Login
 • Date & time: 07/30/22 09:00
 • Location: Utra, Joensuu & Vanha Kaivos, Outokumpu
 • PDGA: Ratings
 • Comment: Pohjois-Karjalan suurin frisbeegolfkilpailu pelataan heinäkuun lopussa Joensuussa ja Outokummussa. 2 rataa - 4 lohkoa - 17 kilpailuluokkaa - max 288 pelaajaa! Tervetuloa kisoihin!

   

  SPONSORED BY


  SUSIRAJA OPEN 2022 SPONSORED BY CLASH DISCS | PDGA C-TIER | LA-SU 30.-31.7.2022 | JOENSUU & OUTOKUMPU, FINLAND


  KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT ERITYISJÄRJESTELYT/-OHJEET

  - Osallistuessaan kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan järjestävän seuran (Joen Liitokiekko ry) ilmoittamaa ohjeistusta sekä antaa automaattisesti vastuuvapauden kilpailun järjestäjälle koronatapauksiin liittyen: Ilmoitetaan ohjeet tarvittaessa lähempänä kilpailua ja linkki ohjeisiin lisätään tähän.

  - Suomen Frisbeegolfliiton (SFL) kaikki koronavirusinfo löytyy kootusti täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/koronavirusinfo/

  - SFL:n julistemuotoinen ohjeistus hygieeniseen toimintaan kilpailupaikalla (löytyy myös radan ilmoitustaululta / kisatoimistosta): https://frisbeegolfliitto.fi//wp-content/uploads/2020/05/SFL_julistepohja-kisapaikalle-A4.pdf

  - Kilpailun järjestävä seura seuraa ja noudattaa kaikessa toiminnassaan SFL:n seuroille tiedottamia ohjeita


  1.) YLEISTÄ

  - Joen Liitokiekko ry järjestää jälleen heinäkuun lopulla (30.-31.7.) Pohjois-Karjalan suurimman frisbeegolfkilpailun. Vuoden 2022 Susiraja Openin pääyhteistyökumppanina toimii Clash Discs ja kilpailussa on:

  • 2 rataa: Utran frisbeegolfrata (Joensuu) & Vanhan Kaivoksen frisbeegolfrata (Outokumpu)
  • 4 lohkoa - 17 kilpailuluokkaa - max 288 pelaajaa!

  - Kilpailussa pelataan yhteislähdöin kolme kierrosta (3 x 18 väylää) ja virallinen kilpailuviikonlopun aikataulu ja ratojen säännöt löytyvät alempaa tältä sivulta.

  - Pelattavia kilpailuluokkia on yhteensä 17 ja kukin luokka pelataan, jos siinä on yksikin osallistuja (”Pros-Playing-Am” on voimassa kaikissa muissa kuin junioriluokissa).

  - Kilpailun osallistujilta vaaditaan SFL:n kilpailulisenssi (ulkomaiset pelaajat: PDGA-jäsenyys) ja kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta.

  - Yksityiskohtaisemmat tiedot kilpailusta löytyvät tämän infosivun eri kohdista.

  - Kilpailuun liittyviä linkkejä:


  2.) KILPAILULUOKAT JA LOHKOJAKO

  Huom! Oheinen lohkojako on toistaiseksi alustava, virallinen lohkojako ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä lopullisen pelaajamäärän varmistuttua.

