Login


  KISAINFO

  Vuoden 2021 talvikauden lisenssitön ja kaikille avoin viikkokisojen sarja käynnistyy Sunnuntaina 10.1.2021. Kisoja pelataan joka viikko sunnuntaisin, huhtikuun loppuun saakka. Kaikki voivat tulla rohkeasti mukaan iästä, sukupuolesta tai taitotasosta riippumatta! Viikkokisat ovat hyvänmielen kisoja ja hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja :)

  Talvisarjaa pelataan Huuhanmetsän DGP:n 21-väyläisellä Talvi-layoutilla.

  Aika: Sunnuntaisin 10.1.2021 - 25.4.2021, klo 10.00
  Osallistumismaksu: Ei ole, kisat ovat ilmaiset kaikille.
  Holaripotti: Ei kerätä.

  Luokat:

  • yli 935 (metrix rating: 935+)
  • alle 935 (metrix rating: 900-935)
  • alle 900 (metrix rating: 850-900)
  • alle 850 (metrix rating: 800-850)
  • alle 800 (metrix rating: -800)

  Talvisarjassa ei kilpailla sarjapisteistä, vaan jokainen ryhmä kisaa keskenään bagtageista.

  Osakilpailuihin voi osallistua maksimissaan 84 pelaajaa. Ilmoittautuminen tapahtuu Metrix-järjestelmässä. Rekisteröityminen aukeaa kisaa edeltävänä maanantaina ja se on auki kisapäivään klo 9.00:aan, tai kunnes kisa täyttyy. Ryhmät julkistetaan mahdollisimman pian ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen.

  Lähtöväylät

  Lähtöväylät ovat pääsaantöisesti samat kuin mikä on Ryhmän numero (kisan sivulla ylälaidassa kisan ajankohdan ja paikan yhteydestä löytyvä "näytä ryhmä"). Jos Metrix-järjestelmän "ryhmät" -sivulla ryhmän numeron perässä on sulkeissa numero, esim. 16(24) niin jälkeimmäinen numero kertoo aloitusväylän: ryhmä 16 aloittaa väylältä 24.

  Pelaajakokoukset

  Pelaajakokouksia ei osakilpailuissa järjestetä. Pelaajien tulee mennä itsenäisesti lähtöväylilleen suorittamaan lämmittelyt ja heittää aloitusheitot klo 10. Ratojen lähellä on paikkoja, joissa voi lämmittelyheittoja tehdä turvavälit ja ajankohtaiset terveysviranomaisten suositukset muistaen.

  Pelaajakokouksen puuttuessa metrixin kautta lähetettävässä Pelaajainfo -sähköpostissa ilmoitetaan Kilpailun johtajan (TD, tournament director) nimi sekä puhelinnumero. Kilpailun johtaja on harjoitusalueiden läheisyydessä muistuttamassa turvaväleistä ja ohjaamassa pelaajia lähtöväylilleen. TD ratkoo kisan aikana ilmenevät sääntöjen tulkinnasta tulevat ristiriitatilanteet sekä tekee päätöksen kisan keskeyttämisestä (mikäli esim. ukkosrintama tulee radan ylle).


  TALVIPELAAMINEN

  Pressujen käyttö

  Huuhanmetsän radan teepaikat ovat pressutettuja ja tarkoituksena on suojata teepaikkoja lumelta, jotta talvella vippailu olisi mukavampaa.. Muistutukseksi ohjeet pressujen kanssa toimimisesta.

