Login
Koli Open 2022  08/20/22 10:00

 

YHTEISTYÖSSÄ

               

KOLI OPEN 2022 | SFL-ERILLISKILPAILU | PDGA C-TIER | LA 20.8.2022 | KOLISKI DISC GOLF, LIEKSA, FINLAND


KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/-OHJEET

- Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan järjestävän seuran (Joen Liitokiekko ry) ilmoittamaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kilpailun järjestäjälle koronatapauksiin liittyen: Tarvittaessa ohjeet julkaistaan kilpailun uutisissa ja linkki lisätään tähän.

- Tärkeimmät huomioitavat asiat tällä hetkellä:

 • Osallistuthan kilpailuihin vain terveenä - kiitos!

- Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

- SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla: https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

- Kilpailun järjestävä seura seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita


1.) YLEISTÄ

Joen Liitokiekko ry järjestää Koli Open 2022 -kilpailun lauantaina 20.8.2022 KoliSki Disc Golfin radalla (osoite: Rantatie 27, 83960 Koli).

- Kilpailun pääyhteistyökumppaneina toimivat: KoliSki Disc Golf, Break Sokos Hotel Koli, Prisma Joensuu ja PKO

- Kilpailussa pelataan kaksi kierrosta (2 x 18 väylää) ja virallinen kilpailupäivän aikataulu ja radan säännöt sekä kaikki muutkin kilpailuinfot löytyvät alempaa tältä sivulta.

- Pelattavia kilpailuluokkia on yhteensä kuusi (MPO, FPO, MA3, FA3, MJ15, FJ15) ja kukin luokka pelataan, jos siinä on yksikin osallistuja (”Pros-Playing-Am” on voimassa amatööriluokissa pl. junioriluokat).

- Kilpailun osallistujilta vaaditaan SFL:n kilpailulisenssi (ulkomaiset pelaajat: PDGA-jäsenyys).

- Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

- Kilpailuun liittyviä linkkejä:


2.) ILMOITTAUTUMINEN

- Kilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kahdessa eri vaiheessa, mukaan maksimissaan 90 pelaajaa (joista 8 villiä korttia).

- Ensimmäisessä ilmoittautumisvaiheessa käytössä ovat myös luokkakohtaiset kiintiöt ja PDGA-ratingrajat PRO-luokissa (MPO, FPO) seuraavasti:

MPO (1. vaiheen kiintiö: max 34 pelaajaa | 1. vaiheen rating -raja: PDGA-rating vähintään 900)

FPO (max 8 pelaajaa | 1. vaiheen rating -raja: PDGA-rating vähintään 775)

MA3 (max 20 pelaajaa)

FA3 (max 6 pelaajaa)

MJ15 (max 12 pelaajaa)

FJ15 (max 2 pelaajaa)

- Villikorttivaraus (8)

Ilmoittautumisen 1. vaihe alkaa Disc Golf Metrixissä torstaina 14.7. klo 21:00.

Huomaathan, että SFL-lisenssin ja PDGA-jäsenyyden on oltava voimassa ilmoittautumishetkellä.

- Vapaamuotoiset ”Villi kortti” -hakemukset (8 paikkaa jaossa) tulee toimittaa kilpailun TD:lle sähköpostitse viimeistään 10.8. mennessä.

- Kaikki Ilmoittautumisvaiheet ja osallistumismaksujen takarajat löytyvät oheisesta taulukosta.

Vaihe Alkaa Päättyy Osallistumismaksun tulee näkyä tilillä / Maksamattomat poistetaan
1 To 14.7. klo 21:00 Ke 3.8. klo 23:59 Pe 5.8. | Huom! 1. vaiheen ilmonneiden jatkoaika ma 8.8. asti --> heinäkuun puolella ilmonneet maksamattomat poistettu 8.8. klo 21:58.
2 La 6.8. klo 21:00 Ke 10.8. klo 23:59 Pe 12.8.
3 * To 11.8. klo 00:00 Ti 16.8. klo 23:59 Ke 17.8.

* 3. vaihe: 10.8. lisätty 3. ja viimeinen ilmoittautumisvaihe. Kts. taulukko.


3.) OSALLISTUMISMAKSU

- Osallistumismaksu on kaikissa PRO-luokissa 30 Eur ja kaikissa AM/JR-luokissa 20 Eur.

- Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitettä: 3065

- Jos maksajana on joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com

Maksujen tulee näkyä Joen Liitokiekon tilillä aina ko. ilmoittautumisvaiheen mukaisena tarkistuspäivänä (kts. taulukko tämän infosivun kohdasta 2), jonka jälkeen maksamattomat poistetaan kilpailusta ja pelaajia nousee jonosta kisaan mukaan. Huomioithan maksujen mahdolliset pankkiviiveet - kiitos!