  LOHKO A | Ilmoittautuminen täällä >>

  • MPO - Pro Open
  • FPO - Pro Open Women

  LOHKO B | Ilmoittautuminen täällä >>

  • MP40 - Pro Master 40+
  • FP40 - Pro Master Women 40+
  • MP50 - Pro Master 50+
  • FP50 - Pro Master Women 50+
  • MP60 - Pro Master 60+

  LOHKO C | Ilmoittautuminen täällä >>

  • MA2 - Intermediate (rating < 935)
  • FA2 - Intermediate Women (rating < 825)
  • MJ18 - Junior 18
  • FJ18 - Junior Girls 18
  • MJ15 - Junior 15
  • FJ15 - Junior Girls 15

  LOHKO D | Ilmoittautuminen täällä >>

  • MA3 - Recreational (rating < 900)
  • FA3 - Recreational Women (rating < 775)
  • MA4 - Novice (rating < 850)
  • FA4 - Novice Women (rating < 725)

   

  Huom! Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13/B. | Huom! 12-vuotias voi pelata ilman vanhempaa/huoltajaa, mikäli täyttää kuluvan vuoden aikana 13 vuotta. Varmistettu tämä SFL:ltä.


  3.) ILMOITTAUTUMINEN

  - Kilpailuun otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilman erillisiä luokkakohtaisia kiintiöitä (lohkokiintiö: 72 pelaajaa), mukaan maksimissaan 288 pelaajaa (joista 12 villiä korttia, 3 per lohko).

  - 1. vaiheen ilmoittautuminen alkaa Disc Golf Metrixissä maanantaina 30.5. klo 21:00.

  Huomaathan, että SFL-lisenssin ja PDGA-jäsenyyden on oltava voimassa ilmoittautumishetkellä.

  - Ja kannattaa huomata, että tässä kilpailussa ilmoittaudutaan suoraan Metrixin lohkoihin (A, B, C, D) - linkit löytyvät mm. tämän infosivun kohdasta 2.

  - Vapaamuotoiset ”Villi kortti” -hakemukset (4 x 3 paikkaa jaossa) tulee toimittaa kilpailun TD:lle sähköpostitse viimeistään 15.7. mennessä.

  - Kaikki Ilmoittautumisvaiheet ja osallistumismaksujen takarajat löytyvät oheisesta taulukosta.

  Vaihe Alkaa Päättyy Osallistumismaksun tulee näkyä tilillä / Maksamattomat poistetaan
  1 Ma 30.5. klo 21:00 Ke 29.6. klo 23:59 Pe 1.7.
  2 Su 3.7. klo 21:00 Ke 13.7. klo 23:59 Pe 15.7.
  3 * - - -

  * 3. vaihe: Tarvittaessa avataan lyhyt jälki-ilmoittautuminen mikäli kilpailussa on 15.7. jälkeen vapaita paikkoja. Vaiheen käytännöistä ja aikataulusta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.


  4.) OSALLISTUMISMAKSU

  - Osallistumismaksu on kaikissa PRO-luokissa 30 Eur ja kaikissa AM/JR-luokissa 20 Eur.

  - Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitettä: 3078

  - Jos maksajana on joku muu kuin kilpailija itse, laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla osoitteeseen: sammy.pylkki@gmail.com

  Maksujen tulee näkyä Joen Liitokiekon tilillä aina ko. ilmoittautumisvaiheen mukaisena tarkistuspäivänä (kts. taulukko tämän infosivun kohdasta 3), jonka jälkeen maksamattomat poistetaan kilpailusta ja pelaajia nousee jonosta kisaan mukaan. Huomioithan maksujen mahdolliset pankkiviiveet - kiitos!

  - Huom! Jos olet jonossa kilpailuun, niin ethän maksa vielä osallistumismaksua. Eli osallistumismaksu tulee maksaa vasta siinä vaiheessa, kun paikka kilpailussa on varmistunut.


  5.) PALKINNOT

  PRO-luokat:

  - Payout 70 % osallistumismaksuista PDGA Europen top-25 % -payouttaulukon mukaisesti.

  - Lisäksi MPO- ja FPO-luokkien palkintopottiin lisätään ylimääräistä palkintorahaa yhteensä 550 Eur, joka jaetaan seuraavasti:

  • MPO: 1. sija = 160 Eur, 2. sija = 120 Eur, 3. sija = 90 Eur, 4. sija = 60 Eur, 5. sija = 30 Eur
  • FPO: 1. sija = 60 Eur, 2. sija = 30 Eur

  - Alustava payout ilmoitetaan viimeistään kilpailuviikolla lopullisen pelaajamäärän varmistuttua.