  1. Älä heitä pressun päältä.
  2. Avaa pressu kävelemättä päältä, nastakengät saattavat tehdä pahaa jälkeä pressun pintaan
  3. Suojaa heittopaikka pressulla heiton jälkeen VAIKKA takana tulisi porukkaa. Lumisateessa pressun ei tarvitse olla auki montaa minuuttia ennen kuin heittopaikan pintaan tule lumikerros. Muista myös, että jotkut takana tuleva eivät välttämättä kierrä samaa lenkkiä kuin sinä ja pelikaverit (älä luota siihen, että jokainen aukaisemasi teepaikka saa pressun suojan)
  4. Jos pressun päällä on paino, nosta se siihen takaisin. Paino estää pressua lähtemästä "lentoon".
  5. Jos pressu on jäätynyt kiinni teepaikkaan ÄLÄ REVI pressua väkisin irti vaan heitä heittopaikan edestä tai vierestä.
  6. Jos heittopaikka on auki ja pressu rullattuna tiukasti, älä sulje teepaikkaa pressulla vaan jätä se auki.

  Jos huomaat kiertäessäsi heittopaikan jääneen auki, laitathan sen kiinni.

  Kiekkojen narut

  Kiekkojen löytämisen helpottamiseksi kiekkoon kannattaa teipata naru: esim pohjaan teipattu 1-1,5m mittainen (ohut) lahjanaru jää usein lumen pinnalle esille, kun kiekko uppoaa lumihankeen. Mitä nopeammin keikot löytyvät, sitä sujuvampaa pelaaminen on.

  Kadonnut kiekko (lost disc)

  Talvella pelatessa, kun on paljon lunta, on hyvä muistaa kiekkojen uppoavan (ja katoavan) helposti lumeen. Kiekkoa etsiessä on syytä muistaa kolmen minuutin sääntö ja KAIKKIEN ryhmäläisten tulee osallistua kiekon etsintään. Kadonneen kiekon osalta noudatetaan normaalia sääntöä sillä poikkeuksella, että hankeen hävinneen kiekon (lost disc) peliä ei tarvitse jatkaa edelliseltä heittopaikalta vaan RYHMÄN kanssa arvioidaan ja päätetään mistä kiekko katosi, ja seuraava heitto lähtee siitä kohtaa.


  KORONAINFO

  Suomen hallitus ja terveysviranomaiset ovat päättäneet, että urheilukilpailuja voidaan järjestää aiemmin keväällä ja kesällä 2020 annettuja ohjeita (koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi) noudattaen. Kisat voidaan perua mikäli Viranomaisten tai Kuopion kaupungin ohjeet muuttuvat.

  Koronavirusepidemian ollessa ajankohtainen, viranomaisohjeita noudatetaankin viikkokisoissa seuraavasti:

  • Pelaajakokouksia ei pidetä: tällä varmistetaan se, että väkeä ei kokoonnu liian tiivisti liian pienelle alueelle.
  • Osakilpailut käynnisteään aina yhteislähdöllä, jossa pelaajaryhmät (4hlö per ryhmä) ovat levittäytyneet radan eri väylille. Pelaajia ohjeistetaan menemään omatoimisesti aloitusväylilleen.
  • Pelaajien ei tule osallistua kilpailuun MIKÄLI PELAAJALLA ON MINKÄÄNLAISIA SAIRAUDEN OIREITA (oli se sitten normaali flunssanpoikanen tai vilustuminen).
  • Riskiryhmiin kuuluvien tulisi harkita kisaan osallistumiseen liittyviä riskejä: vastuu osallistumisesta on loppukädessä pelaajalla itsellään.
  • Pelaajia muistutetaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi: ei fyysistä kontaktia toiseen kierroksen aikana, ei nostella turhaan muiden kiekkoja tai tavaroita jne. Jokaisella pelaajalla on koronaepidemian aikana velvollisuus muistuttaa tarvittaessa muita ryhmässä kulkevia pelaajia turvaväleistä sekä hyvästä hygieniasta.
  • ns. "Sudden Death" ratkaisupelejä ei pelata, eikä pelaajien siten tarvitse kokoontua kisan jälkeen

  Linkkejä korona-ajan ohjeistukseen:

   

  Free discgolfmetrix.com is used


   User statistics 
   | 
   Show presenter
   | 
  Show pdf 

  Results will be updated every 30 seconds!

  Share

  What would you like to share?