- Huom! Jos olet jonossa kilpailuun, niin ethän maksa vielä osallistumismaksua. Eli osallistumismaksu tulee maksaa vasta siinä vaiheessa, kun paikka kilpailussa on varmistunut.


4.) PALKINNOT

PRO-luokat:

- Payout 70 % osallistumismaksuista PDGA Europen top-25 % -payouttaulukon mukaisesti.

- Lisäksi MPO- ja FPO-luokkien palkintopottiin lisätään ylimääräistä palkintorahaa yhteensä 500 Eur, joka jaetaan seuraavasti:

 • MPO: 1. sija = 180 Eur, 2. sija = 120 Eur, 3. sija = 70 Eur, 4. sija = 30 Eur
 • FPO: 1. sija = 70 Eur, 2. sija = 30 Eur

- Alustava payout ilmoitetaan viimeistään kilpailuviikolla lopullisen pelaajamäärän varmistuttua.

- PRO-luokissa palkinnoille päässeillä amatööreillä on mahdollisuus rahapalkinnon vaihtamiseen lahjakortiksi, mutta lahjakortin arvo on tällöin SFL:n ohjeistuksen mukaisesti enintään 120 Eur.

AM-/JR-luokat:

- Osallistumismaksuista noin 50 % käytetään palkintolahjakortteihin ja muistopalkintoihin seuraavasti:

 • Mikäli kilpailuluokassa on 1-3 pelaajaa, niin tällöin luokassa on vain muistopalkinnot.
 • Mikäli kilpailuluokassa on >= 4 pelaajaa, niin tällöin kärkisijoille palkinnoiksi myös lahjakortteja, siten että 50 % palkinto-osuus toteutuu (lahjakortin max arvo 40 Eur). Palkittavat sijaluvut ilmoitetaan viimeistään kilpailuviikolla lopullisen pelaajamäärän varmistettua.

- Lahjakorttipalkintojen osalta kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Discraftstore ja Powergrip, joten lahjakortin voittaneet voivat valita palkintonsa näistä jompaan kumpaan.

Kaikki luokat:

- Jokaisen luokan top-3:lle muistopalkintoina: 1. sija: Kiekko kilpailun logolla | 2. ja 3. sija: Markkeri kilpailun logolla

Ohjeet palkintojen lunastamiseen (rahat/lahjakortit):

- Julkaistaan kilpailu-uutisissa lauantai-iltana 20.8. kuten myös lopullinen payout: (Linkki täydennetään tähän.)

- Palkintojen verotus: Joen Liitokiekko ry ilmoittaa pelaajan kilpailupalkinnon tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkinnon maksamisesta, mikäli kilpailupalkinnon arvo on suurempi kuin 100 Eur. Tässä tapauksessa palkinnon vastaanottamista varten pelaajan on ilmoitettava henkilötunnuksensa kilpailun järjestäjälle sähköpostitse. Pelaaja voi myös kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa, jolloin palkintoa tarjotaan tuloslistassa seuraavana olevalle. Henkilötietoja ei säilytetä Tulorekisteri-ilmoituksen jälkeen.

 

HOLARIT, CTP-KISAT, ARVONNAT

KoliSki -oheiskilpailut:

 • Kaikille Hole in One:n heittäneille palkintona KoliSki-kausikortti talvelle 2022-2023!
 • CTP-kilpailu #10-väylällä: Kilpailun aikana lähimmäksi tolppaa heittäneelle S-ryhmän lahjakortti - 150 Eur!

Joen Liitokiekko -oheiskilpailut/arvonnat:

 • Molemmilla kierroksilla erillinen CTP-kilpailu väylällä #16 - voittajille Clash Discs -kiekko Koli Open 2022 -stämpillä.
 • Arvonnat kaikki osallistujien kesken:
  • 2 kpl Clash Discs -kiekko Koli Open 2022 -stämpillä.
  • 4 kpl minikiekkoja Koli Open 2022 -stämpillä.

5.) AIKATAULU

Huom! Oheinen aikataulu on toistaiseksi alustava, virallinen aikataulu vahvistetaan ilmoittautumisen päätyttyä noin viikkoa ennen kilpailua.

8:45 - 9:30 Ilmoittautumisen vahvistaminen TD:n päivystyspisteellä (Rinnetupa).

Siirtymä lähtöväylälle omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää. Kaikki pelaajat ilmoittautuvat päivystyspisteellä, ryhmän ensimmäisenä mainittu saa mukaansa paperisen tuloskortin.