  - PRO-luokissa palkinnoille päässeillä amatööreillä on mahdollisuus rahapalkinnon vaihtamiseen lahjakortiksi, mutta lahjakortin arvo on tällöin SFL:n ohjeistuksen mukaisesti enintään 120 Eur.

  AM-/JR-luokat:

  - Osallistumismaksuista noin 50 % käytetään palkintolahjakortteihin ja muistopalkintoihin seuraavasti:

  • Mikäli kilpailuluokassa on 1-3 pelaajaa, niin tällöin luokassa on vain muistopalkinnot.
  • Mikäli kilpailuluokassa on >= 4 pelaajaa, niin tällöin kärkisijoille palkinnoiksi myös lahjakortteja, siten että 50 % palkinto-osuus toteutuu (lahjakortin max arvo 40 Eur). Palkittavat sijaluvut ilmoitetaan viimeistään kilpailuviikolla lopullisen pelaajamäärän varmistettua.

  - Lahjakorttipalkintojen osalta kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Discraftstore ja Powergrip, joten lahjakortin voittaneet voivat valita palkintonsa näistä jompaan kumpaan.

  Kaikki luokat:

  - Jokaisen luokan top-3:lle muistopalkintoina: 1. sija: Kiekko kilpailun logolla | 2. ja 3. sija: Markkeri kilpailun logolla

  Ohjeet palkintojen lunastamiseen (rahat/lahjakortit):

  - Julkaistaan kilpailu-uutisissa sunnuntai-iltana 31.7. kuten myös lopullinen payout: (Linkki täydennetään tähän.)

  - Palkintojen verotus: Joen Liitokiekko ry ilmoittaa pelaajan kilpailupalkinnon tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkinnon maksamisesta, mikäli kilpailupalkinnon arvo on suurempi kuin 100 Eur. Tässä tapauksessa palkinnon vastaanottamista varten pelaajan on ilmoitettava henkilötunnuksensa kilpailun järjestäjälle sähköpostitse. Pelaaja voi myös kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa, jolloin palkintoa tarjotaan tuloslistassa seuraavana olevalle. Henkilötietoja ei säilytetä Tulorekisteri-ilmoituksen jälkeen.

   

  HOLARIT, CTP-KISAT, ARVONNAT

  A.) Kaikista holareista (myös perjantain parigolfit) holaripalkinto: 20 Eur -lahjakortti (kts. ohjeet lahjakortin lunastamiseen ylempää tästä luvusta)

  B.) Clash Discs -CTP-kilpailut:

  • Jokaisella lohkolla oma CTP-kilpailu lauantaina Utran väylällä #17. Palkintona Clash Discs -kiekko. (Huom! Holari ei ole CTP, vaan holareista lahjakorttipalkinto.)
  • Jokaisella lohkolla oma CTP-kilpailu lauantaina Outokummun väylällä #12. Palkintona Clash Discs -kiekko. (Huom! Holari ei ole CTP, vaan holareista lahjakorttipalkinto.)

  C.) Arvontapalkinnot:

  - X kpl kiekkoja per lohko
  - X kpl markkereita per lohko


  6.) AIKATAULU

  Huom! Oheinen aikataulu/lohkojako on toistaiseksi alustava, virallinen aikataulu/lohkojako ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä lopullisen pelaajamäärän varmistuttua.

