian tiiviisti liian pienelle alueelle
    • Pelaajia muistutetaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi: ei fyysistä kontaktia toiseen kierroksen aikana, ei nostella turhaan muiden kiekkoja tai tavaroita jne. Jokaisella pelaajalla on koronaepidemian aikana velvollisuus muistuttaa tarvittaessa muita ryhmässä kulkevia pelaajia turvaväleistä sekä hyvästä hygieniasta.

    Linkkejä korona-ajan ohjeistukseen:

     

    Share

    What would you like to share?