10:00 - n. 12:30    1. kierros

n. 12:30 - 13:30   Tauko

Siirtymä lähtöväylälle omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää. Ryhmän ensimmäisenä mainittu hakee paperisen tuloskortin TD:n päivystyspisteeltä (Rinnetupa).

14:00 - n. 16:30     2. kierros

n. 16:45 Palkintojenjako (heti kun tulokset on tarkistettu ja mahdolliset SD:t pelattu voitoista sekä 2. ja 3. sijojen muistopalkinnoista)


6.) CADDY BOOK

 

Rata

- Ratakartta ja väyläkohtaiset säännöt: Koli-Open-2022-KoliSki-Disc-Golf-ratakartta-ja-saannot-v09082022.pdf

- Pelataan edellisen kohdan dokumentissa ilmoitettujen sääntöjen mukaan (kaikki kori- ja tiipaikat ovat vakioita, mutta radalla sijaitsevien väyläopasteiden sääntöjä ei tule huomioida).

- Kaikki väyliltä mahdollisesti löytyvä vesi on ”tilapäistä vettä” ja ko. säännön mukaan toimitaan myös, mikäli kiekko päätyy muurahaiskekoon (tai kohdataan vaarallisia eläimiä/kasveja) eli siirrytään pelilinjalla taaksepäin lähimpään mahdolliseen pelattavaan paikkaan.

- Muistetaan myös ripeä pelaaminen (30 s. heittoaika) ja laitetaan 3 min etsintäaika heti käyntiin mahdollisen kadonneen kiekon tapauksessa. Jos kiekko katoaa, niin seuraava heitto heitetään edelliseltä heittopaikalta (tulokseen +1) (tai jatkaa voi niin halutessaan myös DZ:lta (+1), mikäli väylän säännöissä on DZ kadonneille kiekoille määritelty).

 

Tupakointisääntö

- Tässä kilpailussa (PDGA C-tier) tupakkatuotteiden käyttöä kierrosten aikana ei ole kielletty, mutta tupakointi on sallittua vain siirtymillä/odottaessa ja tämän tulee tapahtua riittävän syrjässä tiialueilta/väyliltä. Savun ei tule antaa häiritä muita pelaajia ja tumppeja tai mitään muutakaan roskia ei tietenkään saa heittää maahan. Em. kohtia rikkovaa rangaistaan sääntökirjan kohdan 812/C mukaan.

 

Tuloskirjanpito

- Kilpailussa käytetään kaksinkertaista kirjanpitoa (Metrix + paperinen tuloskortti). OMAT KYNÄT MUKAAN!

- Jokaiselle ryhmälle annetaan mukaan paperinen tuloskortti Metrixin ryhmätiedoissa ensin mainitulle pelaajalle.

- Kierroksen jälkeen jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.

Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.

- Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että paperinen tuloskortti täsmää Metrixin kanssa ja ryhmän pelaajista yksi käy palauttamassa paperisen tuloskortin.

- Mikäli kierroksella oli epäselvyyksiä (jos esim. käytettiin varaheittosarjaa, tms.), niin koko ryhmän tulee kuitenkin käydä TD:n päivystyspisteellä selvittämässä asia kierroksen jälkeen.

- Kierroksen aikana ryhmä sopii kirjaamisvuoroista tasapuolisesti keskenään, esim. ryhmässä kaksi pelaajaa tekee Metrix-kirjaukset puoliksi ja kaksi pelaajaa kirjaa tulokset puoliksi paperikorttiin.

 

Sudden Death

- SD-väylät ovat: #1, #16, #17, #18

- Ratkaistaan tarvittaessa kunkin luokan voittaja sekä muistopalkinnot sijoilla 2. ja 3. Virallisissa lopputuloksissa sijoitus sekä rahat/lahjakortit kuitenkin jaetaan 2. ja 3. sijan tasatulosten kesken.

- SD pelataan kilpailuoppaan sääntöjen mukaisesti (1.09/B).


7.) YHTEYSTIEDOT

Huom! Varmistathan ennen yhteydenottoa oikean vastuuhenkilön kilpailuorganisaatiosta - kiitos!

TD Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com (kilpailunjohtaja, perjantain parigolf, yhteistyökumppanit)

apu-TD Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (Metrix, Caddy Book, yhteistyökumppanit)

apu-TD Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com & joen.rahastonhoitaja@gmail.com (kaikki osallistumismaksuihin liittyvät asiat)

apu-TD Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com (yhteistyökumppanit)

Tervetuloa Kolille pelaamaan!

Sponsors

KoliSki Disc Golf
Break Sokos Hotel Koli
Prisma Joensuu
PKO

Share

What would you like to share?