  LOHKO A: MPO, FPO

  LOHKO BMP40, FP40, MP50, FP50, MP60

  LOHKO C: MA2, FA2, MJ18, FJ18, MJ15, FJ15

  LOHKO D: MA3, FA3, MA4, FA4

   

  LAUANTAI 30.7.        
  YHTEISLÄHDÖT KLO LOHKO A LOHKO B LOHKO C LOHKO D
  9:00 UTRA OUTOKUMPU    
  12:00     UTRA OUTOKUMPU
  15:00 OUTOKUMPU UTRA    
  18:00     OUTOKUMPU UTRA
           
  SUNNUNTAI 31.7.        
  YHTEISLÄHDÖT KLO LOHKO A LOHKO B LOHKO C LOHKO D
  9:00   UTRA   OUTOKUMPU
  12:00 UTRA   OUTOKUMPU  

   

  Ohjeita:

  - Jokaisen pelaajan on vahvistettava ilmoittautuminen kisatoimistossa viimeistään 30 min ennen lauantain ensimmäistä kierrosta sekä myös 30 min ennen sunnuntain finaalikierrosta.

  - Lauantain toinen kierros:

  • Ryhmän ensimmäisenä mainittu hakee paperisen tuloskortin kisatoimistolta.
  • Ilmoitathan aina välittömästi lohkosta vastaavalle TD:lle, mikäli jätät kilpailun/kierroksen kesken.

  - Kaikki siirtymät lähtöväylälle omaan tahtiin, lämmittelypaikaksi suositellaan aloitusväylää (mikäli kuitenkin edellinen lohko on vielä pelaamassa, niin lämmittely/harjoittelu väylillä on tällöin kiellettyä).

  - Sunnuntaina palkintojenjaot lohkoittain kierroksen päätyttyä heti kun mahdolliset SD:t on pelattu voitoista sekä 2. ja 3. sijojen muistopalkinnoista.


  7.) CADDY BOOK

   

  Caddy Book: Julkaistaan noin 3-4 viikkoa ennen kilpailua.

  (Löytyy myös Metrixissä jokaisen lohkon/kierroksen kohdasta "Opas".)

   

  Lohkoista vastaavat TD:t

  LOHKO A

  • Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com
  • Maria Pääkkönen / p. 0400 862 716 / mpaakkonen98@gmail.com

  LOHKO B

  • Ville Nivalainen / p. 050 362 31 62 / ville.nivalainen@gmail.com
  • Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com

  LOHKO C

  • Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com

  LOHKO D

  • Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com
  • Roope Päivänurmi / p. 045 144 53 65 / rolle816@gmail.com

   

  Radat

   

  Utran frisbeegolfrata, Joensuu, Miilunpolttajantie 13:

  - Joensuulaista frisbeegolfhistoriaa huokuvan Utran frisbeegolfradan Susiraja Open 2022 -layoutin kaikki säännöt, kartta ja väyläopasteet löytyvät SO:n Caddy Bookista (luku 5) (pdf): Julkaistaan 3-4 viikkoa ennen kilpailua.

  - Alustavan suunnitelman mukaan: Pelataan vakioväylät #1 - #10 + nurmikentällä kaksi kilpailua varten rakennettavaa väylää + vakioväylät #12, #13, #14 (pidennettynä par 5 väyläksi, väylää #15 ei pelata), #16 - #18.

  - Layout Metrixissä >> (Linkki lisätään myöhemmin.)

  - Rataesittelyvideot vakioväylien (kuvattu 2019) osalta löytyvät JLK:n sivuilta. Huom! Näiden videoiden kuvaamisen jälkeen väylät #10 ja #11 ovat muuttuneet.

   

  Vanhan Kaivoksen frisbeegolfrata, Outokumpu, Kaivosmiehenpolku 2:

  - Uniikissa kaivosmiljöössä sijaitsevan Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradan kaikki säännöt, kartta ja väyläopasteet löytyvät SO:n Caddy Bookista (luku 6) (pdf): Julkaistaan 3-4 viikkoa ennen kilpailua.

  - Alustavan suunnitelman mukaan: Kilpailussa pelataan vakiolayoutia huomioiden muutamat kilpailua koskevat lisäykset/täsmennykset (vapautusalueita lisätty, 3 kpl DZ lisätty mandoille, #11 alun (/#8 lopun) OB-raja tolpitettu, #13 väylän taka-OB-raja on asfalttitie ja junarata-OB:n tapauksessa raja kulkee aina väylän puoleisessa kiskossa).

  - Layout Metrixissä >> (Linkki lisätään myöhemmin.)

  - Vuonna 2019 kuvattu rataesittelyvideo löytyy tästä.

   

  Tuloskirjanpito

  - Kilpailussa käytetään kaksinkertaista kirjanpitoa (Metrix + paperinen tuloskortti). OMAT KYNÄT MUKAAN!

  - Jokaiselle ryhmälle annetaan mukaan paperinen tuloskortti Metrixin ryhmätiedoissa ensin mainitulle pelaajalle.

  - Kierroksen jälkeen jokaisen kilpailijan on allekirjoitettava tuloksensa Metrixissä tai pyydettävä TD:tä kuittaamaan tulosrivi.

  - Tuloksen allekirjoittaminen Metrixissä = tuloskortin palautus. Allekirjoittamaton tulosrivi tulkitaan palauttamatta jätetyksi tuloskortiksi, josta rangaistus on kaksi heittoa.

  - Kierroksen jälkeen ryhmän tulee yhdessä varmistaa, että paperinen tuloskortti täsmää Metrixin kanssa ja ryhmän pelaajista yksi käy palauttamassa paperisen tuloskortin.

  - Mikäli kierroksella oli epäselvyyksiä (jos esim. käytettiin varaheittosarjaa, tms.), niin koko ryhmän tulee kuitenkin käydä TD:n päivystyspisteellä selvittämässä asia kierroksen jälkeen.

  - Kierroksen aikana ryhmä sopii kirjaamisvuoroista tasapuolisesti keskenään, esim. ryhmässä kaksi pelaajaa tekee Metrix-kirjaukset puoliksi ja kaksi pelaajaa kirjaa tulokset puoliksi paperikorttiin.

   

  Alle 13-vuotiaat pelaajat

  - Kaikilla alle 13-vuotiailla pitää aina olla vanhempi tai huoltaja mukana kierroksella riippumatta siitä missä luokassa he pelaavat. Yksi vanhempi tai huoltaja voi olla vastuussa useammasta samassa ryhmässä pelaavasta lapsesta, jos kaikki vanhemmat/huoltajat näin yhdessä sopivat ennen kierroksen alkamista. Lisätietoja kilpailuoppaan kohdassa 1.13/B. | Huom! 12-vuotias voi pelata ilman vanhempaa/huoltajaa, mikäli täyttää kuluvan vuoden aikana 13 vuotta. Varmistettu tämä SFL:ltä.

   

  Mandot ja Drop Zonet, ym.

  - Kaikille niille väylille, joilla on mando, mutta ei DZ:ää tai DZ on yli 10 metrin päässä mandosta (tai väylällä jokin muu ns. "paikallisääntö"), on haettu kilpailuun poikkeuslupa PDGA:lta (waiverit OK XX.X.2022).

  Havainnekuva mandolinjoista JLK:n kilpailuissa kaudesta 2022 alkaen (pdf) >>

   

  Tupakoinnista...

  - Tässä kilpailussa (PDGA C-tier) tupakkatuotteiden käyttöä kierrosten aikana ei ole kielletty, mutta tupakointi on sallittua vain siirtymillä/odottaessa ja tämän tulee tapahtua riittävän syrjässä tiialueilta/väyliltä. Savun ei tule antaa häiritä muita pelaajia ja tumppeja tai mitään muutakaan roskia ei tietenkään saa heittää maahan. Em. kohtia rikkovaa rangaistaan sääntökirjan kohdan 812/C mukaan.


  8.) YHTEYSTIEDOT

  Huom! Varmistathan ennen yhteydenottoa oikean vastuuhenkilön kilpailuorganisaatiosta - kiitos!

  TD Sammy Pylkki / p. 0400 293 658 / sammy.pylkki@gmail.com (kaikki osallistumismaksuihin liittyvät asiat)

  apu-TD Antti Ylönen / p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com (Metrix, Caddy Book, yhteistyökumppanit)

  apu-TD Anssi Liimatta / p. 040 723 97 26 / anssi@ana-sport.com (yhteistyökumppanit)

  apu-TD Pasi Piironen / p. 050 531 89 22 / ppiironen@gmail.com (yhteistyökumppanit)

  apu-TD Ville Nivalainen / p. 050 362 31 62 / ville.nivalainen@gmail.com

  apu-TD Roope Päivänurmi / p. 045 144 53 65 / rolle816@gmail.com

  apu-TD Maria Pääkkönen / p. 0400 862 716 / mpaakkonen98@gmail.com


  9.) HARJOITTELU, LÄMMITTELY, KISATOIMISTOT

  Utra, Joensuu:

  • Rata on varattu vain kilpailijoille perjantaista sunnuntaihin 29.-31.7.
  • Perjantai on virallinen harjoittelupäivä ja tällöin pelataan myös kaikille avoin parigolf.
  • Lisäksi em. aikana kilpailua varten on varattu myös hiekkakenttä (lämmittely-/harjoittelualue) sekä Ahdinpuiston nurmikenttä (lisäväylät).
  • Kisatoimisto Utrassa: Katos/teltta hiekkakentällä.

  Vanha Kaivos, Outokumpu:

  • Rata on varattu vain kilpailijoille perjantaista sunnuntaihin 29.-31.7.
  • Perjantai on virallinen harjoittelupäivä ja tällöin pelataan myös kaikille avoin parigolf.
  • Lisäksi em. aikana kilpailua varten on varattu myös hiekkakenttä (lämmittely-/harjoittelualue), joka sijaitsee kiekon heiton päässä #1:n tiiltä vasempaan.
  • Kisatoimisto Outokummussa: Sijainti ilmoitetaan myöhemmin.
  • Sisä-/WC-tilat auki: la klo 8 - n. 21 & su klo 8 alk.
  • Vesipiste ulkotiloissa: Malmitalon seinässä vesihana

  10.) MAJOITUS- JA RUOKAILUTARJOUKSET

   

  MAJOITUKSET

  • Original Sokos Hotel Vaakuna -kilpailutarjous ajalle 29.-31.7.2022:
   • Tarjoushuonekiintiö voimassa 15.7. asti.
   • Hinnat Standard-huoneissa:
    • 105 Eur/1hh/vrk
    • 115 Eur/2hh/vrk
    • Lisävuode 25 Eur/vrk.
   • Majoituksen hintaan sisältyy runsas buffetaamiainen sekä iltasauna porealtaineen.
   • Varaukset 15.7.2022 mennessä koodilla BSUSIRAJA22 osoitteessa: https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-vaakuna
   • Em. päivän jälkeen tarjouskiintiön huoneet vapautuvat vapaaseen myyntiin. Huoneita voi toki tämänkin jälkeen tiedustella myyntipalvelusta ja vastaanotosta saatavuuden mukaan päivän hinnalla.
   • Huonehinnoista myönnetään S-bonukset, mutta ei S-card palveluetuja.

   

  RUOKAILUT

  • ABC Siihtala ja ABC Marjala tarjoavat pelaajille perjantaista sunnuntaihin 15% alennuksen noutopöydän hinnasta.
  • Kerro kassalla osallistuvasti Joen Liitokiekon kilpailuun.

  - Lähialueilla on myös paljon tarjontaa kauppojen muodossa – esim. kaikki PKO:n myymälät ja palvelut löytyvät tältä sivulta.


  Joen Liitokiekko toivottaa pelaajat lämpimästi tervetulleiksi Joensuuhun ja Outokumpuun pelaamaan! Suuret kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneillemme!

                  

   

        


  Sponsors

  Clash Discs

  Share

  What would you like to share?